Megszakítás

2012-07-03

6

Töltsd ki a tesztet és megmondom ki vagy

írta Rab Máté
A legjobb visszajelzés, ha magadon kívül mások is elmondják rólad a véleményük.

Nosce te ipsum. Gnóthi szeauton. Egyik latin, másik görög, mindkettő jelentése: ismerd meg önmagad. Van egy olyan személyiségteszt, amelynek kitöltésével olyan mélységig ismered meg saját magad, erősségeid, ajánlott munkáid, sőt kifigurázható oldalad, amelytől jobbat még nem találtak ki.

Ez a személyiségtest az MBTI, vagyis a Myers–Briggs típusindikátor. Carl Gustav Jung munkáján alapszik, és négy jellemvonás mentén 16 csoportba, úgynevezett típusba sorolja az embereket. Ezen jellemvonások egyike a közismert introvertált-extrovertált páros, amely máris mutatja, hogy nagyvonalakban milyen erősségei és gyenge pontjai lehetnek valakinek. Az MBTI-t végzős diákoknak, álláskereső fiataloknak ajánlják, a személyiségtípus ismeretében ugyanis könnyebb lehet személyre szabott pályát választani, és elkerülni a nem megfelelőt. De hasznos lehet bármilyen csoportban, és a párkapcsolatokban is, a másik, meg persze önmagunk megértésében, elfogadásában.

A tesztnek van 4, 20, 72, 88 és 94 kérdéses változata, én az első hármat próbáltam és ugyanazt az eredményt kaptam még fél év múltán is, tehát szerintem működik.

Minden rovatvezetőnk kitöltötte a 20 kérdéses tesztet, nekünk az ESTJ, ENFP, ISTJ és ENTJ kategóriák jöttek ki úgy, hogy vannak átfedések, tehát pár típusba többen is tartozunk. A jobb oldali ábrát szemlélve van köztünk racionalista, gondviselő és idealista, de életművészünk nincs. Talán mert ők nem bírják a folytonos munkával járó stresszt és nem képesek kitartóan dolgozni, például egy weboldal szerkesztésén. De hátha lesz egy ilyen rovatvezetőnk, aki megcáfolja a mondatom. ;)

Addig is nézzük a teszt hasznosságát. Magadat megismerni jó, hisz tisztában lehetsz a képességeiddel, tudod mik a határaid, meddig érdemes nyújtózkodnod és mik azok a területek, amelyekhez már nem értesz. De ugyanígy használhatod arra is, hogy belevágj valami olyannak a megtanulásába, ami a személyiségteszt szerint nem a te asztalod. Miért ne kísérletezhetnél a határokon, megcáfolva azokat? Hisz szerintem csak egy dolog biztos, hogy az ember változik. Pályakezdéshez és aktuális kétségbeesés elkerüléséhez kiváló a teszt, hiszen megmutat egy irányt, amerre haladhatsz.

Munkaadóként is érdekes a teszt. Személy szerint én már interjún kiadtam ezt a feladatot, hogy töltsék ki a 20 kérdéses tesztet (kb. 7 perc). Ez nem sért személyiség jogokat, hisz megtagadhatja a válaszadást a jelentkező, valamint ebben nincs rossz válasz. Hisz ami az egyik embernek erőssége, az a másiknak gyengesége, így lehet a különböző típusokból egy jó csapat. Szelekciónak én sem használtam, de érdekes volt megnézni, hogy ki mennyire illeszthető be a cégbe. Nyugodt szívvel ajánlom az összes kiválasztással foglalkozó embernek, hogy már akár a jelentkezéshez kérjék be a 20 kérdéses tesztnek az eredményét.

Ami érdekessége az oldalnak, hogy van benne párkapcsolati rész és humor. A párkapcsolatnál a tökéletes párokat sorolják fel a szerzők, ki kivel mennyire jó. A humorban pedig magunkon nevethetünk egy sort. Álljon is itt 4 kép, amely a rovatvezetői csapatunk 4 típusát figurázza ki :)

A fenti összefoglalóm forrásául szolgáló gyűjteményt, és magát a személyiségtesztet ezen az oldalon találod.

Végül pedig egy játék! Párosítsd össze a poénos négy kategóriát a rovatvezetői gárdánkkal: Ekym, KacsaCsapitány,  Laci, Norrka, Máté, Zoli

A telitalálatos kap tőlünk egy tárgynyereményt. ;)

About these ads
6 hozzászólás Hozzászólás
 1. Pepe
  júl 8 2012

  Laci tuti az ENFP, Máté ESTJ

  Hozzászólás
 2. Ekym
  júl 8 2012

  Mátét eltaláltad, Lacin még alakíts egy kicsit :)

  Hozzászólás
 3. aug 11 2012

  Hát nem tudom, hogy ki az ENFP, de ha szingi pasi, akkor én vagyok az ideális párja, az INTJ nő. Külföldi fórumokat olvasgatva ez a tökéletes párkapcsolat.

  Hozzászólás

Trackbacks & Pingbacks

 1. Felszínes vagy? Nehogy elolvasd! | Debrecen Bár
 2. Játsz tanulva, dolgozz játszva! | Debrecen Bár
 3. Top cikkek 2013-ban | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

You are commenting using your Google+ account. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Követés

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

Csatlakozz a 348 követőhöz

%d blogger ezt szereti: