Skip to content

2012-04-01

Ars poetica

Készítő: Laci

A debrecenbar.com elsősorban a debreceni fiataloknak szerkesztett oldal. A célja az, hogy egy fiatalos és naprakész portált, aktív fórumot teremtsen annak a 20-30 éves debreceni korosztálynak, akik egyetemistaként a jövőn agyalnak, frissdiplomásként önmaguk megvalósításán dolgoznak, vagy már biztos egzisztenciával rendelkeznek, és a családalapítás küszöbén állnak. Nekik szeretnénk segíteni abban, hogy miként tűnjenek ki a tömegből, miként kezdhetnek neki az életnek. Célunk, hogy megtalálják egymást azok, akiket nem a kétségbeesés, hanem a tenni akarás jellemez, akik vidáman, pozitívan és pörgősen élik meg a mindennapjaikat. Mert bár folytonos panaszáradat és rosszhírek jellemzik a mindennapjainkat, de a fiatalok között jócskán vannak, akiknek ebből elegük van. Nekünk is. Azt szeretnénk, hogy észrevegyük: a jövőnk rajtunk múlik, tele vagyunk lehetőségekkel, amiket ki tudunk használni, és segíteni tudjuk egymást. Ezért hoztuk létre ezt a portált. Valljuk, hogy „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”. Talán elindítunk a korosztályunkban egy olyan vibráló és alkotó légkört, mely később hatással lehet a jövőnkre.

A debrecenbar.com fő témái, és ezek alapján kialakított rovatai a következőek:

  • Business: Ebben a rovatban hasznos tippeket szeretnénk adni ahhoz, hogyan lehet sikeres vállalkozást alapítani. Ehhez, többek között, már nemzetközileg is sikeres magyar vállalkozások történetét és fejlődését mutatjuk be. Megtudhatjátok mi az a startup, hogyan lesz egy ötletből siker, milyen a jó marketing, és hogy kik segíthetnek mindezek megvalósításában. Ezen túl célunk a debreceni vállalkozások bemutatása is, a legnagyobbaktól a legkisebbekig, megismertetve a helyi valóságot.
  • menDE-monda: Minden, ami oktatás és Debreceni Egyetem. Helyi érdekességek, rendezvények, karok, szakok, tanszékek, tanárok, professzorok, debreceni találmányok, egyetemi kapcsolatok és még folytathatnánk a sort. Természetesen nem feledkezünk meg az egyetemisták mindennapjait is kicsit görbe tükörrel bemutatni, itt nem a bulikra fókuszálva.
  • Nemzet(ek)közi: Ki tudja, hány külföldi él Debrecenben? És ők miért jöttek ide? Vagy mit csinálnak itt? Ehhez, és hasonló kérdésekre keressük a választ, valamint mutatunk be olyan országokat, ahonnan ideérkeztek a külföldiek. A rovat másik felében pedig tőlünk kiutazottaktól hallhattok élménybeszámolót és helyszíni riportot a világ minden pontjáról. Ugyancsak ebben a rovatban jelennek majd meg az EU intézkedések debreceni adoptációi.
  • Közösség: útjára indítottuk ezt a rendkívüli cikkáradatot, amelynek legfőbb célja, hogy  egy aktív és fiatalos közösséget építsünk.  Egy kiindulási pont közösség építést előmozdító kezdeményezéseknek, civil mozgalmaknak, valamint aktuális programajánlók is szerepelnek e repertoárban.
  • Zene, Film: Újdonságokat, ajánlókat, szubjektív véleményeket fognak ezek a rovatok tartalmazni. Igyekszünk minden esetben a fontosabb trendeket is bemutatni, nem professzionális, inkább egy átlagember szemével. Az aktívabb szabadidőért.
  • Zöld: hétről hétre tartalmasabb olvasmányok, melyeket nem lehet futtában telefonról elolvasni a buszon, hanem le kell ülni a kávé mellé és a érdekfeszítő környezettudatos linkjeit is végignézni, hogy aznap is tanuljunk valamit a környezetünkről.
  • Állás: ebben a rovatban aktuális álláshirdetéseket szeretnénk összegyűjteni, amik kifejezetten nektek, debrecenieknek szólnak.

Az oldalt fiatalosra, közvetlenre, szókimondóra, provokatívra és mindenekelőtt a fiatalok számára hasznosra alakítjuk, melyet a design és a közösségi csatornákon való aktív kommunikáció fokoz.

Ha általános kérdésed van az oldalhoz, a rovatokhoz, akkor írj egy levelet a hello@debrecenbar.com címre. Ha a szerkesztőktől kérdeznél, akkor: szerkeszto@debrecenbar.com

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments