Skip to content

2012-04-01

Heti filmajánló (márc.29.)

Készítő: KacsaCsapitány

A héten Debrecen multiplexében két új film tekinthető meg, melyek a maguk nevében adaptációk. Na jó, az első ajánlott film tényleg az, de a másodiknál már több alkotói szabadságot engedtek meg maguknak a produkció készítői, mikor lázasan kihámozták történetük főbb cselekményeit a görög amforákról.

A fekete ruhás nő (The Woman in Black)

A közönség az eddigi bemutatók alapján azért is várta a filmet, mivel a főszereplő, Daniel Radcliffe életében a Harry Potter éra lezárása után ez lesz az első lehetősége nemzetközi téren, hogy bemutathassa, miként tud kitörni az életét megalapozó varázslótanonc szerepéből. Erre talán egy nagyszerű lehetőség, hogy Susan Hill azonos című regényének adaptációjában egy ügyvédként kell „komor” környezetben egy hagyatéki ügyet elrendeznie. Jó-jó, ez még egy Petrocelli résznek is gyenge szinopszis lenne, de tegyük hozzá, hogy főszereplőnk épp nemrég elvesztett feleségét gyászolja, és jelenlegi munkájának lezárásához egy halott nő elhagyatott házába is be kell költöznie. Ha már ott van, „kellemest a hasznossal” alapon beleássa magát az ügybe, de a kisváros lakói nem épp a segítőkészségükről tesznek tanúbizonyságot. Így Arthur Klippsnek (D. Radcliffe) kell kideríteni a fekete ruhás nő ügyét behálózó sötét titkokat, melyek a bemutató alapján se nevezhetők eviláginak…

A titánok haragja (Wrath of Titans)

A két éve bemutatott A titánok harca (Clash of the Titans) folytatásában tér vissza a görög mitológia egyik hérosza, Perszeusz (Sam Worthington). A film cselekménye 10 évvel később csatlakozik elődjéhez, és az Olümposz tetején megint beindulnak az események, mikor a vertikális sík másik végpontjáról, a Tartarosz mélyéről ficánkolni kezdenek az idők végezete óta ott raboskodó titánok. A fő mókamester most Kronosz lesz, aki a leglényegesebb görög istenek apja, és akit anno édes kisfiai száműztek börtönébe. A cselekmény bonyolódik azzal a momentummal, hogy Kronosz Hádész (Ralph Fiennes) és Árész személyében olyan szövetségre tesz szert, hogy a görög főistent, Zeuszt (Liam Neeson) is könnyedén foglyul ejtik. És itt vége a sztorinak?

Persze, hogy nem! Mivel van egy ember, vagyis egy félisten, aki talán megbirkózik a lehetetlennel, mint azt tette már „10 évvel ezelőtt”, és megküzd apja ellenségeivel és azok borzasztó csatlósaival.

A bemutatók alapján látványos mozinak nézünk elébe, nem spóroltak a digitális trükkökkel, az előző filmben szerencsére csak egy nagyobb szörnnyel kellett megküzdenie Perszeusznak, de most már 10 év kemény halászkodás acélidegekkel látta el hősünket, és így a film alatt bátran megküzdhet egy óriás kimérával, küklopsszal, és a többi gyönyörűséggel…

(A filmet 3D-ben vetítik!)

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: