Skip to content

2012-04-05

Újdonságértesítő (ápr. 5.)

Készítő: Norrka

A heti videoklip-ajánlóban az egészen egyedi stílusú Lana Del Ray aligátorokkal úszkál, a The Subways hozzá megszokott módon tombol, Katy Perry a volt barátja helyett inkább a tengerészgyalogságot választja, Plan B pedig megpróbálja behozni a politikát a popzenébe.

Az amerikai származású, templomi kórust elhagyott énekesnő nagyon megosztó. Kapott már hideget, meleget is, mind stílusára, mind külsejére vonatkozóan. Legújabb klipje elég hátborzongatóra sikerült. Egy férfival úszkál a kerti medencében, ahol rajtuk kívül más is tartózkodik: néha-néha egy-két aligátor evickél el mellettük. Nagyon eltalálták a koncepciót, tökéletesen illeszkedik a dal hangulatához. Határozottan Lana Del Ray mellett érvelek.

A The Subways hozza a megszokott formáját. Dallamos refrén, egyértelmű, egyszerű mondanivaló, energikus klip. Az új videó a Money and Celebrity című albumról való, és bár nem a legjobb dal, de mégis azt a hatást éri el, hogy most azonnal el akarjunk menni, tombolni egy koncertre. Jelentem, mindannyian lemaradtunk róla: múlt héten léptek fel Budapesten, az A38 hajón.

Nem vagyok kifejezetten Katy Perry rajongó, de el kell ismerni, hogy manapság az egyik legfelkapottabb énekesnő. Új dala meglepően jó, a klip pedig eléggé hollywood-os. Jól játssza a megzakkant nőt, aki mellett nem akartak elköteleződni, így csalódottsága miatt ő kötelezi el magát a tengerészgyalogság mellett. A klip elég nagy botrányt kavart, azzal vádolták meg az énekesnőt, hogy az amerikai tengerészgyalogságnak készített propagandaklipet. Vajon fizettek neki érte?

Ha lenne kedvenc rapperem vagy soul énekesem, akkor az biztosan Plan B lenne. Korábbi albumán arról tett tanúbizonyságot a hivatalosan rappernek számító művész, hogy kifogástalanul tud énekelni. Legújabb albumán viszont visszatér eredeti műfajához, és első kislemezdalában a tavalyi brit zavargásokról és tüntetésekről mond vélemény, a mainstream előadók közül elsőként, nem titkolva azt sem, hogy konkrétan David Cameront hibáztatja a történtekért. A brit Guardian az utóbbi évek egyik legjobb tiltakozó dalának nevezte az Ill Manors című szerzeményt.
Már az akcentusa miatt is megéri meghallgatni (figyelem, cenzúrázatlan verzió).

(Forrás: quart.hu, nme.com)

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: