Skip to content

2012-04-06

„The biggest risk is not to take any risk”

Készítő: Laci

Minap böngészve akadtam egy Mark Zuckerberggel készített riportra a ti csatornátokon (youtube). Kicsit hosszú volt, de felettébb érdekes. Egy rövid kivonatot szeretnék erről megosztani veletek.

Szerintem nem kell sok embernek bemutatni ki is ez a fickó. Ő már letett valamit az asztalra. Alig idősebb, mint én, de már dollármilliárdos, egy 3000 fős cég alapítója, tulajdonosa és főnöke, amit saját kútfőből ért el. Respect neki.

Összefoglalom melyek számomra a legmegfontolandóbb gondolatai, amiket megfogalmazott:

  • A világ olyan gyorsan változik, hogy nem tehetjük meg azt, hogy mindig biztosra megyünk. Kísérletezni kell, próbálkozni, mert csak így szakadhatunk ki a monotonitásból, fedezhetünk fel újat, és léphetünk előre. Ha valami nem működik, akkor azt majd nem folytatjuk. De ha működik, akkor tovább csináljuk, fejlesztjük.
  • Érdemes együttműködni más cégekkel, olyan emberekkel, amik, akik hozzád hasonlóak. Velük jól megérthetitek egymást, de más szemszögből láthatjátok a dolgokat. Így könnyebb új és hasznos dolgokat alkotni.
  • Fókuszálj! Tudnod kell mit szeretnél és hogy miként tudod azt elérni. A facebook alapításánál ők rájöttek, hogy ahhoz, hogy egy felhasználó „jól érezze magát az oldalon” 10 ismerősének kellett lennie. Ez elég tartalmat generált számára ahhoz, hogy érdekes legyen számára az oldalon. Ezért a kezdésnél ha valaki regelt csak erre koncentráltak, hogy legalább 10 ismerőst generáljanak minden felhasználónak.

Oké, tudom, hogy sokkal több dolog kellett a facebook sikeréhez, de az alapok között ezek a tényezők biztosan kellettek.

Kérdés: Szerinted mi az a tényező, ami minden sikeres emberben benne kell, hogy legyen?

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: