Skip to content

2012-04-08

Perspektíva

Készítő: Rab Máté

A mai bejegyzésem csak egy rövid szösszenet a kettős látásmód fontosságáról.

A kettős látásmód fontos ugyanúgy az iskolánkban, mint a munkahelyünkön. Tanulóként, beosztottként, vezetőként, mindenhonnan.

Tanulóként látnod kell, hogy a tanárok nem azért szívatnak a házi feladatokkal, a különórákra vagy felkészítőkre küldéssel, mert szadisták és élvezik a kínt. Ők törődnek veled és szeretnék, ha az életre jobban felkészülve lépnél ki a kezeik közül. A szülők dettó, mindig a jót akarják neked. De mivel nem 17 éveseknek írjuk az oldalt, így ez nem részletezném tovább, ezt már remélem mindenki megtanulta.

Munkahelyeden beosztottként ez a szituáció kihegyezettebb lesz. Hisz ott a főnök már meghatározta a jutalmadat, amiről már a legelején megállapodtatok, vagyis a kompenzációdat. Ezért azt is meghatároztátok, hogy mit kell letenned az asztalra. Ha viszont többet kér (márpedig én még nem beszéltem olyan beosztottal, akitől ne kért volna többet a főnöke :)), akkor mi van? Hát akkor vagy többet kell kérned, vagy meg kell értened az ő nézőpontját. Az első esetben egyes munkahelyeken van pótlék, vagy kiegészítő bér, jutalom, valami, amivel a kérésednek megfelelnek. Más helyen viszont vitáig fajulhat a szitu, sőt ki is rúghatnak, így a legtöbben a munkanélküliségtől való félelem miatt meg se szólalnak, csak egy házi készítésű voodoo babán szurkálják a főnököt.

Ha viszont megpróbálod felvenni a vezetői látásmódot, esetleg meg is kérdezed erről a felettesed, akkor máris megtettél egy hatalmas lépést. Ki fog derülni számodra, hogy ő nem téged akar szívatni (ha igen, akkor már régen rossz helyen dolgozol, olvasd el az álláskeresés bejegyzésünket), hanem csak egy „nagyobb jó” érdekében cselekszik. Ez lehet egy extra vevői igény, egy váratlan munkatársi lebetegedés, vagy csak egy újabb szintre emelése a cégnek. Lehet, hogy a kérdésed után a felettesed értelmes emberként tekint majd rád, aki ha megérti miért is kell ma 8-ig bent maradni, szorgalmasabban dolgozik, így jutalmazáskor elsőként fog rád gondolni. Lehet az előléptetéseknél is szóba kerülsz, hisz téged érdekelnek a miértek, nem csak a mikorok („mikor mehetek már haza, mikor kapom már meg a fizum, mikor lesz már nyár”).

Főnökként, vagy felettesként ugyanezt kell meglátnod. A beosztottaknak nem lehet csak dirigálni, csak kiadni a feladatot és „csinálják meg, nem érek rá elmagyarázni nekik”, blablabla… Ha megindoklod a mögöttes érdeket, hogy például ma addig bent kell maradniuk, amíg le nem lesz adva ez a pályázat, mert ettől függ a cég következő 2 éve. Vagy ma fel kell adni minden megrendelést, hisz Karácsonyra az összes ajándéknak meg kell érkeznie, senki sem szeretne üres kézzel érkezni. Ezektől a plusz információktól a beosztottaid jobban fogják érezni magukat, mert látnak egy magasabb célt, amiért dolgozni kell. Ha még motiválni is tudod őket (pl.: a mai túlóráért cserébe péntek délben hazamehettek), akkor meg pláne hatékonyan fognak dolgozni, és nem kell nekik ezért túlórát fizetned, vagy a bennük felgyülemlett panaszokat egyszerre kezelned.

Ez a kép csodásan kifejezi mindazt, amit a mai világban a ki nem mondott dolgok elképzelhetővé tesznek.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: