Skip to content

2012-04-14

4

5 válogatott reklám az elmúlt hetekből

Készítő: Rab Máté

Egy teljességgel értelmetlen, egy vásárlókat lenéző, egy meglepően innovatív és egyszerű, egy a férfiaknak és végül egy a hölgyeknek. Utóbbi a személyes kedvencem, nincs nő, aki ellen tudna állni ennek a reklámnak. 🙂

A teljességgel értelmetlen

Ez a 3 és fél perces videó az Absolut vodka reklámja. Fogalmam sincs, hogy miért. A reklámban egy jövőbeli agárversenyre érkezünk, ami biztosan illegális, ugyanis nincs bejelölt pálya, és a szabálytalanság is elnézett. A fogadók 1-1 robotagarat indítanak, amit 1-1 zenész irányít (a Swedish House Mafia banda szerepel benne, számomra totál ismeretlenek, de majd talán Norrka zenei rovatában olvashatunk róluk :)). Ami tetszik a reklámban az a sci-fi környezet és ennek elemeként a lebegő vodkás tálca, ami nem tetszik, a teljességgel párhuzamot vonhatatlan koncepció, és a lány, aki “erotikusan” 3x harapja meg a száját… De most komolyan, 2012-ben már nem elfogadott a vezetést és az alkoholt együtt reklámozni (kivéve alkoholmentes söröknél és ellenreklámokban), de az Absolut képes volt összehozni a robotagarak vezetését a termékükkel. Vagy talán az izgalom, az ajkak, a dinamizmus és a kihívás kusza keverékét akarják a vodkájukhoz hasonlítani? Döntsétek el a reklám megtekintésével.

A vásárlókat lenéző

Mondhatnánk aranyosnak is a reklámot, hisz egy elefánt (ami ugye édi-bédi) használ érdekes alkalmazásokat egy órási telefonon. A Samsung legújabb telefonreklámját a marketingesek a szabályoknak megfelelően rakták össze: 1) adott a megszemélyesített elefánt, Peter, 2) kicsit ügyetlenül, de mindent kihasználva él a telefonjával, 3) mindezt egy aranyos, hétköznapi lánnyal, aki számodra is elérhetőnek tűnik (nincs profin beállított haj, nincs extra smink, laza farmer =hétköznapi). A reklámban persze megjelenik a Galaxy Note teljes színpalettája, és a szlogen a végén: Bigger is better. Hááát, az elefánt és a telefon is tényleg nagy, de bennünk hagyja az érzést, hogy tényleg kell nekünk otthonra egy elefántnyi méretű telefon, vagy elég ha csak néha megnézzük az állatkertben a boltban. Nekem még az a plusz üzenet is átjön, ha egy elefánt tudja használni azzal a borsónyi agyával, akkor te is tudod.

A meglepően innovatív és egyszerű

Ha éhes vagyok és nincs semmi a hűtőmben (gyakorlatilag szerdától péntekig), akkor a legegyszerűbb megoldás a pizza. Telefonon, neten rendelünk, 30-60 percen belül kihozzák. Erre húzott egy lapot a Red Tomato Pizza, aki bevezette a VIP Fridge Magnet (VIP hűtőmágnes) nevű eszközüket. Az éhezőknek elég csak megnyomni ezt a hűtőmágnest, és a 007-es ügynöki technikával ellátott hűtőmágnes (oké, csak bluetooth adó) azonnal riasztja a pizzériát. Azért VIP, mert csak a leghűségesebb vevőik kapják meg, ők is csak a kedvenc pizzájukra. De én már látom a jövőt, amikor a heti akciós újság helyett minden házhoz kidobnak 3 ilyen készüléket a 3 állandó akciójukkal, és mi meg nyomogatjuk, mert jó. Ha kombinálják egy rövid kiszállítással és mosolygós pizzafutárral, akkor elgondolkozom a Dubaiba költözésen. (még csak ott érhető el – még!)

A férfiaknak

Ha mondani kellene egy tipikus reklámot vagy inkább terméket, ami kizárólag férfiaknak szól, akkor mi lenne az első három? Nekem axe, durex, és még  biztos valami x-es, ami most nem jut eszembe. Természetesen a legújabb Axe reklámot mutatom most be, ami úgy indul, mint általában. Egy strand, tele gyönyörű nőkkel, és persze egy hófehér, kicsit bárgyú sráccal (teljes átélés). A srácnak esélye sincs a modellcsapatnál, így az egyszerűbb utat választja: letusol egy Axe tusfürdővel, hisz az mindig vonzza a csajokat. A lányok tényleg reagálnak, csakhogy hősünk nem veszi észre, hogy nem hozzá, nem tőle el futnak. Mikor pedig felnéz, meglátja a meteort, ami mindenkit elrémisztett, de éles szemével jobban fókuszálva, térdére zuhanván beletörődik sorsába. Mosolyogva. Megvan az új szuperhősünk.

A hölgyeknek

Az utóbbi hetekben terjed vírusvideóként facebookon ez a videó, amiben egy tévécsatorna flashmobként akciót teremt egy unalmas városkában. Ettől szerintem nagyobb ötlet a Nivea legújabb Q10+ reklámja. Ebben főhősnőnk kipróbálja az ingyenes terméktesztet a városban, és sétál tovább. Először egy virágárus szalad oda hozzá és ad át egy szál kedvességet, amit tétován, de elfogad a nő. Majd 4 futó kezd egy váratlannak tűnő, mégis láthatóan megkoreografált műsorba, amikor közbelép a rend őre! Én ekkor nevettem fel hangosan és gondoltam ezt nem lehet fokozni (hősnőnk is bőszen követte szemével a távozó rendőrt…). De tudták, 4 tűzoltó, lufik, zene, vizespóló, tánc, konfetti. Majd hirtelen elcsendesül minden és belovagol (!)  Ő. Ő… A legjobb Nivea reklám, amit eddig láttam, ha ti tudtok jobbat szóljatok.

Reklámok
4 hozzászólás Post a comment
 1. Lawrence
  ápr 14 2012

  Ez egy nagyon jó bejegyzés volt. Nekem egyébként az első tetszett, bár igaz, hogy az Absolut vodka helyett bármit betehettek volna, mert nemigazán kaptam el én se, hogy mi köze van a vodkának a reklámban felvonultatott képekhez. Bár lehet azt akarta kifejezni, hogy milyen színvonalú pörgést tudsz elérni a vodkával. ( + tetszett a zene, pedig nem szeretem ezt a stílust)

  A pizzás kütyüben maga az ötlet tetszett nagyon, eszméletlen jó fogásnak tartom, még most láttam/hallottam ezt először.

  A Nivea reklámhoz hasonlóak pedig a kedvenceim, biztos láttátok a TNT hasonló beállítottságú reklámját, az is eszméletlen (http://www.youtube.com/watch?v=_iVop2ite2k)

  (Nahát, hozzászólásban nem lehet linkelni? Vagy csak én néztem be valamit?)

  Válasz
  • Máté
   ápr 14 2012

   Hello Lawrence,
   köszi a kommentet és a követést is. 😉

   Az első reklám egy klip is egyben, legalább is leadta az MTV (nem az m1 :)) Norrka szerint, szóval oda is linkelhettük volna. Ezért tetszett neked is a zene, nekem is bejött.

   A pizzás kütyüben is a jövőt láttam meg, ahogy írtam, remélem itthon is terjedni fog, mert végtelenül egyszerű és párszáz forintos ötletről van szó (made in china obvious), amivel tízezreket lehet generálni már az első kihordási kampányban. Csak ezért az ötletért megérné most pizzázót venni Pesten. 🙂

   Linket meg tudtál beszúrni, de nem figyeltél, vagy csak én nem emeltem ki eléggé, mert a Nivea szövegében említettem és hiperhivatkoztam is az általad is közölt reklámot. Az is jó, de nekem ez nagyobbat ütött.

   Köv hétre is van pár meglepő reklámom, stay in touch! 🙂

   Válasz

Trackbacks & Pingbacks

 1. Nézettségrengető és stílusteremtő reklámok | debrecenbár
 2. “Ami a csövön kifér” reklámajánló | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: