Skip to content

2012-04-19

3 elképesztő videó innovatív gondolatokról

Készítő: Rab Máté

A Business rovat és egyben az oldalunk célja is az, hogy megmutassunk olyan gondolatokat, találmányokat, amelyek nem mindennapiak, ezzel sarkalva titeket az innovációra, a beválttól való elrugaszkodásra, új dolgok felfedezésére. A mai kínálatban a bútorokkal kapcsolatosan nézetet döntjük meg, a lakás felépítését reformáljuk és az iskolai kreativitást támogatjuk.

Lenyűgöző bútorok

Van egy Resource Furniture nevű new yorki cég, amely szlogenje szerényen: tér újratervezve. Honlapjuk sok csodás tárgyat szerepeltet, itt a reklámvideójukat mutatnám meg. Van itt asztal, amely 2 személyesből 14 személyessé bővíthető, ágy, amely emeletessé varázsolható, egy kisszék, amelyből pillanatok alatt 5 darab lesz. A 12 éve alapított cég egyébként európai dizájnerek tervezett munkáit importálja és terjeszti az USA-n kívül Kanadában és Hong Kongban. Ez is mutatja, hogy egy mindössze 9 fős csapat elég arra, hogy európai innovatív termékekkel ellássa a “világot”. Nem övék a kreativitás, de az innovatív bemutatók és a vásárlók kiszolgálása igen.

24 különböző lakás 30 négyzetméteren

Ez az internetes videó már 2 éve terjed, többször és több helyen is belefutottam, közel 6 és fél millióan (!) látták már, tehát itt sem hagyhatom ki. A hong kongi építész, Gary Chang, átalakított egy belvárosi 30 négyzetméteres lakást. Pár mozgatható fal és innovatív megoldás és kész is a megunhatatlan álomlakás! Persze sok kritika éri, hogy akik ebben az épületben élnek, nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust, de ma nem a szegénység problémájáról beszélünk, hanem az innovációról. Kedves debreceni építészek, sok sikert a Tócós-kert modernizálására!

“Ha nem vagy kész tévedni, sosem alkotsz újat.”

A fenti idézet Sir Ken Robinsontól származik. Az ő TED előadását egy nézőtérnyien hallgatták, videója viszont a legnépszerűbb az online portálon, eddig több mint 10 millióan látták! Remélem a többség már találkozott vele és újranézi most az oldalunkon. Sir Ken Robinson szórakoztató és mélyen megható története egy olyan oktatási rendszer alkotásáról szól, amely támogatja (nem aláássa) a kreativitást. Magyar felirattal!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: