Skip to content

2012-05-05

5 reklám, a gyereknaptól az egészen elképesztőig

Készítő: Rab Máté

Mai reklámszemlémben lesz egy reklám a gyereknaphoz, ami remélem ledöbbenti a nyugati gyerekeket, utána egy fiataloknak szóló, majd egy diákkezdeményezés, egy Charlie Sheen reklám és végül az egészen elképesztő.

A gyereknaphoz kapcsolódó

A Battlefield 3 háború-szimulációs FPS játékot 10 millió példányban adták el világszerte. Ehhez adnak ki a Nemzetközi Gyereknapon (2012. november 20., szóval jó előre szólok) egy frissítést, amit letölthetsz közvetlenül a játék menüjéből. Ha ezután elindítod a játékot, semmi nem változott. Aztán a következő körben fegyver és páncél nélkül vagy, puszta kézzel menekülsz, míg egyszer csak megölnek. Ekkor látod, hogy gyerek voltál, egy ártatlan áldozata a háborúnak. Évente 200.000 gyereket ölnek meg háborús zónákban… Ezzel a frissítéssel támogathatod az ugandai gyerekeket segítő szervezetet közvetlenül a játékból. Szerintem figyelemfelkeltő, remélem befolyik belőle annyi, mint magából a játékból, de legalább elgondolkodnak a nyugati kissrácok, hogy máshol nem az xbox és playstation háború megy…

A fiataloknak szóló

Ez egy sokkal gyerekesebb reklám, és nem a videó maga a promóció. A Tangler nevű, valószínűleg szuperegészséges keverős italhoz ötletes kampányt terveztek, mégpedig egy hullámvasutat szereltek fel logókkal és poharakkal, ami menet közben összekeveri neked az üdítőt, amit beüléskor összeöntesz. Végül pedig elfogyaszthatod az “üccsit” (vagy belehánysz a pohárba…). Azért emeltem a heti top5 reklám közé, mert szerintem ezért az ötletért ez a kisgyerek korosztály biztosan él-hal.

Diákkezdeményezés

Ezt a videót szerintem rajtatok kívül csak a készítők szülei és osztálytársai láthatták, mivel ez egy diákkezdeményezés. Először azt hittem, hogy a Starbucks próbálja közel hozni a fiatal egyetemistákat magához ezzel a minimalista szpottal, de utánajártam egy kicsit a videónak, és közel sem. Ez egy reklámportfólió eleme, mégpedig a készítők közül egy magyar srác is magáénak mondhatja. Nagy Máté szövegíró-tanuló, végzettségét tekintve nemsokára digitális kreatív lesz. Milyen jól hangzik, ugye? 🙂 Többet róla a lenti munkájából, és erről a honlapról olvashattok. Nekem egyébként tetszik az ötlet, és ahogy néztem a díjai sorát, már jó sok reklámügynökségnek is tetszettek az ötletei, sok sikert kívánok Máténak innen is!

Charlie Sheen reklám

Nem hiába emlegetem ezt a reklámot én is a főszereplő alapján, mert egyébként nem annyira fantáziadús. Mr. Sheen éppen csak kijön a rehabról és mit lát a hazafelé vezető úton? Mindenki iszik körülötte. Rohanna be a házába, de ott is egy iszákos “Welcome home” banda fogadja. Gondolom rosszabbról nem is álmodhatott a rehabon, de akkor kiderül, hogy mit isznak az emberek szerte a városban. Hááát, őszintén, szerintem Charlie viszi a hátán a sztorit, a reklámot, a márkát, mert egyébként jobban tetszik a magyar vízipólós ötlet. (ide most belinkeltem volna a sopronis alkoholmentes reklámot, ami most fut a tévében, de úgy látszik a soproni a saját youtube csatornáját nem frissíti, szóval legyen inkább itt a kedvencem)

Az egészen elképesztő

Ha mondani kell egy céget, aki teljesen elképesztő hülyeségeket szokott reklámozni, akkor kire gondoltok? Sport szelet mondjuk, de nekem az Old Spices is ilyen. Főleg az újításuk után, amikor is a srác teljesen összevissza hülyeségeket mond és tesz, de azt elképesztően. 🙂 Ezt a vonalat viszik tovább most is, csak a srácot kicserélték egy kaukázusira, a hülyeség fokát pedig eggyel emelték. Amikor a főhős dobja Heather Grahamet (a sztriptíz “művésznő” a Másnaposokból), már akkor könnyeztem. Szóval nem kell tovább gondolkozni, karácsonyra egy ilyen motiváló kazettát kérek, köszi! 😉

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: