Skip to content

2012-05-12

Nézettségrengető és stílusteremtő reklámok

Készítő: Rab Máté

Ma igazi gyöngyszemeket sikerült összeválogatni. Van egy őrült, egy gyönyörű, egy lebilincselő (majdnem szó szerint), egy maszkulin és egy olcsó. Ezen a válogatáson nevetsz, sírsz, hanyatt vágódsz és ha már ott vagy, akkor átgondolod az életed.

Az előző héten reklámversenyek is voltak, van itt olyan reklám, ami díjazott is volt, meg olyan is, ami megrengette a nézettségeket és egy stílust is teremtett. A közös bennük, hogy mind figyelemfelkeltő. Kezdjük is.

Az őrült

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A dinók, ez egyszerű. De mi van, ha egy macska hátára vajaskenyeret kötünk, hisz a kenyér mindig a vajas felére esik, a macska meg mindig a talpára? A Flying Horse (Repülő ló) energiaital kipróbálta és szerintem már a nevükből is sejtheted, hogy ez a reklám megváltoztatja az univerzum menetét. 🙂

A gyönyörű

Én imádom az ilyen reklámokat. Szerintem ez a reklám volt az, amely megváltoztatta az iparág stílusát és motiválta azóta jópár céget ilyen stílusú reklámra. Az ausztráliai STA Travels utazási iroda megbízásából készült reklámot így jellemzik a készítők: 3 srác, 44 nap, 11 ország, 18 repülés, 38 ezer mérföld, egy kitörő vulkán, 2 kamera és kb. 1 terrabájtnyi felvett anyag. Ebből készült 3 gyönyörű és remélhetőleg késztetést kiváltó rövidfilm egy életre szóló utazásról. A kedvencemet rakom be a három közül, a Mozdulj videót, de megnézésre érdemes még az Egyél és a Tanulj videók is.

A lebilincselő

Spanyolországban elkezdődött az Alcatraz sorozat, amelyet a kritikusok vagy szidnak vagy magasztalnak, de az közös bennük, hogy látták a premiert. Ez az ötletes kampánynak köszönhető, hiszen kreáltak egy börtönkaját kiszállító céget, amiben a szakács minősíthetetlen módon készíti és szervírozza az ételt, a kifutó fiút pedig kíséri a felügyelő őr. A kedvencem mégis az ügyfélszolgálatos fószer, aki egy ügyfél panaszára, miszerint hideg a kaja ezt válaszolja: “Fogadjunk nem vagy elég tökös, hogy idegyere és szemembe mond te kis b.zi”. Teljes átélés. 😀 A kiszállított kaja mellett a dobozban volt hűtőmágnes és komplett sorozatleírás, készítettek hozzá szórólapokat, plakátot, vírusvideókat, és egy külön kis furgont a szállításhoz (mégsem mászkálhatnak a rabok szabadon). A célját persze elérte, a legnézettebb premier lett az országban.

A maszkulin

Hölgyeim, kérem tekerjenek a következő reklámhoz, mert ez a rövidfilm annyira férfias, hogy már a megnézésétől megtanulnak villanyt szerelni. Ebbe a reklámban minden benne van, ami sztereotípia elképzelhető a férfias férfiakról. Jó angol tudás kell a megértéséhez, de a képek is élvezhetőek. Sok sztárt sikerült bevonniuk, szerintem iszonyat kreatív a reklám és megnézésre kényszerít. Kedvencem a telefon és a főnök pozíciója, MFCEO rulez. 🙂

Az olcsó

Félreértések előzetes elkerülése végett, szerintem ha teljes egészébe nézzük a videót, akkor ez viszi a héten a prímet. Boncolgatta már Laci az oldalon a flashmobot, én mutattam is be belőle többet is (egyik és másik), valamint a komolyzenére is próbálta Tedó felhívni a figyelmet. Ha a célunk a hétköznapi emberek, fiatalok bevonzása egy-egy koncertre, akkor menjünk le közéjük és mutassuk meg nekik a zene szépségét. Nem kell ide körítés, felvágás, csicsa, stb., a zene bőven elég. Ezt lovagolta meg a koppenhágai filharmonikusok csapata, együttműködve egy rádióadóval. Ha belegondolunk, hogy ez a módszer olcsóbb egy poszternél, de mégis mennyivel hatásosabb attól, akkor látjuk, hogy az igazán jó marketinghez nem kell végtelen költségvetés, csak egy kiváló termék.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: