Skip to content

2012-06-02

1

Júniusi programajánló

Készítő: Laci

Ismét hónapforduló, úgyhogy fogadjátok sok szeretettel népszerű cikksorozatunk következő részét, a havi programajánlót. A bokrétába szedett júniusi programok között vannak ismeretlen ismerősök, névtelen sztárok, Kossuth-díjasok, és éjszakai szórakozások. Kezdjük is el, induljon a nagy programmustra!

Origami (na jó nem, de köze van a papírhoz)

Első, szerintem figyelemre méltó könnyed hétvégi program az Ünnepi Könyvhét rögtön a következő hétvégén. Már az első nap, június 7-én reggel rendhagyó irodalomórát tart Várady Szabolcs Kossuth-díjas költő 8.00 órakor (hajnalban!) a Dóczyban (Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma). Aki netán ott tudna lenni, attól elkérném majd a jegyzeteit! Mondjuk a megnyitóra csak ezután 11.00 órakor kerül majd sor, ahol Tolnai Ottó Kossuth-díjas író és Kósa Lajos (szerintem mindenki tudja ki ő) mond beszédet. Az egész hétvége tartalmasnak és érdekesnek látszik, javaslom a részletes programot átnézni itt.

Időpont: 2012. június 7-11.
Helyszín: Kossuth tér

Állat!

Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne enni…. (ejh, de idegesítő is tud lenni egy idő után ez a rigmus). Gondolom mindenki kitalálta, idén 10. alkalommal Debreceni Pulykanapok! Az étkek, italok, és a szokásos vásár mellett az érdeklődők megnézhetik a Borlovagok avatását is a Nagytemplomban. (Csak arra tudok következtetni, hogy a pulykahúshoz megy a bor, különben miért pont most, és miért épp Debrecenben lenne ez az avatás, ahol én alig tudok borospincéről.)

Időpont: 2012. június 8-10.
Helyszín: Kossuth tér, belvárosi sétálóövezet

Azok a deszkák!

A következő programmal kapcsolatban hadd álljon most itt egy felsorolás: Rudolf Péter, Liptai Claudia, Koltai Róbert, Ivancsics Ilona, Bodrogi Attila, Gálvölgyi János, Kautzky Armand, Pusztaszeri Kornél, Benkő Péter, Magyar Attila. Színházkedvelők figyelem: Debreceni Nyári Színházi Esték! Bizony, szabadtéren a Debreceni Református Hittudományi Egyetem udvarán. És hogy miket lehet megnézni?

 • Neil Simon: Pletykafészek, bohózat – a Centrál Színház előadása
 • Michel Andre: Lulu (országos premier), zenés vígjáték – a Száguldó Orfeum előadásában
 • Neil Simon: Furcsa Pár, komédia- a Madách Színház előadása
 • Alan Ayckburn: Mase Habbal, vígjáték- a Körúti Színház előadása
 • Claude Magnier: Oscar, vígjáték – a Had Art Társulat előadása
 • Békeffy-Kiss-Szentirmai-Bradányi: Kölcsönkért Kastély, zenés vígjáték – a Turay Ida Színház előadása
 • Michael Stewart: Szeretem a Feleségem, pikáns zenés játék- a Budaörsi Játékszín előadása

Időpont: 2012. június 17. – július 10.
Helyszín: Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvara

Egy kis éjszakai kaland

Bevallom én legjobban a Múzeumok Éjszakáját várom. A MODEM-ben rendhagyó tárlatvezetések, koncertek, épületvetítés és máglyagyújtás mellett különleges performanszok, stíluskeverések, szövegszínház is várja az érdeklődőket. Valamint idén a Baltazár téri ledfal is „bekapcsolódik” a rendezvénybe. Az éjszaka műtárgya pedig egy igazi kuriózum: Paul Gauguin Fekete sertések című munkája a harmadik emeleten látható délután 3 órától hajnalig.

A Déri Múzeumban csak a Múzeumok éjszakáján lesz látható az az 5500 éves, rézkori maszk, melyet máig régészeti szenzációként tartanak számon. Megtekinthető egy olyan film is, amely bemutatja a látogatóknak azt a véres áldozati szertartást, melyhez ezt az unikális maszkot viselhették.

Időpont: 2012. június 23.
Helyszín: Déri Múzeum, Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, MODEM, Református Kollégium

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
 1. Ekym
  jún 2 2012

  Ez már július, de megér egy misét! A méltán híres tiszacsegei halászlevet fogyasztóbarát áron mérik ezen a napon! http://www.tiszacsege.hu/index.php/programok/391-v-tiszacsegei-halaszle-fesztival

  Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: