Skip to content

2012-06-04

Zeneajánló (június 4.)

Készítő: Norrka

Zeneajánlómban ezúttal magyar előadók is helyet kapnak, de megtudhatjátok milyen színvonalt képvisel egy angol tehetségkutató kiesője, valamint hogy mire képes 2012-ben tinikorom felkapott rockbandája. Zeneajánlómban a Carbonfools, a Brains, Aiden Grimshaw és a Linkin Park új dalát hallhatjátok.

Elég sok magyar előadó készített klipeket mostanában, közülük inkább a figyelemre méltóakat fogom ajánlani, így a Fluor Tomi rajongóktól elnézést kell kérnem: a Hello Nyár című, slágernek szánt szösszenetet most nem elemezném ki. (Cristofel próbálkozását még viccből sem linkelem be, maradandó sérüléseket okoz.) Ellenben itt van egy banda, mely már nem csak az underground berkekben számít felkapottnak. A Carbonfools rendszeresen, növekvő hallgatóság előtt koncertezik, és ez nem csak a női rajongóknak köszönhető. Ismerek férfiakat is… A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Jó zenét játszanak, hallgatható, dallamos, rádióbarát, ugyanakkor megmarad egyedinek, nem veszít minőségéből. Ezt bizonyítja az új daluk, melyhez a rajongók szereplésével elkészült a klip is: Clublights. (Június 22-én a Roncsbárban hallgathatjátok meg őket.)

Találós kérdés: drum and bass, hip-hop, rock, és ragga egyben, mi az? Természetesen a Brains. A ’94-ben alakult szentendrei illetőségű zenekar 2006-ban próbálkozott először ezen stílusjegyek ötvözésével, melyben nagy segítségre volt az akkor csatlakozott MC Columbo. A banda élőben rendkívül hatásosan szólal meg, és aminek köszönhetően a Brains az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekarává nőtte ki magát. Be kell vallanom, hogy még nem találkoztam velük élőben, de szerintem legújabb klipjük visszaadja a koncerthangulatot. Ezek alapján elmondhatom, hogy nagy mulasztást követtem el, amit az idei Campus Fesztiválon bepótolhatok.

Nem vagyok angol X-faktor fan, teljesen véletlenül bukkantam rá Aiden Grimshaw új dalára. Meglepetésemre kiderült, hogy még csak nem is ő nyerte a tehetségkutatót, már a középmezőnyből kiesett. Mindezek ellenére a mindössze 20 éves srác dala elég színvonalas lett, picit elektro hangzással. A hangja és a klip sem elhanyagolható, elég kifejező.

A Linkin Parkot nem kell bemutatni a korosztályomnak. Tinikorunk egyik meghatározó nu-metál bandája volt, még akkor is, ha nem tudtuk, ez mit jelent. A banda azóta két Grammy-díjjal is gazdagodott. Az utóbbi években talán csökkent a népszerűségük, viszont elég nagy átalakuláson mentek át. Míg az első albumuk dalai nu-metal/rap rock stílusban szólalnak meg, és a dalokat inkább csak az alternatív rock rádiók játszották le, az utóbbi dalok már a pop-beállítottságú rádiók játszási listáján is megtalálhatóak. Meg kell még említeni velük kapcsolatban, hogy a Transformers filmek soundtrack-jeiben is rendszeresen feltűnnek. Hogy ez, valamint az említett változás jót tett-e nekik, azt mindenki döntse el maga.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: