Skip to content

2012-06-27

2

Upfronts – „Elő a farbával!” 2. rész

Készítő: Duncan

Legutóbb arról volt szó, mit is jelent az Upfronts a sorozatok világában. A számos információ mellett, mely a csatornák műsorairól nyilvánosságra kerül, itt kerülnek eladásra az értékes, és a kevésbé értékes reklámpercek is. Az új sorozatokat illetően eddig az NBC lett áttekintve. Lássuk, hogy a következő network a sorban mit tartogat számunkra.

A FOX stabil műsorszerkezete miatt nem rendelt be sok új sorozatot. Igaz, hogy ősztől nincs House M. D., de náluk az állandóságot nagyobb részben képviselik a vetélkedők és az animációs sorozatok, szemben a többi csatornával. Az itt induló sorozatokról érdemes tudni, hogy túlélési esélyeik rendszerint nem túl jók. Az itt kaszált szériák közül sok könnyen kapna folytatást, ha más csatornánál futna. Ebből következik viszont, hogy a megmaradtak stabilan biztosítanak egy bizonyos szintet. Ennek köszönhetően a FOX évek óta erős a nézettségi versenyben, különösen a 18-49-es kategóriában (tehát a nézettség szempontjából legfontosabb korcsoportban), amelyet általában meg is nyernek.

A mindössze két berendelt dráma közül az egyik igencsak kecsegtető lehet, kivéve persze azoknak, akik már unják Kevin Bacont vagy sose szerették igazán. Kedvenc földalatti‑szörnyek elől rohangáló hősünk mindig értett hozzá, hogy belelásson az ember lelkébe komorabb hangulatú filmjeiben. Jelentem ez a tekintete a mai napig megmaradt. A kérdéses The Following című sötét hangulatú drámában egy visszavonult (emellett meglehetősen kiégett, és már-már megtört) FBI-ügynököt alakít. Amellett, hogy a szerepet mintha ráöntötték volna a sztori is kecsegtető. Pozitív főhősünket ugyanis azért rehabilitálták, mert egy általa elfogott, és halálra ítélt sorozatgyilkos azon túl, hogy megszökött (és így már önmagában veszélyt jelent), más hasonló érdeklődési körű egyénekből szervez országos hálózatot. Még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy az említett nemezist játszó színész is a főszereplők között van, tehát mindkét oldalnak szánnak játékidőt a részekben.

A másik próbálkozás a The Mob Doctor, mely már a címével is jelzi, hogy a maffiáról és egy vele kapcsolatban álló (természetesen alapjában véve becsületes) doktorról, sőt doktornőről szól. A hangsúly a főszereplő kettős életén van, illetve a két világ közti kontraszton. Az ötletet jónak tartom. Az erkölcsi ellentmondás, mely doktorunk „mellékállásából” adódik (megspékelve azzal, hogy nem önszántából vállalta azt), mindenképpen érdekes. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy rá kellett tenni egy lapáttal, azzal, hogy a maffia-doki nő… Nem mellékesen a bosst William Forsythe alakítja majd, amiért minden elismerésem.

A FOX-ról lévén szó mindkét dráma aligha marad sokáig képernyőn, így voksomat előbbinél tenném le.

Komédiát se kapunk mértéktelen mennyiségben. A három indulóból igazán egyben látok fantáziát. A The Goodwin Games névre hallgató sorozat három (+ egy) testvérről szól, akik sok éve nem látták egymást, és, amilyen „jól” kijönnek egymással ez nem is csoda. Ezúttal viszont elhunyt édesapjuk végrendelete miatt újra ki kell bírniuk valahogy egy légtérben, egy rövid ideig, vagy tovább… Persze rájönnek gyorsan, hogy ők egy család és hiányoztak egymásnak, de civakodásban nem lesz hiány. Bár kissé tartok tőle mennyire lesznek képesek elegendő újítást belevinni a szériába a részek előrehaladásával, de először inkább kapjunk egy jó kezdést. A többit pedig majd meglátjuk.

A másik két szóban forgó újonc közül az egyik teljesen az Office-ból ismert Mindy Kaling karaktere köré épül. Akit ez már önmagában felvillanyoz, az nagyot nem csalódhat. Egyébként pedig bajkeverő szülésznős röviden a komédia témája és jelenleg The Mindy Projectnéven fut. A másik pedig ismét testvérekről szól. Egy felelősségtudat nélküli (felnőtt) srác kerül egy fedél alá a másik végletet képviselő nővérével és annak lányával. Számomra a mellékszereplők nagyobb fantáziát sugalltak, ami nem túlságosan kecsegtető az összképre nézve. Emellett a Ben and Kate meglehetősen általános címet kapta a sorozat.

Nem nehéz kitalálni, hogy a FOX-komédiák közül, nálam Goodwinék a nyerők.

Ennyit tehát a FOX-ról. Ha még tartjátok a lépést, vagy az új kedvencet eddig még nem véltétek felfedezni, következő héten újabb csatorna reménységeivel folytatom a sort.

A cikket összerakta vendégírónk, Szoboszlai Gábor.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: