Skip to content

2012-07-08

2

Egy kis India Debrecenben

Készítő: Laci

Kinek mi jut eszébe, amikor Indiára gondol? Nekem igazából a vicces akcentusuk, az outsorcing (erről egy tök jó film is készült, meglepően fantáziadús névvel: Outsourced), elefánton utazó emberek, tömeg és hasonló dolgok jutnak eszembe. Viszont nemrégiben felfedeztem ennek a kultúrának egy újabb oldalát, a fantasztikus ételeket. És ehhez nem is kellett messze mennem, csak a Thaly Kálmán utcáig, a Kashmir étterembe. És most meg is osztom veletek a tapasztalataimat! (Előre meg kell jegyeznem, nem promócikk következik, bár ha olvassa az étterem tulaja, akkor üzenném, hogy egy 6 fős asztalnál épp elfér a szerkesztőségünk :D)

Kalandos úton találtam erre a helyre, mivel korábban nem ismertem. A menyasszonyommal épp a megismerkedésünk hónapfordulóját ünnepeltük, és nekem fogalmam sem volt arról, hogy mi a csudát találjak ki. Eszembe jutott, hogy már viszonylag rég jártunk étteremben és az egyik ismerősöm ajánlotta a Kashmirt, aki szerint ez egy tök jó hely, hangulatos és a főztjük is nagyon jó. Bevallom, az elején nem tetszett az ötlet. Új kaja, mi van ha nem ízlik, na meg az a sok buddha szobor meg minden… Áh, hagyjuk. Na, de egész nap ez motoszkált a fejemben, és csak felmentem az étterem honlapjára. Ekkor el is dőlt, hogy ide megyünk. Már ez is ínycsiklandozó volt. A design nagyon el van találva (ami élőben még jobb), alig van buddha szobor (értem ezalatt, hogy semmi giccs), mosolygó indiai finomnak tűnő kajákkal. Ok, próbáljuk ki, végül is mi bajunk lehetne.

Szóval este 19.00 irány az étterem. Nem csalódtunk. A kiszolgálás nagyon udvarias volt, a tányéralátéten azt lehetett olvasni, hogy kik milyen véleményt írtak a sajtóban az étteremről, úgyhogy meg is nyugodtam újra, hogy a helyválasztással nem rontom el a randit. Eredeti indiai szakácsa van a helynek, úgyhogy el tudom hinni, hogy valami ilyesmit esznek tőlünk több ezer kilométerre is. És meg is vagyok lepődve, hogy a világon nem mindenki 😀 Nekem nagyon bejött az étel. Tandori csirkét és vegyes falatkákat ettünk rizzsel és lepénykenyérrel, amihez furcsa színű szószok is jártak. Nagyon passzoltak az ízek. Szeretünk a menyasszonyommal sokat beszélgetni, de nagyok voltak a csendek. 😀 A hangulatnak is jót tett a kis félhomály, andalító zene, szóval tényleg klappolt minden. Ajánlom mindenkinek az éttermet!

Na, és hogy egy kis fiatal vállalkozói szemmel is nézzünk a dolgok mögé, elmondom szerintem mi az, amiért ez a hely ennyire jó:

 • Ok, nem tökéletes, biztos vannak hibái is, de az összkép annyira jó, hogy pár nap távlatából már nem is emlékszek ilyenekre.
 • Autentikus, eredeti indiai. Mondjuk annak azért örültem, hogy a felszolgálók nem voltak indiaiak 😀
 • Odafigyelnek a vendégre. A pincérek kedvesek, nincs kapkodás, zaj, kiabálás, nekem ez fontos!
 • Nagyon durván jól használják a marketingeszközöket. És bizony ezeket el lehet tőlük lesni. Mondok pár példát:
  –    Említettem a tányéralátétet. Nos, ez egy kis papír, amire rá van írva, hogy milyen újságok milyen pozitív dolgokat mondtak az étteremről. Ettől elnyerték a bizalmamat, pedig még meg sem kóstoltuk az ételeket. Elhittem, hogy finom lesz, ami fontos egy étterem esetében 😀
  –    A honlapjuk nagyon jól meg van csinálva. Látszik, hogy nem sajnálták tőle az időt, energiát, ami szintén azt mutatja, hogy profi a hely, ide érdemes elmenni. (És itt is van természetesen vendégkönyv, ahol el lehet olvasni ki mit írt az étteremről, ami szintén a bizalomépítésről szól.)
  –    Ebben nem vagyok biztos, de szerintem nagy hangsúlyt fektetnek a külföldi diákok elérésére is. Mikor ott voltunk, akkor többnyire csak külföldiek voltak még rajtunk kívül az étteremben.

Na jó, de csak hogy ne csupa jót mondjak (remélve, hogy nem bukjuk az étterem meghívását ;)), egy dolog van, ami miatt nem vacsorázok a Kashmirban minden héten. Ez pedig az, hogy nem épp egy meki az árfekvése. Persze nem is lenne érdemes, és én is szívesen fizetek akkor, amikor havonta egyszer elmegyek oda vacsorázni.

Kérdés: Nektek mi a tapasztalatotok az indiai kajáról és a Kashmir étteremről?

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
 1. x
  Júl 9 2012

  Egyszer rendeltem napi menüt, az nem volt jó. A honlap nem érdemel dícséretet, mert a menü a hét közepén “nem volt frissítve”, azaz teljesen más volt a napi menü mint ami a honlapon volt. Egy próbát még megér a vacsora.

  Válasz
  • Laci
   Júl 9 2012

   Hát, akkor ha én nem is, de más talált negatívumokat. Ez van, ha valaki szolgáltat. Mindenben tökéletesnek kell lenni!

   Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: