Skip to content

2012-07-08

2

Upfronts – “Elő a farbával!” 3. rész

Készítő: Duncan

Ismét eltelt egy hét, mi pedig újra itt vagyunk a Film rovatban folytatásos sorozatajánlónk 3. epizódjával. A korábbi cikkekből (1. rész, 2. rész) már tudhatjátok, hogy az országos tévécsatornák következő szezonban érkező újoncait mutatjuk be. Azokat a reménységeket melyekből a következő évek nagy kedvencei is kikerülnek majd (némelyik pedig törvényszerűen totális bukás lesz). Nézzük mi várható az ABC-től:

Meg kell, hogy mondjam dráma fronton igazán sose tudott megfogni ez a csatorna. Nyilván itt is mindig volt egy-egy várós széria, de a fejemet sose kapkodtam náluk. A Grace klinika (Grey’s Anatomy) és a Született feleségek (Desperate Housewives) legújabb része sem szerepelt a naptáramban, ahogy szentségtörésként a Lostot mai napig nem láttam. Idén kicsit más a helyzet: A komolyabb kategóriában berendelt hat produkció közül négyben látok fantáziát, hármat pedig kifejezetten várok.

Kezdem is a legígéretesebbel, amelyet az összes csatorna kínálatát tekintve is igen nagyra taksálok (még a Revolutionnál is nagyobbra). Ez a Last Resort, ami egy atom-tengeralattjáró legénységét állítja a középpontba. Nem is olyan nagy szám, igaz? Rögtön érdekesebbé teszi, hogy a tengeralattjárón szolgáló erők, élükön a kapitánnyal közvetlen parancsot tagadnak meg, amivel ők maguk válnak ellenséggé. Ez a parancs nagyjából Pakisztán földdel való egyenlővé tételét jelentette volna. Hiába is, a háborús helyzet nehéz döntések meghozatalát követeli. A parancsmegtagadás után erkölcs ide vagy oda a hazatérés (legalábbis egyelőre) ki van zárva. Szerencsére gyorsan sikerül is találniuk egy szigetet, ahol új életet kezdhetnek, miközben persze nem mindenkinek az a célja, hogy itt élje le hátralévő éveit. A tengeralattjárón található nukleáris fegyverek viszont mindenképpen jó alkupozícióba hozzák őket. A kapitányt Andre Braugher alakítja, aki remek választás a szerepre, emellett a többi színészt is képesnek érzem felnőni a feladathoz. Hab a tortán, hogy a készítő az a Shawn Ryan, aki minden idők egyik legjobb drámájának (The Shield) a megalkotója is egyben. A felek közti lüktető ellentétek meg fogják határozni a sorozatot. Ha itt sikerül jókat húzni, ebből valami nagyon jó is kisülhet.

Második drámánkban, ami a Zero Hour címet viseli, Harrison Ford, Noah Wyle és Nicolas Cage nyomdokain járva, ezúttal a televíziók képernyőjén Anthony Edwards (azaz mindenki Greene doktora) veszi fel a válltáskát, és kezd el kutatni rejtélyes nyomok után. Ő azonban sokkal hétköznapibb karaktert alakít, aki nem önszántából akart kalandozni. A felesége által vásárolt régi csecsebecse hozza rá a bajt, ami miatt el is rabolják az asszonyt, így a nagy kincskeresés a hazajuttatásáért folyik főhősünk szempontjából. Mint minden sötét titokban, ebben is benne lesz a II. világháború-korabeli nácik keze. Kulcskérdés lesz ezen szériánál, hogy mennyi dinamikát, és kontinenseken átnyúló hajszát tudnak belevinni. Meglátjuk…

 

A következő újoncunkat (666 Park Avenue) legjobban a misztikus szó jellemzi. Kicsit az 1408 című thrillerhez tudnám hasonlítani, remélhetőleg ebben az esetben jobb megvalósítással. A cselekmény egy lakóépületben játszódik. Tulajdonosát, negatív főhősünket, a Lostból ismert Terry O’Quinn játssza, aki, félelmetes módon, akár az ördög úgy tetszeleg ebben a szerepben (nem véletlenül). Ő és „ördögné” (Vanessa Williams) képesek teljesíteni az itt lakók legvadabb vágyait, aminek persze megvan az ára. Ezzel és az itt folyó dolgokkal kell szembesülnie idővel, annak a naiv, balek párnak, akik az épület legújabb lakói (és egyben dolgozói is) lesznek.

A maradék drámák közül adnék még némi esélyt a Red Widow-nak. Itt a női főszereplőnk merül bele a szervezett bűnözésbe, miután gyakorlatilag minden hozzátartozója ezzel keresi a kenyerét. Illetve közülük a férje már csak kereste, ami a fő oka annak, hogy főhősünk se tud tovább az alvilágon kívül maradni. Ha nem lesz túl klisés, akkor nézhető lesz, de lehet csak én várok már nagyon egy jó maffiás sorozatot…

A Mistresses című gyenge Született feleségek-pótlékban vagy a lecsúszóban lévő idősebb és a feltörekvőben lévő fiatal country-énekesnő „kényszerházasságában” (Nashville) nem látok túl sok fantáziát.

A végére a komédiák sorából egyetlen, rendhagyónak és eredetinek tűnőt emelnék ki. Ez azt is jelenti, hogy nem részletezem Sarah Chalke hogyan költözik vissza szüleihez (How to Live with Your Parents), a tékozló fiú hogyan veszi át a családi vállalkozást (The Family Tools) és hogy a komédiás country-s szériának mi a felállása (The Malibu Country).

Inkább ajánlom figyelmetekbe a The Neighborst, ahol egy átlagos család költözik ki a kertvárosba, és a családfő egyetlen kívánsága, hogy a szomszédok legyenek normálisak, nem teljesül. Mivel nem hogy nem azok, hanem egyenesen űrlények! Ezzel szerintem eleget is mondtam, de ajánlom figyelmetekbe az előzetest. Én mindenesetre nagyon szurkolok, hogy ne legyen nagy blődség, mert a koncepció, hogy az emberi kultúrát idegenek gyakorlatilag könyvekből tanulják meg igen sok vidám pillanatot rejthet.

Az ABC nálam a korábbiakhoz képest kivívta az elismerést a drámákat tekintve, és a komédiák terén se rossz az a négyből egy, ha az az egy tényleg olyan lesz, amilyennek várom. Ami a továbbiakat illeti, Két csatorna még mindig maradt terítéken, de az új sorozatok palettája lassan teljes lesz. Remélem jövő héten is sikerül újabb gyöngyszemeket elétek tárnom.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: