Skip to content

2012-07-22

Debrecenben forgathat az első internet celeb!

Készítő: Laci

Oké, tudom izgatottak vagytok, de kezdjük az elején. Az internet celeb nem más, mint Matt Harding, aki táncolással keresi mindennapi betevőjét. Jah, hogy ez így elég kusza. Na jó, tarts velem, és elmondom miről is van szó! A példáján megtudhatod hogyan válhatsz internet celebbé, hogyan kereshetsz egy ostobának tűnő ötlettel milliókat, és hogyan csinálhatod egész életedben azt, amit szeretnél.

Matt Harding a kétezres évek elejéig egy jól fizetett játékprogramozó volt Ausztráliában. Nyugodt élet, jó fizetés,mi kell még egy fiatalnak? Azonban egy nap 2003 februárjában felkérték a Destroy all humans nevű játék programozására, ami kiverte nála a biztosítékot. Mondván, nem hajlandó 2 évet azzal tölteni az életéből, hogy olyan játékot alkosson, amelyben emberek millióit kell megölni, otthagyta a munkáját. Nem esett kétségbe, hanem a megtakarított pénzéből elkezdett utazgatni Ázsiában. Ekkor volt 27 éves, 2003-ban.

Az utazásairól készített egy honlapot, melyre az útközben készült képeket pakolta fel kezdetben. Mikor épp Hannoiban kattogtatta a fényképezőjét 2003-ban, az egyik haverja valami ilyesmit kérdezett tőle: “Hé, miért nem állsz oda, és táncolod azt az idióta táncodat? Lefilmezlek közben.” Nos, így kezdődött minden! A tánc esetlen volt, de végül is meghozta a világhírt. A videó felkerült a netre, valaki megtalálta, megnézte, email-ben elküldte az ismerősének, aki továbbküldte, és így tovább, míg a végére több, mint 20 ezren látták a táncot egy nap alatt. Felfigyelt erre egy rágógumi gyártó cég, a Stride Gum, és felajánlotta Matt-nek, hogy finanszírozza az újabb “táncútját”. 2006-ban így Matt fél év alatt 7 kontinens 39 országában táncolt. A Youtube megjelenésével pedig több, mint 17 millióan látták már ezt a videót:

Sikeres és ismert lett, de ezzel nem elégedett meg. Azt vette észre, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés akkor, ha nem csak egyedül táncol. Sorra kapta az email-eket felkérésekkel, hogy látogasson el egyes városokba, és ott táncoljon emberekkel. Ez mekkora ötlet, nem? Úgyhogy újra megkereste a rágógumisokat, hogy támogassák az újabb útját. Ők azonban ahelyett, hogy páros lábbal rúgták volna ki, újra fizették a “nyaralását”. Elkészült a 2008-as videó, amit már több, mint 43 millióan néztek meg.

Az egyszerű, és kezdetben ostobaságnak tűnő ötletből tehát siker lett. Ennek, Matt elmondása szerint az az alapja, hogy minden ember megérti azt, amit csinál. Megmutatja, hogy a világ leggyönyörűbb, legnagyobb, legfejlettebb, legeldugottabb, legszegényebb, stb. helyein ugyanolyanok az emberek. Mindenhol mosolyognak, mindenhol kedvesek, és mindenhol vidámak. Szóval érdemes lenne levetkőznünk az előítéleteinket! Ezt kell megértenünk a videói által, amivel Ő nem mellesleg azóta is elég jól keres. Nem ment vissza dolgozni, hanem inkább idén egy újabb videót mutatott be, aminek az elkészítéséhez szintén szponzoroktól, és a honlapján árult ajándéktárgyak eladásának bevételéből szerezte a szükséges tőkét.

Ebben a videóban tűnik fel Budapest 2 alkalommal is! Matt viszont azt hirdeti az oldalán, hogy ha írunk neki, akkor ha a közelben jár, értesít majd minket, hogy együtt táncolhassunk. Persze nem ígér semmit, de ha elég sokan írunk neki, akkor akár Debrecent is útba ejthetné. Itt a reptér, Londonból könnyen ideutazhat 😀 Szóval bombázzuk csak nyugodtan a honlapján a megkereséseinkkel!

Itthon Korda Gyuri bácsiék azok, akik mögött nincs marketinggépezet, mégis mindenki tud róluk. Ma már nem csak azért, mert énekelnek, hanem mert mindenki Gyuri bácsija megőrül a pókerért, és bizony ebből is tud hírnevet kovácsolni. Valahogy ugyanezt látom Matt Hardingnál is. Ő azt csinálja, amit szeret, utazni.  És szereti az embereket is. Ahelyett, hogy a megölésükre szakosodott játékot készített volna, inkább összehoz minket. Na, így születnek a celebek és sikeres emberek, nem egy házban összezárva! Kitartóak, élni tudnak a lehetőségekkel, és szeretik azt, amit csinálnak.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: