Skip to content

2012-07-24

2

Szex, pocolás, rapid randi – Civilek a feszten

Készítő: Kovács Miklós

Hozzánk és rólunk szólnak a rendezvényeik, miért is látogassuk hát sátraikat? Szex, pocolás és tejbegríz folyik majd a következő bekezdésekből! Vigyázat, civil tartalom.

A Campus Fesztivál 2012-es programjából sem hiányozhat a civil szervezetek részvétele, amely mindig színessé teszi a másnapokat, főként a koránkelőknek. Tavaly is nagyon sok régiónkban fellelhető egyesület, alapítvány, támogató szolgálat, egyesülés, természetvédők, állatvédők, ifjúsági szervezetek és sok sok tenni akaró fiatal alkotott maradandót a népünnepélyen.

A Civil Pont sátor az a hely, ami egy helyre összpontosítva az erejét megpróbálja megmozgatni a fesztiválozók tömegeit. Minden nap reggeli pocolásra invitálják a résztvevőket, kipihenve a tegnapi este fáradalmait lágyan ráhangolódhatnak a nap további részére. Első napi részprogramjuk a Párkapcsolat és szexualitás tabuk nélkül, amelyen valószínűleg vendégelőadókkal lehet kerekasztal beszélgetést folytatni. Érdemes ellátogatni, nem a befásult biosztanárnéni fog nekünk különböző eszközökkel felszerelt előadást tartani, hanem minden bizonnyal a téma szakértői.

Csütörtökön 15 órától ajánlom figyelmetekbe a VolunTee nemzetközi lehetőségekről szóló előadást, ahol a fiatalokkal és már külföldet megjártakkal tudtok beszélgetni a külföld csábító esélyeiről. Közvetlenül ez után, gondolom a fiatalos téma megtartása miatt, 16 órától vitakör keretében rólatok, tehát a mai ifjúságról lesz szó, ezen már csak a személyes érdekeltségetek miatt is érdemes maradni. Itt elmondhatjátok bútokat, bajotokat, a rendszerellenes és lázadó gondolataitokat, vagy éppen a jövővel kapcsolatos elképzeléseiteket.

Pénteken, tehát a második átmulatott este után, egy retró kiállítást tekinthetünk meg egész nap, ahol dédnagyanyáink ősidejéből szól hozzánk a bútorok fájába szorult féreg. Divatbemutatót is tartanak retró holmikból 15 órakor, gondolom nem a 1910-es bárzongorát fogják a lábukra húzni, ennek fényében akár még igényes és ma is használható divattanácsokat is kaphatunk a rendezőktől. Az Érzék Színház keretében 16 órától megtapinthatod és megérintheted azokat a dolgokat, amelyeket a hétköznapok sűrűjébe merülve nem is gondolod milyen különleges érzést nyújtanak (valószínű, hogy bekötött szemmel kell véghezvinni mindezt, így átérezheted a látássérültek mindennapjait).

Három, azaz 3 bulival és koncertekkel, na meg mértéktartóan megfontolt mennyiségű szürcsölnivaló elfogyasztásával töltött éjszaka után a szombati nap az életmentéssel, párterápiával és kutya-ember IQ párbajjal folytatódik. Részprogramként a Magyar Vöröskereszt Legyél Te is életmentő! című bemutatója segít neked abban, hogy mit tehetsz akkor, ha egy szeretted, vagy épp polgártársad segítségre szorul vészhelyzetben. Rapid Randin 15 órától megismerkedhetsz a másik feleddel, ezek után rögtön jöhet a 16 órától kezdődő Ismered-e a párod? vetélkedőnek álcázott párok közötti konfliktust szító kvíz. A kapcsolat női tagjaként végig kell hogy izguld másik feled mikor és milyen banális és evidenesen triviális kérdésnél fog elvérezni, férfi résztvevőként pedig megizzadhatsz a válaszadás folyamán. “Milyen színű szalagot viselt kiválasztottad az első randin?” Persze a válaszok között nem szerepel a “nem is viselt szalagot” és a “sötét volt” vagy a hasonlóan egyszerű “piros” megoldás sem. Helyette a “tüll” a “enyhén fodros, kis virágmintákkal” és a még elrémisztőbb “volt is szalag, meg nem is” válaszok szerepelnek csak. Ezek után már csak az van hátra, hogy a barátnőd “Hát te még erre sem emlékszel?” monológja után egy kutya sorolja fel neked a periódusos rendszer összes atomját, kovalens kötéseik számának sorrendjében. 16 órától Az Okosabb vagy, mint egy kutya? – Terápiás kutya bemutatón a kutyák tényleg okosak lesznek, de nem ennyire, őket terápiás céllal képezték ki, hogy segítsenek azoknak, akik rászorulnak.

Ezek mellett minden nap közönségtalálkozókra kerül sor, csütörtökön Brutival, pénteken pedig a ma remélhetőleg remekelő DVSC focistáival lehet pár szót váltani a sátorban.

A Civil Pont sátor mellett az Európai Nyelvek Utcáját tudom még nektek ajánlani, ahol az Erasmus ösztöndíjról kaphattok testközelből információkat!

Melyik rendezvényre látogattok majd el?

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
 1. asd
  Júl 30 2012

  Az Európai Nyelvek Utcájáról itt is csak az Erasmus jött le? kár 😦

  Válasz
 2. aug 15 2012

  Megért volna egy újabb cikket az Európai Nyelvek utcája, érdekes programok voltak az Erasmuson kívül is. Mivel az oldalon már volt felhívás Erasmus programban való részvételre, ezért az olvasóknak az élő beszámoló megemlítésével tudtam a legtöbbet segíteni. Te milyen programokon voltál az Európai Nyelvek utcáján? Írd le hozzászólásba nyugodtan!

  Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: