Skip to content

2012-08-06

Augusztusi koncertajánló

Készítő: Norrka

Sajnos beköszöntött a nyár utolsó hónapja. De még ne szomorkodjunk, inkább próbáljuk meg maximálisan kiélvezni a komoly- és könnyűzenei programokkal teli augusztust is. Íme néhány zenei esemény, melyek jól fognak esni az augusztusi forróságban, és maradandó élményeket fognak nyújtani a különböző zenei irányzatok szerelmeseinek. Figyelem, az alábbi programok anyagilag sem túl megterhelőek.

Augusztus 7. – “Debrecen hangszerei – Muzsikáló levegő: Az orgona és a trombita”

Helyszín: Nagytemplom
Kezdés: 19.30
Jegyár: 800 Ft (Diák és nyugdíjas jegy 500 Ft)

Ha hazai orgona-, illetve trombitaművészt kellene megemlítenünk, sajnos az emberek többségének Varnus Xavér, valamint Galambos Lajos jutna eszébe. De korántsem ők az egyetlen neves művészei a két említett hangszernek. Akik bizonyosságra vágynak, azok látogassanak el a szóban forgó koncertre, ahol azt is meghallgathatjuk, hogyan és milyen tökéletesen fér meg e két hangszer egymás mellett. A  minden hónapban más hangszert fókuszba állító programsorozat ötödik hangversenyén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának orgonatanára, Karasszon Dezső és a Kodály Filharmonikusok Rubányi- és Kritikusi-díjas trombitaművésze, Csősz János muzsikál közösen
Műsoron: J. S. Bach, O. Messiaen, C. Franck, G. Ph. Telemann és M. A. Charpentier művei.
Remélhetőleg a leghíresebb Bach mű, a D-moll tokkáta és fúgán kívül az alábbi szerzeményt is meghallgathatjük majd.

Augusztus 16. – Compact Disco

Helyszín: Roncsbár
Kezdés: 20.00
Jegyár: nincs infó

Az Euróvíziós Dalfesztiválon szinte hibátlanul szereplő, méltatlanul 24. helyezést elérő Compact Disco újra Debrecenben ad koncertet. Az egyslágeres bandaként meggyanúsított Compact Disco bebizonyíthatja, hogy korántsem igaz a jelző. Legújabb klipjüket nemrég, a rajongók közreműködésével forgatták, melyet ízelítőként meg is nézhettek:

Augusztus 17. – Szentpéteri Csilla zongorakoncertje, ‘Temperamento’

Helyszín: Kossuth tér
Kezdés: 20.00
Jegyár: ingyenes

Szentpéteri Csilla zongorista a hazai zenei élet egyik legszínesebb alakja. Klasszikus művekre építi, de mai ritmusokkal fűszerezi feldolgozásait, melyek a különleges hangeffektusoktól és kitűnő zenésztársainak improvizációitól izgalmasak. Zongorajátékával a mennyei dallamosság és ördögi virtuozitás között képes mozogni. Színes és változatos a világ, mely a művésznőt jellemzi, aki hallotta egyszer játszani, visszatérő vendég lesz. Biztosan igényes és nem elhanyagolható, hogy ingyenes koncertre számíthatunk. Fontos megemlíteni, a világbajnok DuDance Latin Táncformációt, akik az egész  esten fellépnek. Vérpezsdítő ritmusok, mediterrán életöröm, dél-amerikai, spanyol, kubai táncok színesítik a Szentpéteri Csilla műsorát. A fellépők exkluzív, látványos koncerttel készülnek, páratlan tánc-zenei kavalkáddal, egyedi látványvilággal, mely minden korosztályt megszólít, önfeledt kikapcsolódást, felejthetetlen élményt ígér.
Az esten bemutatkozik Péter Bence is, akit 2012-ben a leggyorsabb kezű zongoristaként regisztrált a Guiness-bizottság, egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg – másodpercenként közel 13-at! Bence virtuozitását is megcsodálhatják, akik kisétálnak a Kossuth térre.

Augusztus 18. – Bikini

Helyszín: Kossuth tér
Kezdés: 17.00
Jegyár: ingyenes

A Debreceni Virágkarnevál, azon belül is a “Class Nyár 2012” nevű rendezvény keretén belül lép fel a saját, és szüleink korosztályának is kedvelt bandája, a Bikini. Nem sok ember van, aki életében még nem botlott beléjük, akár véletlenül egy rendezvényen. Ez nem véletlen, hiszen az 1982-től koncertező banda kisebb megszakítással folyamatosan aktív volt, ahogyan ma is. Két frisebb dalt, a 2000-es Mindörökre címűt, és a 2004-es Veled akarok címűt hallgathatjátok meg, melyek a 30 éves jubileumi koncerten szólaltak meg.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: