Skip to content

2012-08-11

Hogyan építs közösséget? Kulisszatitok a cikk végén!

Készítő: Kovács Miklós

Beköszöntött a változások időszaka. Itt nem a változókor és a kapuzárási pánik hőhullámaira és a tűzpiros Ferrari ágaskodó lovas sportkocsijaira gondolunk. Hanem arra, hogy itt az ideje rászabadítani ifjonti erőnket a világra és kibővíteni egyik rovatunk tartalmát. Kulisszatitok a cikk végén!

A fogyasztói szokások megváltozása miatt úgy érezte a csapatunk, hogy a Debrecen Bár Művelődjünk! rovatának át kell alakulnia. Fő célunk ezzel a rovattal az volt, hogy megteremtsünk egy kultúrára fogékony réteget, és azt, hogy aktív látogatói legyetek a debreceni kulturális programoknak. Változtatni kell, mégpedig jobban nyitnunk felétek, ezért is gondoljuk újra ezt a rovatot.

Közösség címszó alatt indítjuk útjára ez a rendkívüli cikkáradatot, amelynek legfőbb célja, mint ahogy a Debrecen Bárnak is, egy aktív és fiatalos közösség építése. Úgy éreztük, hogy a közösségi programajánlók és az aktivitásra buzdító  cikkek már eddig is elnyerték tetszéseteket, ezért is gondoltunk arra, hogy egy közös fejezetet szentelünk ezeknek az eszmefuttatásoknak. Reméljük, hogy Ti is benne vagytok a dologban, ugyanis Rátok építve próbáljuk majd felhúzni a vázát ennek a megújult és kibővült rovatnak.

A Debrecen Bár jövőképében szerepel, hogy az online világ tartalmai közül teleportál egyet és “élő szövet lesz fémvázon”, tehát fizikai valójában is közösségi színre lép majd. Szeretnénk ha 2-3 hónapon belül meg tudnánk rendezni az első meet-upot az oldal történetében, amelynél a segítségetekre is szükség lesz. Na, de ne is szaladjunk előre ennyire az időben, nézzük is inkább, hogy a régi-új rovat milyen újdonságokat is tartogat majd számotokra.

A Közösség, mint rovat az alábbi témákra fog épülni:

  • a kultúra, művészet marad,
  • kiindulási pont közösség építést előmozdító kezdeményezéseknek,
  • tágabban értelmezve aktuális programok és események,
  • civil szervezetek bemutatkozása.

A Közösség rovaton belül tehát meg lehet majd tekinteni azokat a cikkeket, amelyek segíteni fognak ismerkedni, olyan programokra ellátogatni, ahol hasonló ismeretségi körű fiatalokkal találkozhattok. Már el is képzeltem, ahogy egy kis kávé, vagy sör mellett egy ismeretlennel beszélgetsz, és mind a kettőtökről kiderül, hogy rendszeres olvasói vagytok a debrecenbar.com-nak.

A rovat ötlete és az elköteleződés a csapatépítés felé végig megbújt az oldalunk céljai között, szinte észrevétlenül beivódott belénk is. Itt hagy osszak meg veletek is egy kis TITKOT, amelyet csak kevesen tudhattatok eddig.  Ha akvarell festékkel porcelánra festesz, akkor keverd fel a festéket rendesen, mert a kék helyet zöld, a narancssárga helyett világosabb sárga színt fogsz kapni a bögrék kiégetése után. 🙂 Ahogy a Facebook követőink tudják, 12 db bögrét készítettük nagy hévvel, közel 4 órás aprólékos munkával, amely felért egy olyan csapatépítő tréninggel is, amelyért a vállatok több ezer forintot is kifizethetnek dolgozónként. További információk a facebook oldalunkon lesznek láthatók gyermeki lelkesedéssel és közel azonos szintű kézügyességgel készült bögréitekről. ŐK, egytől egyig lélekkel rendelkező egyéniségek, mindegyiknek megvan a saját sztorija.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: