Skip to content

2012-08-12

Olimpia tükrében sportos reklámok

Készítő: Rab Máté

Kiválóan szerepel a magyar csapat az Olimpián! Természetesen most mindenki jobban nyitott a sportos reklámokra. Ha az még vicces is, akkor talán maradandó is. Ilyen reklámok következnek.

Kosárlabda

Ha egy nevet kell mondani kosarasként, aki elképesztő világsztár, akkor kit mondanátok? Hát persze, hogy Jordan. Az ő saját márkája, az Air Jordan adta ki ezt az eléggé inspiráló reklámot. A lényeg a motiváció és a példakép megtalálása, amit természetesen két kisebbség, egy afroamerikai és egy kínai játékoson mutat be, külön életutakkal. Lehet tucatreklámnak nevezni, de szerintem megkapóbb és testhez állóbb reklám, mint mikor puha kiscicákat és Michael Jordant raknak egy reklámba.

Autóverseny

Ez egy kicsit elvonatkoztatott, mivel autós üldözés. A zene pörgős, a forgalom veszélyes, a rablók vadak, a kellékek élethűek, a rendőrök villognak. De a bűnözőket ez nem érdekli, hisz az autórádiós tombolás csak felspilázta őket. Viszont mikor melléjük hajt a rendőrautó, akkor…

Atlétika

Szerintem a többségünk élt már panelban, és tudja, hogy itt mindent lehet, csak sportolni nem. Még a panelek közötti zöld terület is kicsi, a szobákról nem is beszélve. Mégis, gyerekként az egész házat át lehetett (kellett!) alakítani a célnak megfelelően. Játszóház, bújócska, vagy éppen az Olimpia idején mindenféle atlétikai sportág küzdőtere. A reklámot a P&G támogatta, azon túl is a Bounty mosóporukat emelik ki egy nagyszerű szlogennel a végén. A reklám van annyira szerethető a szülőknek (akik egyértelműen célcsoportja ennek a reklámnak), hogy megnézzék újra. Számomra tetszetős a koncepció: a hangok beszélnek, több történet fut párhuzamosan, amik ráadásul visszatérnek, mégsincs éles váltás! A képek gyönyörűek, az izgalmat fenntartja a sok-sok foltot jelentő veszélyforrás megbillenése, tehát a kellő feszültséghelyzet is megteremtődik az agyunkban, hogy megmaradjon a termék és a szlogen. Kiváló!

Golf

Ez már kicsit esettanulmány jellegű film. Szintén egy marketingpéldát tanít meg nekünk szemléletesen. A legfontosabb, hogy tudd, ki a célcsoportod, ki veszi a termékedet és szolgáltatásodat, majd őket szólítsd meg azzal az üzenettel, ami a legnagyobb előnyöd. Ennyi. A Windlesham Golf Club tudja, hogy a játékosai 30 percnyire laknak, de ezt nem távolságban, hanem időben érdemes mérni, így az autópálya környékén élőket is nyugodtan megszórhatják ajánlatukkal. Szó szerint, hisz az üzenetet – gerillásan – egy golflabda viszi, ami “véletlenül” beszállt az udvarra. Kreatív, egyszerű, tökéletesen célzott és maradandó reklám, sőt még lehet virális is, hisz egy golflabdás “szórólapról” szívesebben beszélnek egymásnak a városlakók, mint egy 2+1 akcióról.

Szörf

Most nagyot ugrok, mert ez elvonatkoztatás lesz, hisz itt szörf alatt az interneten való szörfölést, keresést értem. Az Orange telefonhálózat olyan szemléletesen emeli ki a gyors telefonos internetezés előnyét, ahogy eddig szerintem egyik cégnek sem sikerült. A főhősünk egy egyedülálló 28 éves lúzerke, aki házibuliban valószínűleg összejön élete legjobb nőjével (teljes átélés :)). A leány határozott mozdulatot tesz a tökölés ellen, le fogja kapni hősünket. Az agya persze gyorsan jár – csakúgy mint a keze! A kapcsolati státuszát már át is állította, és felkészül a családi életre. Nem lövök le minden poént, én többször is megnéztem. 🙂 Briliáns!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: