Skip to content

2012-09-15

Egy nagy falu Debrecenben!

Készítő: debrecenbar

A Global Village, azaz világfalu kifejezés sokak számára ismerős lehet. A szó úgy alakult ki, hogy a tömegkommunikációs eszközök segítségével Földünk úgymond „faluvá zsugorodott”, és ahhoz, hogy megismerjünk más kultúrákat, szinte csak a szomszédba kell átugranunk.

Az alábbiakban Boros Anna cikkét közöljük, aki a debreceni AIESEC tagja.

Vajon mit takarhat egy Global Village elnevezésű rendezvény?

Az AIESEC Debrecen immáron nem első alkalommal szervez Global Village-t, amelynek lényege, hogy az emberek különböző kultúrák ételeit, specialitásait kóstolhatják meg egy helyen. Hiszen ki lenne kíváncsi arra, más országokban hogyan élnek, mik a szokásaik és persze milyen ételeket esznek? 🙂 Emellett a vendégek külföldiekkel ismerkedhetnek meg, beszélgethetnek velük és persze információkat kaphatnak az AIESEC-ről, sőt, ha kedvük támad hozzá, később akár csatlakozhatnak is a szervezethez.

Aki még nem hallott volna az AIESEC-ről, ebben a cikkben részletesebben olvashat róla, de pár szóban: az AIESEC egy non-profit, nemzetközi diákszervezetet, amely ma mintegy 110 országban van jelen. Lényege, hogy kapcsolatot teremt a különböző országok, kultúrák diákjai között, miközben lehetőség nyújt szakmai-és személyiségfejlődésre egyaránt.

A Global Village szeretettel várja az egyetemistákat, hiszen az AIESEC nekik kínál lehetőséget arra, hogy külföldre utazzanak önkéntes munka és szakmai gyakorlat keretében, továbbá maguk is beléphetnek a szervezetbe. Ugyanakkor a középiskolásokat is szeretnénk elérni, hogy megértsék az idegennyelv-tanulás fontosságát, és ha később egyetemre mennek, szintén kihasználhatják az AIESEC által nyújtott lehetőségeket.

A legutóbbi, februári Global Village-n nagy sikere volt a táncos lányoknak, mindenkinek ízlettek az ételek, különösen a mexikói és indiai standoknál álltak sokan. Továbbá aki szerette volna tudni, hogy néz ki a neve kínai írásjelekkel, megkérhette a taiwani lányokat, hogy írják, pontosabban rajzolják le neki.

Természetesen az idei Global Village is tartogat meglepetéseket, szóval mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk szeptember 25.-én este 18:00-kor a Kazánházban!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: