Skip to content

2012-10-08

1

Zeneajánló – fő a sokszínűség

Készítő: Norrka

A zenei stílusok sokfélesége határtalan, számuk egyre gyarapodik, mindig újabb és újabb irányzatok jelennek meg, régiek jönnek újra divatba, míg mások a feledésbe merülnek. Ki-ki mit szeret, ahogyan én is, ezért lehetetlen küldetés volna, ha minden irányzatot le szeretnék fedni írásaimban. Ennek ellenére (szívemen a kezem) igyekszek minél színesebb, és változatosabb dalokat, előadókat összeszedni nektek hétről hétre, attól függetlenül, hogy azt személy szerint én szeretem-e vagy nem, mert biztos vagyok benne, hogy lesz olyan olvasó, akinek tetszik, és olyan is lesz, akinek újat sikerült mutatnom, és talán el is nyeri a tetszését. Nem fogok tudni soha minden igényt maximálisan kielégíteni, ennek keserű tudatában ma is olyan előadókat és dalokat raktam össze nektek, melyekről eddig még nem esett szó cikkeimben: Tej, Mary PopKids és Punnany Massif, az Enter Shikari, valamint a Bloc Party a mai zeneajánlóban.

Tej. Na nem fehér italról van szó, hanem húsvér emberekről. Pálinkás Tamás Isten Háta Mögött frontember, valamint Sándor Dániel, (aki a szintén Isten Háta Mögött tag, méghozzá billentyűs-gitáros-producer) újabbik produkciójáról van szó, ami kicsit dancefloor-osabb témának tűnik. Abszolút nem rossz próbálkozás, a futurisztikus (vagy épp divatjamúlt?) ruhák, és a zavarba ejtő klip ellenére is.

Ha két igen jó banda összeáll, és alkot valami szupert, akkor mindenki mosolyog. Mosoly címmel írt dalt ugyanis a Mary Popkids, és a Punnany Massif, melynek klipjét alul meg is nézhetitek. A Mary PopKids saját stílusát future popként definiálja, míg a Punnany Massif egy pécsi illetőségű hip-hop banda. Ezt a kettőt összeadva születik meg az, ami jó. Legalábbis ha a szöveget, a dallamosságot, a mondanivalót, és a klipet vesszük alapul.

Más zenei vizekre evezve itt van az Enter Shikari, akik kicsit sem nem buzdítanak mosolyra. A brit zenekar egyesíti a post-hardcore-t és a különféle heavy metal al-műfajokat, valamint olyan elektronikus műfajokat, mint az elektronic, dubstep, trance és a drum and bass, létrehozva így egy erős elektronicore hangzást. Hogy mi is ennek az eredménye, azt meghallgathatjátok alul. A klipben az együttesből klónok készülnek, akik aztán összemérik tudásukat az eredetivel, hogy kiderüljön, ki a jobb (kicsit sem sablonos).

Sokak örömére az oszlásnak indult (viccnek is rossz) Bloc Party nemrég újra összeállt és hihetetlen leleményes “Four” címmel megjelentette negyedik albumát. A brit négytagú banda második klipje látott napvilágot az albumról nemrég. Sok régi rajongó kritizálta a bandát az új dalok miatt, youtube klipjeik alatt elég gyakran olvasható csalódott, lehúzó komment. Mindezek ellenére még mindig érezhető az a máshoz nem hasonlítható Bloc Party-s hangzás, melynek nagyon különleges hangulata van. Előnyükre válik még az is, hogy immáron maximálisan kihasználják Russell Lissack gitártudását, és így sokkal gitárorientáltabb hangzás értek el. Továbbra is szeretem őket. A kipről meg csak annyit, hogy William Goulding A legyek ura című könyve rájuk is nagy hatással lehetett.

Bónuszként (kis túlzással) ajánlanék egy videót, melyet remélem a készítői sem gondoltak komolyan. Napi fail kategóriába illik, ezért inkább csak belinkelem: Panna – Világvég. A 14 éves énekesnő a Határtalan Dal Turné nevű programsorozat felfedezettje. Ez eddig rendben is van, tényleg szép hangja van, aranyos kiscsajnak tűnik. De az tuti, hogy 5-10 év múlva meg nem történtté akarja majd tenni ezt a dalt. A klipben indokolatlanul Balázs Fecó és Kefír is feltűnik. Nincs több hozzáfűznivalóm.
Ha bárkinek bármilyen ötlete, igénye van, hogy miről, mivel kapcsolatban, milyen témában szeretne olvasni, az nyugodtan jelezze a kommenteknél. Köszönöm :).

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. okt 15 2012

    Bevallom őszintén eddig nem nagyon tudtam, hogy Punnany Massif mit játszik. Sokat láttam a nevüket, mindenféle koncerten, de a zenéjüket nem ismerem. De már annyira sok volt belőlük (pl. két kategóriát is nyertek a Zöld Pardonos szavazáson), hogy belehallgattam. De nem értem, hogy mi ez a nagy rajongás értük 😀
    Ami a többi számot illeti, az elsőt nem szeretem. Már hallottam a korábban, de nem az én stílusom 🙂 Az utolsó kettő viszont nem rossz.
    Köszi Nóri, hogy szélesíted az én zenei tájékozottságomat 🙂

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: