Skip to content

2012-10-16

Ilyen volt a XIV. Külügyi börze

Készítő: debrecenbar

Külföldi ösztöndíjak, szakmai gyakorlatok, önkéntes programok, nyári munkalehetőségek, nyelvvizsgák, nyeremények – ez volt az idei XIV. Külügyi Börze! – Erdei Regina, a DEHKB bizottsági tagjának beszámolóját olvashatjátok.

14. alkalommal került megrendezésre a Külügyi Börze a Debreceni Egyetem Főépületének Díszudvarában, a DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság és a DE Külső Kapcsolatok Igazgatósága közös szervezésében. A közel 20 szervezetet felvonultató rendezvény nagy sikerrel zárult, amire több mint 500, külföldi lehetőségek iránt érdeklődő diák látogatott el idén is.

A Börze célja az volt, hogy az egyetem különféle szakjain tanuló diákok mindegyikével, egy helyen megismertesse a rendelkezésre álló széleskörű nemzetközi lehetőségeket, melyek a későbbiekben előnyt jelentenek számukra a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A rendezvényre kilátogatók között legtöbben új lelkes érdeklődők voltak; megfordultak olyanok, akik már rendelkeznek külföldi tanulmányi vagy munkatapasztalattal és újra határon túli lehetőségek után keresgéltek, illetve olyanok is akik magukhoz a szervezetekhez szerettek volna csatlakozni.

A kiállító szervezetek között a hallgatók megtalálhatták a szakmai gyakorlati programjait népszerűsítő AIESEC-et; a főként nyári egyetemekkel foglalkozó AEGEE-t; az amerikai lehetőségeket kínáló CampLeaders-t, CCUSA-t és American Corner-t; a német nyelv iránt érdeklődök válogathattak a DAAD, az ÖAD, a Deutches Kulturforum és az Andrássy Gyula budapesti német nyelvű egyetem felkínált lehetőségei közül; a CEEPUS, ISEP és Erasmus ösztöndíjakat népszerűsítő Külső Kapcsolatok Igazgatóságát; a DEMEK-et, a DExam vizsgaközpontot, a DOE-t, az ESN Debrecent, a MÖB-öt és még sok mást. Az idei favorit a del REY International Agency volt, ők vonzották a Börze legtöbb érdeklődőjét. A budapesti székhelyű szervezet legnépszerűbb ajánlatai többek között a görög, spanyol, olasz tengerparti nyári diákmunkák és szakmai gyakorlatok.

A nap végén több tucat értékes nyeremény kisorsolására került sor, azok között, akik helyesen kitöltötték a Börze kiállítóiról szóló kérdőívet. Köszönet a szervezőknek, a kiállító szervezeteknek, a támogatóknak és nem utolsó sorban a kilátogató hallgatóknak, akik reményeink szerint sikeresen megvalósítják külföldi elképzeléseiket!

Ha nem tudtál kilátogatni a Börzére, de felkeltettük érdeklődésed, ne habozz, fordulj a szervezőkhöz bizalommal! A DEHÖK-EHKB minden érdeklődő tanulónak személyre szabott segítséget nyújt az ösztöndíj kiválasztásában, a pályázati anyag összeállításában, valamint a személyes interjúra való felkészítésében egyaránt.

Elérhetőségeik:
http://www.facebook.com/DEHKB
http://dehkb.unideb.hu/

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: