Skip to content

2012-10-17

Nemsokára TEDxNagyerdő! – Beharangozó!

Készítő: Laci

A TED 1984-ben indult Kaliforniában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, és mára világszerte fogalommá vált. A világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amelyet az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben. És most ez a konferencia Debrecenben is szárnyát bontogatja! 2012. október 19-én 14.00 órától kerül megrendezésre a TEDxNagyerdő a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban, Térképünk közepe Debrecen címmel.

A debreceni történet Marján Attila, Brüsszelben dolgozó közgazdásztól indul, aki első előadóként fog fellépni az őszi TEDxNagyerdő rendezvényén. Többször járt a Debreceni Egyetemen és tartott előadást az Európai Unióról. Hogy miért ő nyitja az eseményt? Ennek oka, hogy ő hívta fel a figyelmet a TED-re, amikor 2010-ben az első magyarországi TEDx rendezvény, a TEDxDanubia, felkért előadója volt. 2009- ben jelent meg könyve „Hol a térkép közepe?” címmel. A könyvben üzletemberek, politikusok és tudósok véleményét ütköztetve válaszol izgalmas kérdésekre, mint például „Érdekel-e Európa bárkit is Amerikában vagy Kínában?” Könyve adta az ötletet a debreceni TEDx címének. Nekünk Debrecen jelenti a térkép közepét. A 2010-ben rendezett TEDxDanubia eseménye nagy hatással volt a közönségre, így Katonáné Kovács Juditra is, a TEDxNagyerdő szervezőjére is. Még abban az évben elindult Magyarországon a TED hazai, tehetséges fiatalokat bemutató vonala, a TEDxYouth@Budapest. A főszervező, Szörnyi Kriszta megkeresésére – akit szintén hallhatunk a TEDxNagyerdőn – debreceni beharangozóra is sor került a Debreceni Egyetemen.

Szóval kerekedett a történet, és Katonáné Kovács Judittal nekünk is sikerült felvenni a kapcsolatot, így a Debrecen Bár két szerkesztője, Miklós és Máté is előadóként fognak megjelenni az eseményen. Ha te is szeretnél találkozni velük, és részt venni az eseményen, ajánlom figyelmedbe a nyereményjátékunk Facebook oldalunkon, amin ma estig vehetsz részt, és nyerhetsz jegyet az eseményre.

Szerintem fantasztikus élmény lesz annak, aki ott lesz, és csak remélni tudom, hogy legközelebb szabadnapon kerül megrendezésre a TEDxNagyerdő következő felvonása 🙂 Aki tud, az menjen el. Hogy kedvet kapjatok hozzá nézegessétek nyugodtan a programot:)

Első felvonás – Én és a világ

14.00 – 14.10 TEDx köszöntő

14.10 – 14.30 Én és Európa – Marján Attila

14.30 – 14.50 Az én mesém – Szili Krisztina

14. 50 – 14.55 Tehetségek közössége – Kovács Miklós

14.55 – 15.10 Család és hivatás – Páll Gabriella

15.10 – 15.20 TED vetítés – Steve Jobs

15.20 – 15.50 SZÜNET

Második felvonás – A világ és én

15.50 – 16.10 A világ: lehetőség – Szörnyi Krisztina

16.10 – 16.28 Tudatos kreativitás – Faludi Gabriella

16.28 – 16.45 Az önképzés alappillérei – Rab Máté

16.45 – 16.55 Stepping out on a cultural journey – John Graham

16.55 – 17.10 Egy másik oldalról – Mangu Zsuzsanna

17.10 – 17.30 Akvapónia miniben – Gönczi Péter

17.30 – 18.00 SZÜNET

Harmadik felvonás – Én és ÉN

18.00 – 18.20 Én a művészetben, a művészet bennem – Márkus Luca

18.20 – 18.40 Lehelet-Idő – Láposi Terka

18.40 – 19.00 TED vetítés

A hivatalos program végén lehetőség lesz egy kis kötetlen beszélgetésre, kapcsolatépítésre az előadók és a közönség között. Gondolj csak bele, a hallgatóság éppoly nyitott és tudásszomjas, akár csak az előadók, hisz szabadidejükből és pénztárcájukból is áldoznak erre a hosszú, de tartalmas napra. Gyere el és gazdagodj mind új ismeretekkel, mind pedig nagyszerű emberi kapcsolatokkal.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: