Skip to content

2012-10-29

2

Novemberi koncertajánló

Készítő: Norrka
Ősz, Mindenszentek, mécsesek, talajmenti fagyok, és rengeteg koncert. Ez az, amit a november nyújtani tud számunkra. A Kölcsey Központ, a Lovarda, és a Roncsbár nyújtotta koncertek lehetőséget adnak arra, hogy elbúcsúzzunk az enyhe ősztől, és felkészüljünk a zimankóra. Nektek pedig én adom meg a lehetőséget, hogy kedvetekre szemezgessetek az alábbi koncertek közül.

Kölcsey Központ programjai

November 16. Debreceni Ősz – Harcsa Veronika Quartet

Jegyár: 1900 Ft, 2400 Ft
Harcsa Veronika először. A zenekar 2005-ben alakult, és még abban az évben elkészült Speak Low című bemutatkozó lemezük. A Speak Low 2007 júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokálisdzsessz-eladási listájának élére ugrott. 2006-tól a zenekar Harcsa Veronika szerzeményeit játssza. 2007 nyarán elkészült második, saját dalokat tartalmazó albumuk. A lemez Too Early című dala az MR2-Petőfi rádió játszási listájának első helyéig jutott. Harcsa Veronika a 2007-es Budapest Fringe fesztiválon a Fringe Legjobb Hangja díjat nyerte.

November 23. Debreceni Ősz – 150 éves a debreceni zeneoktatás

Jegyár: 2000 Ft; Diák, nyugdíjas 1500 Ft
Ünnepi hangversennyel emlékeznek meg a debreceni intézményes zeneoktatás megalapításának 150. évfordulójáról. A Kodály Filharmónia együttesei ezúttal helyi kötődésű szólisták meghívásával teszik emlékezetessé a jeles alkalmat, akik valamennyien Debrecen zeneoktatási intézményeinek neveltjei. Az ünnepi hangverseny dirigense városunk világhírű szülötte, díszpolgára: Vásáry Tamás.
Vajda János Kossuth-díjas zeneszerző erre az alkalomra komponált, a Zenede utódintézménye által rendelt  Quodlibet című szimfonikus darabjával kezdődik a koncert. Felcsendül még Beethoven 1808-ban bemutatott C-dúr hármasversenye, és Mozart c-moll miséje is.

November 28. Presser Gábor koncert

Kezdés: 19:00
Jegyár: 5900, 6500 Ft
A népszerű előadóművész és zeneszerző “Dalok régről és nemrégről” címmel egy igazán érdekes zenei élményben részesíti a közönséget. A régi dalok mellett rövid és érdekes történetek is felszínre kerülnek, melyek növelik az est bensőséges hangulatát. Presser Gábor debreceni koncertje a meghívott vendég művészek szempontjából is egyedi lesz, hiszen olyan előadók állnak még színpadra mint Falusi Mariann, Rúzsa Magdi és Szabó Tamás.

Roncsbár programjai

Október 31. Halloween Party: Ganxsta Zolee és a Kartel

Kapunyitás: 20.00
Jegyár: 1500 Ft
A Halloween már majdnem november, így íme egy lehetséges program. Ganxtáék pont eléggé lököttek ahhoz, hogy egy Halloween partyhoz megfelelő hangulatot szolgáltassanak. Akik az igényesebb rappet (avagy alternatív kortárs költészetet) kedvelik, azok lapozzanak a Lovarda programjaihoz.

November 9. Magashegyi Underground

Kapunyitás: 20.00
Jegyár: 1200, 1600 Ft
Bíborkáék rég jártak már Debrecenben, itt volt az ideje, hogy a Campus fesztivál utáni űrt betöltsék a Magyashegyi Underground rajongók szívében.

November 20. Bin Jip

Kapunyitás: 20.00
Harcsa Veronika másodszor. A szokatlan hangzású név mögött három fiatal zenész rejtőzik. A zenekar megalakulása után nem kapkodta el a színre lépést: több, mint egy évig írták és csiszolgatták eklektikus, a korábbi munkáikhoz képest modernebb és kísérletezőbb hangzású, mégis dalközpontú műsorukat, mielőtt 2010-ben koncertezni kezdtek volna. Enter című bemutatkozó lemezük 2010 őszén jelent meg Magyarországon. Az Enter a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte. A zenekar nevét az azonos című koreai film után kapta, a kötődési pont az, hogy a különös hangulatú alkotás lakásokban, szobákban játszódik, a zenekar eddigi léte pedig szintén szorosan kötődik egy szobához, ahol a dalok készültek, és a zenészekből zenekar lett.

November 23. Intim Torna Illegál

Kapunyitás: 20.00
Jegyár: 1200 Ft
Ha túlsok volt a dráma, ember tragédiája, akkor érdemes meghallgatni az Intim Torna Illegál koncertjét, a Roncsbárban.

Lovarda programjai

Október 31. Hősök, Punnany Massif

Kapunyitás: 20.00
Jegyár: DE egyetemi diákigazolvány felmutatásával: 600 Ft, mindenki másnak: 1500 Ft
A Punnany Massif legújabb dalát korábbi cikkemben már ajánlottam, ezért most a Hősökről fogok beszélni. Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. A megalakulás óta néhány tehetségkutatót megnyertek, több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”Híróz” zászlaja alatt. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, városi/községi rendezvényeken és természetesen a hiphop orientált bulikon is biztos pont a Hősök szerepeltetése.

November 16. 3C Fest: Carbonfools, Compact Disco, Colorstar

Jegyár: 1800, 2200 Ft
Ez a koncert is izgalmasnak ígérkezik, ennek kapcsán a Carbonfools legújabb, Birthday című dalát emelném ki. Kérnék mindenkit, ezentúl hanyagolja az Alma együttest. Köszönöm.

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
 1. taskymuse
  okt 29 2012

  Hogyis maradhatott ki a Roncsbár november 3-i Auróra koncertje az ajánlóból,nem értem?:)Azért klassz…legalább ott van zenei élet Debiben.

  Válasz
 2. Máté
  okt 29 2012

  Hát ez az Enter nálam inkább space volt, pontosan 2:30-tól tovább már nem bírtam hallgatni… Amúgy meg Ganxta mióta nem igényes? Majd legközelebb tartunk egy lemezcsatát 😛
  Alma együttes hanyagolása +1

  Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: