Skip to content

2012-11-02

Zöld Börze – a Debreceni Egyetemen!

Készítő: Zoli

A cikkben a közelgő, Zöld Börze elnevezésű eseményre szeretném felhívni a figyelmet. Az eseményen elsősorban környezetvédelmi és természetvédelmi témákban aktív szervezetek mutatkoznak be, érdekes szakmai programok kíséretében. Időpontja: 2012. november 6. 

A szervezőknek – vagyis a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának – kiemelt célja a környezet- és természetvédelem fontosságára való figyelemfelhívás. Emellett olyan szervezeteknek szeretnének bemutatkozási lehetőséget biztosítani, akik nem csak beszélnek a környezetvédelemről, hanem tesznek is érte.

Időpont és helyszín

  • 2012. november 6. (kedd), 10-16 óra 
  • Debreceni Egyetem, Élettudományi Központ – Aula

Program, kiállítók

Olyan témakörökkel találkozhattok például, mint a víztakarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés, a megújuló energiaforrások, az egészséges életmód és táplálkozás. A Nonprofit és önkéntes szervezetektől megtudhatjátok, hogy milyen nagyszerű eredményeket lehet elérni, közösségi összefogással és megfelelő szemléletmóddal.

Az 2. alkalommal megrendezett Zöld Börzén is számos szervezet fogja képviseltetni magát, többek között a Hortobágyi Nemzeti Park; az I-Bolt; a Zöld Kör Egyesület; a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség; az Országos Erdészeti Egyesület, valamint további nonprofit és egyetemi vonatkozású szervezetek is.

Ez alkalommal is kinn lesz a Szigma Epszilon Társaság nevű, (kiemelten) a megújuló energiaforrásokkal, fenntarthatósággal foglalkozó hallgatói csoportunk. Várjuk mi is az érdeklődőket, és bízunk benne, hogy hasznos információkkal tudunk majd szolgálni.

Információim szerint a szervezők és a résztvevő szervezetek egyébként kreatív játékokkal, tesztekkel próbálják még inkább felhívni a figyelmet a képviselt területükre. Egyik érdekességnek ígérkezik a Műszaki Kar hallgatói által megépített elektromosautóarzenál”, amit(/amiket) állítólag (és remélhetőleg) ki is lehet majd próbálni. Az autók egyébként több díjat elhoztak már a különböző, környezettudatos illetve alternatív közlekedési módokat felsorakoztató versenyekről.

A “IV. Nagy Takarítás Fotókiállítás”

Kísérőprogramként lesz megrendezve a Bizottság “IV. Nagy Takarítás” nevű akcióján készült képekből összeállított fotókiállítás. A márciusi eseményen néhány óra alatt összesen 18 ezer liter hulladéktól, szeméttől tisztították meg a Nagyerdőt.
Ezzel (az előző akciókkal együtt) összesen már több mint 80 ezer liter hulladékot gyűjtöttek össze az elhivatott, természetszerető debreceni önkéntesek, a Környezetvédelmi Bizottság irányításával!

Ha szeretnétek értesülni a hasonló eseményekről, rendezvényekről az Egyetemen, erre is szolgál a DE-HÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság Facebook oldala.

A lenti képen a Zöld Börze hivatalos plakátját láthatjátok.

Szeretettel várunk Mindenkit november 6-án, remélem találkozunk! : )

Gyere Te is zöldben, az Egyetem is abba öltözik!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: