Skip to content

2012-11-05

Meghökkentő újdonságok!

Készítő: Norrka

Miről szól a pop dalok többsége? Szerelem, boldogság, boldogtalanság, remény, reménytelenség, haverok, buli, pálinka. De mi történik akkor, ha egy előadó konkrétan a 4-es metróról, Justin Bieber sanyarú sorsáról, vagy épp az apokalipszisről kíván szólni? Az, hogy meghökkensz. Olyan újdonságokat láthattok most, melyek így vagy úgy (szöveg, klip tekintetében) kicsit kilógnak a sorból, érdekesek, meghökkentőek, vagy épp elgondolkodtatóak. Az, hogy némelyik mennyire súrolja az igényesség határát, azt rátok bízom eldönteni. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas stb, stb.

A következő dal október 28-án került ki a YouTube-ra, és hétfő este kezdett vírusszerűen terjedni. A Wattamen egyébként Tunyogi Dóri és Simon Vili duóját jelenti. A klip röviden: néptáncosok a metróalagútban, mulatós dancefloor, rapbetét a hungarikumokról, szerelmes dal a négyes metróhoz. Egyszeri meghallgatás bőven soknak bizonyul. Mindenesetre kíváncsi lennék, mikor jut eszébe valakinek egy hasonlót írnia debreceni vonatkozásban :).

A következő dal klipje hihetetlen látványvilágával lóg ki a sorból. Az új The XX-kislemezdal klipjét nagy igényességgel forgatták: a Chained című dalhoz készült videoklipet a Los Angeles-i Young Replicant kollektíva rendezte. Jó nézni, és persze hallgatni is.

M. Ward indie folk-énekest a legtöbben talán Zooey Deschanel mellől ismerik a She & Him duóból. Az ő esete azért érdekes, mert a stílustól teljesen elütő, oda nem illő klipet forgatott hozzá. Egy valószínűsíthetően Justin Beiberre hajazó tinisztárt látunk és az őt terrorizáló gonosz menedzsert, aki képes lézert lövellni a szeméből. Szerencsére egy rajongója megmenti a jobb sorsra (?) érdemes srácot. Amennyire jó a dal, annyira rossz a klip :).

A cikk végére egy kis apokaliptikus hangulatot szántam. Matt Bellamy bandája nem tudta elégszer nyilatkozni, hogy az új lemez valami nagyon más lesz, hogy itt minden megtörténhet. Meg is történik. Rengeteg dal, melyek között nem lehet követni a fonalat, abszolút nem egységes a hangzás. Az alul meghallgatható, Isolated Systems című dal olyan, mint egyfajta apokalipszis előrejelzés. Véletlen, hogy ez az album záródala? A bandát ismerve, kizártnak tartom.

Reklámok
Read more from Lazulj!, Zene

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: