Skip to content

2012-11-17

MP3 flashmobbal a közöny ellen a Fórumban!

Készítő: Laci

Az mp3 flashmobok lényege, hogy a résztvevők előre letöltik ugyanazt az mp3 fájlt, amely zenéket és kreatív utasításokat tartalmaz és azt egy előre megbeszélt helyen és időpontban egyszerre kezdik el lejátszani és hallgatni. Így a külső szemlélők elé az a furcsa kép tárul, hogy sok ember valami oknál fogva ugyanazt csinálja, míg a résztvevők az mp3 idejére egy, csak a fülükben hallható történet szereplőivé válnak. Erre fog sor kerülni november 20-án 17.45 órakor a Fórumban, az Életcél Fiataloknak Alapítvány szervezésében.

Az Életcél Fiataloknak Alapítvány, azzal a céllal jött létre, hogy főleg Debrecenben és környékén élő fiataloknak segítsen abban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag, készek legyenek megfelelni a XXI. század által támasztott elvárásoknak, kihívásoknak, ily módon támogatva és elősegítve társadalmi beilleszkedésüket.

Véleményük szerint, „egy céltudatos élet kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Ez egy folyamat, amely egyszerre jár személyiség és értékformálódással. Ebben a világban olyan sokan tartják az életüket értéktelennek, csak mert vagy nincsenek, vagy nem sikerült céljaikat elérni, megvalósítani.” Ezért gondolták úgy, hogy különféle rendezvényeket szerveznek, előadásokat tartanak, valamint kreatív projekteket valósítanak meg, hogy elsősoron a társadalmunk fiataljait elérve, nekik mutathassák be, célja van az életüknek, céllal van az életük. Az Életcél Fiataloknak Alapítvány, keresztény értékrendet képvisel és ezt büszkén vallja és vállalja. Ilyen szemlélettel készítették elő a flashmobot is.

A megmozdulást egy kreatív hangadásnak szánják, annak a jelenségnek a felhívására, hogy bár mindenki fent van a közösségi oldalakon, mindenki elérhetné a barátját akár egy telefonhívással, mégis mindenki egyedül érzi magát. Ez ellen próbálnak meg fellépni, felhívni a figyelmet a kirekesztettség, elszigetelődés és a közösségtudatosság kreatív lehetőségeiről a „Gondold újra” fogalom köztudatba helyezésével. A flashmob legvégén lehetőség nyílik egy forró ital társaságában, kapcsolat és a közösségépítésre. Érdekes kezdeményezés, én csak ajánlanám mindenkinek. Ha pedig up-to-date akartok lenni, akkor (csak stílusosan) kövessétek az esemény Facebook oldalát.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: