Skip to content

2012-12-24

A legfurcsább karácsonyi dalok

Készítő: Norrka
Minden évben ugyanaz: ‘I don’t want a lot for Christmas, there’s just one thing I need’, ‘I feel it in my fingers, I feel it in my toes’, ‘Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock’… És ezek még csak azok, amelyeket talán szívesen hallgatunk. De ez a cikk nem a megszokott, jól bevált dalokról szól. Ideje volt elébe mennem a megszokásnak, és összeszedtem nektek a legbizarrabb, legfurcsább karácsonyi dalokat, klipeket. Ezekkel a gyöngyszemekkel kívánok mindenkinek boldog ünnepeket.

The Killers – Don’t shoot me Santa

Ez a 2009-es The Killers szerzemény egy cseppet sem tipikus karácsonyi dal, ahogyan az a címéből is adódik. Ahogy a Mikulás mondja: ‘the party is over kid, because I have a bullet in my gun!’. Pontosan. A klipben szereplő önjelölt Mikulás konkrétan elrabolja a banda énekesét, és már a sírját is megásta, amikor a -stílusosan- karácsonyfának öltözött társai megmentik. Teljesen bolondok, viszont a dal egész jó!

Kyle Massey – Jingle Bells (hip-hop carol)

Mindig is kiváncsi voltam, milyen az, ha Eminem, 50 Cent, Nelly és Snoop Dog (izé, Lion) manónak öltözve táncol. Mára ez a kivánságom is beteljesedett, ugyanis lelkes rajongók összedobtak egy klipet Kyle Massey hip-hop Jingle Bells nótájára, az ‘Elf Yourself’ alkalmazás segítségével. Szerintem nagyon vicces!

Vass Veronika vs. MCDC – Bejgli Song

A következő dal enyhén szólva borzasztó, de csak azért, mert nem találtam még meg a legmegfelelőbb szót. A szöveg egy komplett közhely-szótár, a hölgy énekhangja egy berekedt sündisznóéval vetélkedik, a klip pedig magáért beszél: szembe állítja a gazdag és a szegény család karácsonyát. Természetesen a tanulságot is levonja: szegényék nélkülöznek, de boldog a karácsonyuk, míg gazdagéknak mindenük megvan, mégsem boldogok. A refrén viszont mindent visz: “Még egy bejglit, még egy bejglit, a káposztából is szedj!’.

Kulka János, Malek Andrea – Hát boldog karácsonyt!

Mit kíván nekünk Kulka János és Malek Andi? Hát boldog karácsonyt, hát mi mást? Retró hangzás, retró klip, bár, még anno ’92-ben sem biztos, hogy bevállaltam volna a helyükben ezt a produkciót. De hát, ’92-ben még nem voltak olyan nagyszerű zene és szövegíróink, mint a Szabó Zé, vagy Johhny K. Palmer, úgyhogy kénytelenek voltak a csöppet sikeresebb John Lennon Happy Christmas (War is over) című dalát lefordítani. Hát ez van, én mindenesetre maradnék az eredetinél.

Wham! – Last Christmas parody

Sosem gondoltam, hogy egyszer ilyen jól fogok derülni George Michael által. A Wham! karácsonyi slágerét a Last Christmas-t ugyanis egy picit úgy megvilágításba helyezi a következő paródia. Értékéből és mondanivalójából abszolút nem veszített! Érdemes a szövegre (feliratra) figyelni.

Flo Rida Feat. Trey Songz – Jingle Bells

Jingle Bells másodszor. Ezúttal Flo Rida és egy Trey Songz nevű előadó feldolgozásában, bár, azt nem tudom, hogy vajon ez a neve, vagy a dalaira vonatkozik. Kicsit felturbózták a dalt, de a Jingle Bells, az így is úgy is Jingle Bells. És még az lesz sok-sok év múlva is, akár örülünk neki, akár nem.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments