Skip to content

2012-12-31

Ezt hallgattad agyon 2012-ben

Készítő: Norrka

Az év vége az elszámolásról, összegzésről szól, amikor végiggondolja az ember, mit is jelentett számára az év. Rádiókban, zenecsatornákon ilyenkor rendszerint évösszegző slágerlistákat állítanak össze, különböző játszási listák, statisztikák alapján. Elkészítettem én is a Debrecen Bár saját zenei listáját, mely a 2012-es populáris előadókat vonultatja fel az éves tapasztalatok alapján. Többnyire azt vettem figyelembe, milyen dalokkal lehetett legtöbbször, a legtöbb csatornán (tv, rádió, klubok) összefutni. Próbáltam objektív maradni, így mivel nagyon felemás lett volna a lista, ezért célszerűnek találtam két listát összedobni: egyet, melyben csak jó dalok szerepelnek, és egy olyat, amely nem mondható negatívnak, inkább csak azt mondanám a dalokra, hogy indokolatlanul lettek agyonhallgatna. (Találhatóak köztük olyan dalok is, melyek 2011 végén debütáltak, érthető módon illenek a listába.) Íme tehát a két 10-es lista.

Első 10-es lista, melyben csak igényes és jó dalok szerepelnek, egészségetekre!
(Egyben is meghallgathatjátok Youtube lejátszási lista formájában a link alatt, az “összes lejátszása” gombra kattintva.)

10. Will.I.Am vs. Eva Simons – This is Love

London, Olympia, Will.I.Am. A klipje csak a Tower Bridge miatt ér többet egy fabatkánál. A dal viszont meglepően jó, hallgatható. Volt is hozzá szerencsénk elég sokszor.

9. Calvin Harris vs. Example – We’ll be coming back

Hihetetlen párosítás. Az egyik legjobb brit DJ, és az egyik legszerethetőbb brit énekes. Ez csak jól sülhetett el. Calvin Harris többször összeállhatna Rihannák helyett ilyen előadókkal.

8. Compact Disco – Sound of our Hearts

Számunkra ez lett A Dal, de Európa mégsem szerette. Mi ettől függetlenül így is rongyosra hallgattuk.

7. Coldplay vs. Rihanna – Princess of China

A Coldplay idei kötelező nagyslágere. Ebben még Rihanna is elviselhető. Bár, szinte már túl sokszor nyomták le a rádiók a torkunkon, de kibírtuk.

6. Lana Del Rey – Video Games

2012 Lana éve is volt. Rengeteg sláger, sok nagyszerű és igényes klip. Reméljük egyszer élőben is meghallgathatjuk hazánkban.

5. Adele – Skyfall

Adele a babaszünet előtt írt még egy 007-es betétdalt, csak úgy, hobbiból. Természetesen a slágerlisták élére szánta.

4. Skrillex – Bangarang

A dubstep él és virul, és úgy tűnik, nem csak egy kis hóbort, hanem meghatározó stílussá nőtte ki magát. Ennek Skrillex csak örülni tud.

3. Avicii – Levels

Nem, nem Flo Rida. Avicii! Övé ez a szerzemény, arassa le ő a babérokat is.

2. Gotye vs. Kimbra – Somebody that I Used to Know

Gotyének a világsikert hozta meg ez a dal, Kimbra pedig nem mellesleg ismert lett. A dal máris a klasszikusok közé tartozik.

1. Fun vs. Janelle Monae – We are young

Már tudjuk, a Fun nem egyslágeres banda. De megkérdőjelezhetetlenül ez volt a 2012-es nagy sláger.

Íme a második 10-es lista, mely nem mondható negatívnak, inkább csak azt mondanám a dalokra, hogy indokolatlanul lettek agyonhallgatna. Tudjátok mit? Az év utolsó napján nem akarok diplomatikus lenni, mondjuk ki tehát: szégyen, nem szégyen (szégyen!) ezek a szörnyűségek is agyon lettek hallgatva/hallgattatva idén.
(Egyben is meghallgathatjátok Youtube lejátszási lista formájában a link alatt, az “összes lejátszása” gombra kattintva.)

10. One Direction – Live while we’re young

2012 a fiúbandák életre kelésének éve is volt. Ez történik, ha öt cuki srácot összeeresztünk.

9. Taylor Swift – We are never ever getting back together

Az idei év Arany Málna díj nyertese Taylor Swift klipje. Nagyon szép debil-farsangot láthatunk megelevenedni.

8. A Pitbull összes-ből kiemelve: Pitbull vs. Jennifer Lopez – Dance again

A kreativitás nem Pitbull erőssége. On the Floor című slágere (ami nem is az ő slágere, csak egy feldolgozás-dal) után elkészít ugyanazzal az előadóval egy Dance Again című számot. Ha nem láttátok volna a klipet, akkor elmondom, hogy ebben is Jenny from the block vonaglik.

7. Nicky Minaj – Starship

A Troll figurára hajazó Nicky Minajnak szólhatna valaki, hogy ahhoz, hogy valaki énekesnő legyen, jobb esetben énekelni, rosszabb esetben pedig legalább beszélni érdemes megtanulni.

6. Majka vs. Curtis – Belehalok

Majka idén naponta többször is belehalt az életbe. Jobbulást kívánok neki 2013-ra.

5. Ákos – Tipikus sztereó

Tipikus Ákos. Én azért szívesen látnám egyszer újra azt az Ákost, aki jó szövegeket és jó zenét csinált, és nem akart kényszeresen fiatalodni.

4. Carly Rae Jepsen – Call me maybe

A paródia-cunamit előidéző Carly Rae-nek sem lesz több slágere, erre a fejemet tenném.

3. The Offspring – Cruisin’ California

Az Offspring számomra az év csalódása. Hihetetlenül igénytelen és semmitmondó ez a dal, amit nem mellesleg a hazai rádiók is előszeretettel játszottak.

2. Michel Teló – Ai Se Eu Te Pego

Nosza, nosza… Észrevettétek már hogy a sok ‘szívós szemű Márta’ a klipben a refrénre egy betanult mozdulatsort ismételget. Tisztára mint a Makaréna! 😀

1. Psy – Gangnam Style

Ehhez már nem tudok mit hozzáfűzni. Bizonyossá vállt, hogy az emberek nagy többségének még mindig halvány lila gőze sincs arról, miről szól egy dal, de ami a legszomorúbb, nem is érdekli. Psy 2012-ben elérte azt, hogy már nem is számít embernek az, akinek nincs közös fotója az előadóművésszel, miközben a híres táncot imitálják. Szomorú vagy sem, itt járunk most…

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: