Skip to content

2013-02-25

2

Kisvállalati marketing tanulmány

Készítő: Rab Máté

Nem érted, hogy miért írj blogot legalább havonta? Miért kell neked is a századik facebook oldal? Ezeket a kételyeket oszlatja el egy friss tanulmány, melyben 7000-nél is több vállalkozás nyilatkozott a web2 használatáról és annak eredményességéről.

A Hubspot cég elvégezte 7000+ partnerének a marketing felmérését, amelyből számtalan érdekes online értékesítési tapasztalatot kaphatsz.

Gyakran felmerül a cégvezetők között, hogy mi értelme a közösségi médiának? Van értelme például a facebook rajongói oldalnak, hiszen ott csak macskás képeket osztanak meg? Használja egyáltalán valaki a twittert? Milyen hatása lesz annak, ha havi egy blogírásról heti kettőre növelem a mennyiséget? Nézzük be a számok mögé.

A Hubspot cég 7000+ ügyfelét vizsgálta meg, külön elemezve a B2B (cég a cégnek) és B2C (cég a fogyasztónak) marketinget, és a cégek méretét. Amiket vizsgáltak: weboldalak, „landing page” (az a speciális weblap, amire az online marketinged az első látogatókat irányítja), blogok, twitter és facebook elérések. A vizsgálatot nem fogom részletesen bemutatni, mert az letölthető innen (ingyenes regisztrációt igényel), én csak az érdekes kiemeléseket összegzem és fordítom magyarra.

A felmérés szerint:

 • A több weboldal nagyobb forgalmat hoz százalékos arányban is.
 • 2,5x több ügyfelet hozott akár B2B, akár B2C a 101-200 weboldallal rendelkezők azoktól, akik 50 vagy kevesebb weblappal rendelkeznek.
 • 55%-kal nőtt a landing page látogatottsága, ha 10-től 15-re emeljük a számukat, de a legtöbb cég nem lát növekedést, ha 1-5-ről 6-10-re emeli a számot.
 • Azok a cégek, aki 15 vagy több alkalommal blogolnak havonta, 5x nagyobb látogatottságuk van a céges oldalnak, mint akik egyszer sem. A legkisebb cégeknek (1-10 alkalmazott) ez az igazi kitörési pont, így tudnak iparáguk szakértőivé, véleményvezérré, felkapott személlyé vagy céggé válni.
 • Azok a B2B cégek, akik akár csak havonta 1-2 alkalommal blogolnak, a nemírókhoz képest 70%-kal több ügyfelet könyvelhetnek el!
 • A rendszeres blogolás (kb évi 200 alkalom) folyamatos növekedést eredményezett mind a B2B, mind a B2C cégeknek.
 • Twitter: a B2C cégek ha átlépik az ezres követőszámot, óriási növekedést érnek el az értékesítésben és látogatószerzésben.
 • Egy átlagos cég 185%-os növekedést tapasztal a látogatottságában, amint a facebook rajongói oldala átlépi az 1000 fős létszámot.
Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
 1. Balázs
  feb 25 2013

  üzleti blogolás témában a kedvenc összefoglalóm:
  http://www.socialmediaexaminer.com/blogging-tips-from-the-pros/

  Válasz
  • Máté
   feb 26 2013

   14/21 a Debrecen Bár esetében – szerintem. 🙂 Köszi ezt a cikket, még nem találkoztam vele, de tényleg megéri osztani, hasznos!

   Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: