Skip to content

2013-03-05

1

Fejtsd meg az alagutak logikáját!

Készítő: S.C.

Általában nyugodtan töltöm a vasárnap estét. Kissé melankolikus hangulatban, mert tudatosul bennem, hogy lassan véget ér a hétvége és a következő reggel irány a munkahely. Ám ez alkalommal nem értem rá szomorkodni a hétvége mulandóságán, mert pontban este hét órakor jelenésem volt a Péterfia utca 39 szám alatt.

Be kell mennünk egy ajtón és ott vár ránk az első rejtély

Kollégám, Bea, aki benevezett minket – Julcsit, magát és engem – az Exit the Room -ra, csak annyit mondott, hogy biztos nagyon jó lesz. Habár a weboldalon elolvastam az összes infót, valahogy nem tudtam képet alkotni a helyről, meg arról, hogy mi vár majd pontosan ránk. Csak annyit tudtam, hogy valahová be kell majd mennünk – én egy sötét, földalatti labirintusrendszernek képzeltem a helyet – ahonnan ki kell majd jutnunk.

Szerencsére éppen látogatóban volt nálam holland barátnőm, Merel, és elég könnyen rá tudtam venni, hogy csatlakozzon csapatunkhoz. Több szem többet lát, ugyebár. Meglehetősen hideg este volt és mire a megadott címre értünk, Julcsi és Bea már vártak ránk. Hát akkor gyerünk! Bementünk a kapualjba, ahol nagy fehér transzparens hirdette: Exit the Room. Balra volt egy ajtó. Kinyitottuk és elindultunk a lefelé vezető lépcsőn. Lent egy kedves srác várt ránk és miután bemutatkozott, röviden összefoglalta a játékszabályokat. Be kell mennünk egy ajtón és ott vár ránk az első rejtély.

Kép, kattint, nagy méret, feliratok, viccesek.

Magunkra maradtunk?

Hogy mi, arról természetesen egy szót sem ejtett. Vihetünk magunkkal táskát, tollat, papírt és a dzseki is rajtunk maradhat, mert meglehetősen hideg van odabenn. Kapunk egy walkie-talkiet, amin keresztül segítséget kérhetünk, amennyiben szükségét érezzük. Maximum ötször. Pontosan egy óránk lesz arra, hogy kijussunk és ő mindvégig egy kamerán fog minket figyelni. Miután befejezte mondókáját, jó szerencsét kívánt és eltűnt. Nem varázsütésre vagy ilyesmi, csak bement a középső ajtón. Magunkra maradtunk.

Nekünk balra kellett indulnunk és hát innentől nem szolgálhatok részletekkel, mert akkor ugyebár lelőném a poént.

A lényeg az, hogy meglehetősen nyitva kellett tartani szemeinket és igencsak meg kellett dolgoztatni a szürke állományunkat is. Rengeteget nevettünk és minden alkalommal, amikor sikerült egy kódot feltörnünk, nagy YES-szel vagy euforikus MEGVAN-nal ünnepeltük meg az eseményt. Ami pedig a legfontosabb: sértetlenül, épen, egészségesen és sikerélménnyel gazdagodva 58 perc alatt kijutottunk. Oké, lehetett volna jobb is, de elsőre szerintem nem rossz teljesítmény. Azért nem tudtam megállni, hogy meg ne kérdezzem a sráctól, mi volt a rekord. 23 perc.

Le a kalappal!

Sajnos, akárhogy is szerettük volna minél hamarabb megismételni a dolgot,ez nem lehetséges, mert a pálya és a feladatok nem változnak, tehát másodszorra a meglepetés faktor nem lenne meg. De állítólag van egy hasonló játék a Kandia utcán: Hint Hunt.

Nem fogjuk kihagyni, az biztos!

Az Exit the Room-ot ajánlom mindenkinek, akik szereti a kihívásokat és ha csak egy óra erejéig is, újra gyereknek akarja érezni magát. Régen számháborúztunk vagy indiánosdit játszottunk és ugye milyen poén volt? Próbáld ki az Exit the Room-ot és hidd el, máshogyan indul majd a hétfő reggeled!

Új írónk S. C. tollából.

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. kákalaki akka
    Már 30 2013

    Annyit azért hozzátennék, hogy a rekord 36 perc, azaz 23 és még valamennyi maradt hátra 🙂

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: