Skip to content

2013-03-18

1

Mi jut eszedbe a 90-es évekről?

Készítő: Norrka

Mindössze egy kérdés: Melyik dal jellemzi számodra legjobban a 90-es éveket? Ezt a kérdést tettem fel a szerkesztőség tagjainak, akikkel komoly és mély nosztalgiázásba kezdtünk, olyannyira, hogy úgy gondoltam, bemutatom nektek az eredményt. Remélem kellemes perceket okozok a dalokkal, és némelyikben ráismertek a saját kedvenceitekre.

Máté: TNT – Titkos üzenet

“Azért választottam ezt a dalt, mert egyrészt ez egy óóóriási partisláger volt felsős sulidiszkóban, ami szigorúan este 8-ig tartott. Másrészt Kisvakond táborban ez volt a csapatzenénk, erre ment a buli meg talán a gyülekező is. A lényeg, hogy a Kisvakond táborban megnyertem a “tökfej” című memóriás játékot, amelynek szabályait remélem ismeritek, nem kell magyaráznom. Harmadrészt még mindig pörög a lábam a zenére az asztal alatt, szóval örök slágert gyártott a téenté!! 🙂

Laci: Backstreet Boys – I want it that way

“Bevallom nagy Backstreet Boys Fan voltam. Na nem kell félreérteni! Egyszerűen csak a csapból is ők folytak egy időben, és megragadtak a fejemben dallamos és igencsak változatos dinamikájú számaik (remélem érzitek a szarkazmust).

Fiore: Spice Girls – Wannabe

“Nekem a Spice Girls, ami 90’es évek. És hogy miért? Általános suliban ez nagyon menő volt, próbáltam szeretni, mert mindenki szerette, de valahogy nem igazán jöttek át akkor sem :)”

Miklós: Mr. President – Coco Jumbo

“A Coco Jumbo volt, ami már a szabadság szellemét hozta el a 90-es években számomra :). Nagyapám szomszédaival külön Tarzan kiáltás volt a jel, ha ki kellett menni a grundra játszani (mindkét kéz a száj mellé, és teli torokból üvöltés), miközben a diszkóvillogós sztereó magnóból szólt a Coco Jumbo. Valamint ennek a számnak a Hupikék törpés verzióiról se feledkezzünk el, amikor még ceruzával tekergettük vissza a kazettát és a Jáksó Hot Twentyből megpróbáltuk úgy felvenni a számokat hogy ne pof@zzon bele egy műsorvezető sem.”

Zoli: Eiffel 65 – Blue

“Ezt hallgattam hónapokon keresztül, mikor megjelent 99-ben. Úszni jártunk akkoriban néhány osztálytárssal, és egyikőjük tudta, hogy mennyire szeretem, és egyszer elhozta nekem a dalszöveget kinyomtatva. Akkor ezt úgy fogtam fel, mintha megnyertem volna a lottó 5-öst. Sőt, még jobb is volt, mit kezdtem volna én akkor annyi pénzzel : ) Nem igazán tudtam, hogy hol kéne ilyesmit keresgélni, internet még közelben sem volt (legalábbis nálunk otthon), és  nyomtató sem.”

SC: Alanis Morissette – Ironic

“Csak azért, mert ő az az előadó, aki még ma is a kedvencem és nem lehet megunni. Mellesleg tudok vele azonosulni, mert egy napon születtünk. Ez a szám pedig azért egyedi, mert szerintem csak Alanis tudja énekelni azzal a hangszínnel, én pedig szégyentelenül de rettenetesen falsul.”

Gigi: Savage Garden – Truly Madly Deeply

“Emlékszem, mikor a klipes műsorokat néztük, folyton ezt adták, és nem igazán kedveltem. Olyan nyomasztó volt és érthetetlen, de felnőtt fejjel már egész hallgatható. Bár az énekes magas hangszíne még mindig zavaró, de szép a dallama.”

Norrka: Five – Keep on movin’

A 90-es évek a fiú- és lánybandák aranykorát jelentette, akik versengtek egymással, ahogyan a vérbeli rajongók is. Természetesen én is, így a Backstreet Boys-os és N’Sync-es párbajból kiválva én egy harmadik “nagy” bandát szerettem nagyon, a Five-ot. Persze mindent tudtam róluk, az akkoriban nagyon népszerű Bravo és Popcorn magazinokból, valamint a közmédiában korlátozottan szereplő zenei műsorokból. (Ne felejtsük el, hogy akkor még mindössze 13 éves voltam.) De mindenesetre ők talán azok, akiket még ma is örömmel és jelentősebb szégyenérzés nélkül, nosztalgiázva hallgatok meg. (És külön vicces, hogy ma már értjük a szövegeket :D).
Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: