Skip to content

2013-05-06

Májusi koncertajánló

Készítő: Norrka

A magyar zene végre törleszti adósságát, és színpadra állít két zsenit: Varnus Xavér orgonaművész, és Lajkó Félix hegedűművész lép fel együtt májusban, a Református Nagytemplomban. Ezen kívül megnézhetitek a Compact Disco, Ivan and the Parazol, és Szabó Balázs bandáját is, a Roncsbárban.

X+1/2X – Varnus Xaver és Lajkó Félix hangversenye

Időpont: 2013. május 6, Hétfő (19:00)
Helyszin: Református Nagytemplom
Jegyár: 3900 Ft.

„Mikor törleszti végre tíz éves adósságát a magyar zene, hogy egy pódiumra állítsa e két zsenikölyköt, akik köré mára mitológiák épültek?” (Molnár Gál Péter)
Varnus Xaver és Lajkó Félix: két kultikus figura. Mindketten démonikusan improvizálnak, mindketten mertek és tudtak eltérni az akadémikus zenei kánontól, és – talán pont ezért – mindkettőjüknek nemzetközi szinten is hatalmas a rajongótábora. ŰIsmertté tették hangszereiket, és megszerettették a közönséggel: ma Magyarországon Lajkó Félix “a hegedűs”, Varnus Xaver pedig “az orgonista”, akiről így írt Kanada nemzeti napilapja, a Globe and Mail: “Varnus őrületesen nagy tehetség, minden ízében oly eredeti és izgató, mint Glenn Gould volt egykoron.” Bachi dallamokon alapuló közös improvizációs koncertjük 2013. május 6-án Debrecenben a Református Nagytemplomban, május 7-én a Művészetek Palotájában a tavaszi koncertszezon egyik legizgalmasabb különlegességének ígérkezik.
Közreműködik: Barcza Horváth József – bőgő, Tóth Zsolt – dob

Sajnos olyan videót nem találtam, melyben a két tehetség együtt játszik, de külön külön megnézhetitek őket az alábbi videókban:

Compact Disco / Ivan and the Parazol

Helyszín: Roncsbár
Időpont: május 18., 20.00

A Compact Disco nemrég egy átalakuláson ment át, quartettből trióvá alakultak. Nem először találkozhatunk velük a Roncsbárban. Akikre azonban most felhívnám a figyelmet, az az Ivan and the Parazol. 2010 februárjában alakult a budapesti rockegyüttes. Stílusukat alapvetően a ’60-as, ’70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözése határozza meg. Néhány kivételt leszámítva, dalszövegeiket angol nyelven írják. Nézzétek meg a videót, hallgassátok meg a dalt, és higgyétek el, hogy naggyon jó koncert lesz!

Szabó Balázs Bandája

Helyszín: Roncsbár
Időpont: május 24., 20.00

A magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó, 2009-ben a Suhancos feloszlása után alakult együttes eddig két stúdióalbumot készített – legutóbbi, Átjárók című lemeze 2011-ben jelent meg a Lovasi András-féle Megadó Kiadó gondozásában. A Közelebb című vadonatúj EP a zenekarvezető Szabó Balázs szerint “egy új utazás első állomása”, ezek ugyanis az első olyan stúdióban felvett dalok, amelyeket már az új felállásból ismert tagokkal készített. Hallgassátok meg a kedvenc dalomat tőlük. Nagyon hangulatos, érdemes belehallgatni.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: