Skip to content

2013-05-20

Egy hétig gyalogol Árpád az Ocho Macho koncertjére

Készítő: debrecenbar

Hét nap alatt Debrecenből Szegedre gyalogol egy rajongó az Ocho Macho koncertjére. Komáromi Árpád így fejezi ki kedvenc zenekara iránti tiszteletét, és népszerűsíti az egészséges életmódot. A fiatalembert a séta után május 25-én, szombaton este a szegedi Dóm téren, az Utcazene Fesztivál nagyszínpadán köszöntik a zenészek.

Felmerült bennem a kérdés: vajon mi vesz rá egy rajongót, hogy így fejezze ki tiszteletét? Elgondolkodtam ezen, és arra jutottam, hogy a rajongás egy természetes emberi tulajdonság, mely szinte mindenkiben, így-vagy úgy jelen van. Mindannyiunknak van hobbija, kedvenc elfoglaltsága, amit szeret. Van, aki bringázni szeret, és a világ másik végéről rendel magának megfelelő alkatrészt, nem kis pénzt rááldozva. Van, aki pókerezni szeret, és éjt nappallá téve ‘nyeri a vakokat’. Van, aki sorozatfüggő, és izzadva várja kedvenc sorozata legújabb évadát. Árpád pedig -mint ahogyan sokan mások is-, zenerajongó. Biztosan több előadót kedvel, de gondolom ezek közül az Ocho Macho az a banda, melynek zenéje -felteszem- annyira megfogta őt, és nem mellesleg a tagokat is tartja annyira szimpatikusnak és szerethetőnek, hogy megtegye értül ezt a gesztust. (Mellesleg én is tudnék említeni olyan bandát, amelyért lefutnék egy félmaratont).

A debreceni Komáromi Árpád, már évek óta hűséges rajongója az Ocho Macho zenekarnak. A Tico becenevű fiatalember sokáig gondolkozott azon, hogyan fejezhetné ki legjobban, milyen sokat jelent neki kedvencei zenéje és pozitív életszemlélete. Végül úgy döntött, hogy tisztelete jeléül szokatlan gyalogos zarándoklatra megy, amivel egyúttal az egészséges életmódot, azon belül a gyaloglást is népszerűsítheti. A sport ugyanis Árpád és az Ocho Macho tagjainak életében is fontos szerepet játszik. A zenekarnak írt üzenetében úgy fogalmazott: „Amikor majd visszaemlékeztek sok-sok év múlva a sok próbára, utazásra és koncertre, amikor az emlékek már letisztultak, akkor fogjátok igazán megérteni, hogy zenétekkel és lényetekkel mennyi örömet szereztetek, bármerre is jártatok”.

Az Ocho Camino névre keresztelt séta május 19-én, vasárnap indul Debrecenből. Az egyhetes túra alatt Tico naponta 25 és 40 kilométer közötti távokat tesz meg, és összesen 221 kilométert gyalogol a csongrádi megyeszékhelyre. A fiatalembernek időközben útitársa is lett, hiszen barátja, Halász Ádám csatlakozott hozzá. A céljuk a szegedi Dóm tér, ahol az Ocho Macho május 25-én, szombaton 19 órakor az Utcazene Fesztivál nagyszínpadán ad koncertet.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

“Vannak hűséges követőink, akik minden fellépésünkön az első sorban táncolnak, bárhová is megyünk, de ehhez hasonló szeretettel még nem találkoztunk. Arra biztatjuk a rajongóinkat, hogy bátran csatlakozzanak hozzá a séta közben. A Facebook-on létrehoztunk egy Ocho Camino elnevezésű eseményt, ahová várjuk a fotókat, videókat, bátorító szavakat. A fiúkat már nagyon várjuk, és a közönséggel együtt köszöntjük majd őket a szegedi Dóm téren”– mondta Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere.

Az idén tízéves, két platinalemezes zenekar közben folyamatosan koncertezik. Itthon az összes jelentős nyári fesztiválon megtáncoltatják a közönséget, valamint fellépnek Romániában, Szlovéniában, Ukrajnában, Ausztriában és Németországban is. Az Ocho Macho rajongói a bulikon a nagy slágerek mellett már új két új dalt is hallhatnak az őszre várható nagylemezről, amely a szokásosnál is energikusabb lesz. A zenekar egy nyári fellépést különösen izgatottan vár.

“Az a megtiszteltetés ért minket, hogy június 23-án a Buena Vista Social Club tagjaival állhatunk egy színpadra Szombathelyen. A legendás muzsikusok előtt akusztikus produkciót mutatunk be. Ez már önmagában is fantasztikus, de a legnagyobb álmom, hogy együtt adhassuk elő a Viva Cuba című dalunkat. Ha ez összejön, ígérem, hogy beugrom a színpadról a közönség soraiba, és stagediving-olok egyet” – mondta Kirchknopf Gergő.

A szegedi koncertet ajánlom azoknak, akik a közelben járnak akkortájt. Ízelítőként hallgassátok meg a banda legnépszerűbb dalát.

 

Véleményem szerint nagyon hasznos, ha az ember időt és energiát áldoz hobbijára, főleg, ha ezzel felhívhatja mások figyelmét az egészséges életmód és a sport fontosságára. Szóval a Debrecenbár csapatával mi tiszteletreméltó dolognak tartjuk ezt a gesztust, és drukkolunk neki. Remélhetőleg van ‘előképzettsége’, vagy legalábbis felkészül megfelelőképpen a túrára. Sok sikert kívánunk!

Az Ocho Camino eseményeit itt lehet követni: http://www.facebook.com/events/501987656522812/

Részletek:

http://www.ochomacho.hu/

http://www.facebook.com/ochomacho

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: