Skip to content

2013-05-24

“Ablakon Bedobott Pénz” Program

Készítő: Zoli

A DREHER felüdítő példáját követően nézzük meg, hogy más cégeknél, valamint nonprofit intézményeknél milyen zöldítő intézkedéseket hajtottak végre az utóbbi években, és milyen eredményekkel! Hogyan lesz a fejlesztések során a kiadásokból “ablakon bedobott pénz”?

Egy rövid cikkeket tartalmazó sorozatban a következő néhány hét folyamán ismerjünk meg további érdekes fejlesztéseket és eredményeket! Az egyes intézkedések szorosan kapcsolódnak a környezetvédelem számos területéhez.

Az Ablakon Bedobott Pénz Program

A KÖVET Egyesület kezdeményezéseként – már 8 éve – futó “Ablakon Bedobott Pénz” programban eddig összesen 78 különböző cég, illetve szervezet (a teljes listát lásd a cikk végén) által benyújtott 98 esettanulmánnyal találkozhatunk. Az esettanulmányokat tartalmazó kötetekben összesen 370 intézkedést ismerhetünk meg.

iStock_000013702415Small1-260x306Az intézkedések közös jellemzője, hogy egyszerre járnak környezeti és gazdasági haszonnal!

A 8 év eredményeként az összegyűjtött beruházások, illetve beruházást nem igénylő fejlesztések összesen 22,1 milliárd forint megtakarítást hoztak!

A 78 cég között számos meghatározó cég is található! Ezt bizonyítja az a statisztika, miszerint a cégek forgalma (a 2008-as évre vonatkoztatva) a magyar ipar termelésének 30%-át adja, és a foglalkoztatottak 16%-a kötődik hozzájuk!

A Zöld Iroda Verseny és az Ablakon Bedobott Pénz Program egymással karöltve ösztönzik a cégeket arra, hogy zöldítsenek, és eredményeikkel álljanak ki a nyilvánosság elé. A környezeti és gazdasági haszon mellett jelentős presztízsértéke is van a sikeres szereplésnek, amely vonzó lehet minden cég számára.

Az alábbi táblázatban láthatók az Ablakon Bedobott Pénz Programban szereplő intézkedések részletes eredményei:

ABP eredmények

A fentiekben láthatjuk, hogy milyen komoly eredményeket hozhatnak a zöldítő fejlesztések.

A résztvevő cégek

Összefoglaló táblázat a szervezet nevével, az alkalmazottak számával, a cég által bonyolított forgalommal és tevékenységgel, termékekkel:

ABP résztvevők 1

ABP résztvevők 2

ABP résztvevők 3

ABP résztvevők 4

ABP résztvevők 5

ABP résztvevők 6

ABP résztvevők 7

ABP résztvevők 8

A fentiek forrása az Ablakon Bedobott Pénz program VIII. kötete. Regisztrációt követően az összes kötet letölthető az Ablakon Bedobott Pénz hivatalos oldalán.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments