Skip to content

2013-06-24

Enyhülés a hőségben – Júniusi zeneajánló

Készítő: Norrka

Érezhetően és visszavonhatatlanul megérkezett a várva várt nyár, kicsit talán már soknak is érezhetjük a nagy meleget. Itt az ideje a felfrissülésnek, ezért igyekeztem nyári, hangulatos dalokat összeválogatni, melyek enyhülést, vagy legalább egy kis jókedvet talán adhatnak a 35 fokban, melyet 45-nek érzünk. Zeneajánlómban a Vampire Weekend az utolsó vacsorát üli meg, Miley Cyrus felnő végre, Kylie Minogue-ot menő divatfotós fotózza, a These New Puritans pedig földön túli tájakra vezet el minket.

Vampire Weekend – Diane Young

Leonardo Da Vinci híres festményét gondolta újra a Vampire Weekend. A  banda nemrég megjelent harmadik albumáról készült klip a Diane Young című dalhoz, amely a bandától megszokott, vidám, pörgős, ritmusos dal, a klip pedig bolondos, ötletes.

Miley Cyrus – We Can’t Stop

Bevallom, sosem értettem a tőlem fiatalabb korosztály rajongását az énekesnőért. Ez érthető, hiszen a Hannah Montana őrület legalább (!) egy évtizeddel fiatalabb lányokat (és fiúkat?) érintett. Ebből kifolyólag mindig is fenntartásokkal kezeltem a tinisztárt. Új dalában és klipjében azonban nagyon bizonyítani szeretné, hogy felnőtt. Ha ezt nem is, azt viszont mindenképp elérte, hogy a komoly zenekritikusok is foglalkoznak vele (és természetesen ez alatt nem magamat értem). Valóban felnőtt-e, nem tudom, konklúzióm nincs, a dal hallgatható, a klipben viszont érezhető , hogy az énekesnő kissé erőlködve próbál menőnek látszani. Aki tudja, hogy mit eszik rajta az ifjabbik Hemsworth testvér, az mesélje el nekem!

Kiley Minogue – Skirt

A dubstep szele Kylie Minogue-ot is elérte, és úgy gondolta, nem maradhat le ő sem az új hullámról, meglovagolja hát, több-kevesebb sikerrel. Kylie május végén, a 45. születésnapján lepte meg magát és a világot a Skirt című új számával. A klipet Will Davidson divatfotós rendezte, a dalszövegből összevágott szavakból, és Kylie-ról készült divatfotók egyvelegéből áll.

These New Puritans – Frangment Two

Túlvilági képekkel van tele a These New Puritans új klipje, a Frangment Two. A londoni banda nemrég adott ki új albumot Field of Reeds címmel, amely a kritikusok szerint elég jó lett. A klipet az ausztrál Daniel Askill rendezte, amely nagyon szép lett, a dal pedig megnyugtató, kissé melankolikus.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: