Skip to content

2013-06-28

A Műszaki Kar sikerei: alternatív hajtású járművek – Gerundium

Készítő: Zoli

Magyarország számos más egyetemével párhuzamosan a Debreceni Egyetemen is folyamatos a mérnöki fejlesztési tevékenység az alternatív hajtású járművek területén. Sőt, mi több, Egyetemünk DE-High Voltage nevű csapata időről időre kiválóan helytáll a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. 

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékének szakmai irányításával tevékenykedő, hallgatókból és oktatókból álló csapat már évek óta sikeresen vesz részt a szakmai versenyeken:

VI. Széchenyi Futam

A DE-High Voltage, Versenyautó kategóriában maximális pontszámot elérve az I. helyet nyerte el Gerundium nevű elektromos tanulmányautójával. Egyben kivívták az AUDI Spirit díjat is, amelyet a leginnovatívabb szellemiségű csapatnak osztották ki.

VI Szechenyi gerundium

A Műszakisok itt még nem álltak meg, további elismeréseket söpörtek be, amelyek a csapat által elvégzett munka rendkívül magas színvonalára szolgálnak bizonyítékul: megkapták az AUDI Progresszivitás díjat is, amely szakmailag a legkifinomultabb, leginnovatívabb, és teljesítmény szempontjából a legerősebb autónak volt adható. A díjjal együtt egy 4000 Eurós szerződést is kapott a csapat, a jármű továbbfejlesztésének céljából.

A fenti díjakat látva biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb teljesítményt ez a jármű produkálta: a pályán elért legnagyobb sebesség, a legjobb köridő, és a legtöbb megtett kör mind a Gerundiumhoz köthető.

gerundium 2

Az eletromos autó műszaki, konstrukciós megoldásait számos hajdú-bihari cég támogatta, mintegy szponzorálva a kezdeményezés minél sikeresebb kivitelezését.

65

A Gerundium a fejlesztő csapat saját tervei alapján készült, oldalán összesen 400 db lítium-polimer akkumulátor van elhelyezve.

Ha szeretnél többet megtudni a csapat tagjairól, az előzményekről és a verseny körülményeiről, kattints IDE.

A sikereket számos korábbi szárnypróbálgatás, és fejlesztések sorozata előzte meg, ezekre a következő bejegyzésben térjünk ki.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: