Skip to content

2013-07-08

Vigyázz, kész, fesztivál 2.

Készítő: debrecenbar

A fesztiválozás általános tematikája szerint, a nulladik nap a bemelegítésről, a színpadok feltérképezéséről, a legjobb sátorhely elfoglalásáról szól. Az első nap kezdődik igazából minden. Oda mész, ahová a fesztivál forgataga sodor. Ahogy belépsz a fesztivál területére elfog egy életérzés, ami végig körülleng a fesztivál zárásáig. Az első nap még nem érzel fáradságot, csak kapkodod a fejed a rengeteg látnivaló miatt, és mindent azonnal meg akarsz nézni és hallgatni. A második nap jön el az a pont, amikor már biztos vagy a dolgodban. Céltudatosan állsz elébe a koncerteknek, tudod pontosan, hogy milyen zenére óhajtasz csápolni.

Tovább folytatva előző heti írásom, megosztom veletek a második nap hallani valóit. A nagyszínpadon kezd a Brains 17:30-tól. Egy jó barátom szerint, „lakossági dubstep”-et játszó zenekar. Bár ez ne a hátrányukra legyen mondva. Igazából még nem voltam Brains koncerten, ezért kíváncsian várom. Ismerős lehet a zenéjük az idei fesztivál promo videóiból.

A Brains-t követi az idén már nagyszínpadon játszó Punnany Massif. Az ő koncertjükre is érdemes elmenni, sok jót lehet hallani az élő zenéjükről. A tavalyi évben Kiss Ádám humorista is csatlakozott hozzájuk egy rap erejéig. Az igazat megvallva, én Belga párti vagyok, de nem hagyom ki a Punnany-t sem.

Ha esetleg a Punnany életérzés nem jött teljesen át, akkor érdemes átszaladni a PASO-ra, a Telekom Teraszra. Éppen ezt szeretem ebben a fesztiválban. Ha valami nincs ínyedre, akármikor válthatsz, csak pár méter, és egyik sátorból ott vagy a másikban, ami néha hátrányt is okoz. Sokszor összefolynak a sátrakból kiszűrődő zenék, és olyan egyveleget alkotnak, amit csak a Nagyerdőben hallhatsz, július közepén :).

A PASO után érdemes a Telekom Teraszon maradni, mert 21:20-tól a Belga zenél. Minden bizonnyal a fesztiválhimnuszt is hallani fogjuk Bauxitéktól :D.

Az őket követő Kiscsillag is sokakat érdekel, tapasztalatból mondom. Már régen hallottam Lovasi érces hangját és a Sirály-t is, semmiképpen sem hagyom ki.

Ez a nap is megdolgoztat rendesen. Én rendszerint úgy érkezem haza Debrecenből, hogy pár kilóval kevesebb vagyok, és valamivel talán izmosabb is. Igazi megmérettetés :).

Idén se hagyjátok ki a különböző standok által nyújtotta lehetőségeket. Tavaly még iPad-ket is lehetett dobálni és egy izgalmas brit zenei vetélkedőn is részt vettünk, de ha kíváncsi vagy a DebrecenBár szerkesztőségére, akkor kint a nagyerdőben találkozhatsz velük idén először.

Ott találkozunk!

Folytatás a jövő héten.

A cikksorozatot Gigi szerkeszti.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: