Skip to content

2013-07-20

8

5+1 csapatjáték felnőtteknek

Készítő: Kovács Miklós

Az interneten minden fent van ugyebár. Rájöttem azonban, ha fiatal felnőttek vagytok, nem találtok sok olyan lehetőséget, amivel társaságban szórakoztatni tudnátok magatokat. Van az Activity, ami már kicsit unalmas, a kártyázás, amiből azért a lányok inkább kimaradnak, ezeket leszámítva a társasjátékok halmozását csak kevesen engedhetik meg maguknak. Gondoltam ezért tehát, hogy utánanézek, milyen játékos feladatokkal lehetne egy közös időtöltést feldobni.

1. Kvíz!

A kocsmai kvíz reneszánszát éli, miért ne csinálhatnátok meg Ti is otthon? Itt (KATTINTS IDE) van pár példa kérdésekre. Kitalálhattok magatok is feladványokat. Hiszen felnőttek vagytok, és játszani akartok! Akkor meg van bennetek a kellő szufla. Elég csak a középiskolai történelem könyvet fellapozni, vagy a legfrissebb híreket, sport enciklopédiákat vagy telefonos appokat segítségül hívni. Igaz- hamis, feleletválasztós kérdések, amelyeket az iskolában lehet nem szeretetek, most újra izgalmassá válnak! Nem kell hozzá más, csak egy-két I,H és A,B,C,D betűt tartalmazó papírlap, és a levegőbe emelve máris meglehet válaszolni a kérdéseket. Védőital fogyasztása a társaság kedvétől függően ajánlott. 🙂

>>> +1 ajándék cikk: Pörgős parti játék nem csak felnőtteknek. <<<

2. Felnőtt activity

18+

Nem kell más, mint kitalálni szavakat, amik lehetnek 18+-osak is, mivel így pikánsabb a történet. Baráti társaságokban lehet vicces az, ha a feladványokat kitaláló két ember agyának mély és elhagyatott bugyraiból feltörnek, ősi, gátlástalan és szégyentől mentes szavak és ezek megjelennek a valóságban. Pár lightosabb feladványt megemlítek: öregkori impotencia, bordélyház, hadházi úti szépasszony. Pontozás az activity szabályai szerint. Hagyatkozzatok nyugodtan a saját képzelőerőtökre! 😉

3. Filmcsillagok

Két csapat, vagy akár egy baráti társaság önnönmaga szórakoztatása céljából elkövetett csoportos színészkedés. Ismert filmek jellegzetes jeleneteit előadva ki kell találni, melyik klasszikusról van szó. Tippeket adok most neked a filmcímekhez, mindenki ismerheti őket, mégis közepes nehézséggel el lehet mutogatni: Shrek, Egri csillagok, Másnaposok, Jurassic Park, Reszkessetek betörők, 40 első randi, Mátrix stb. Kis felkészülési időt hagyva remek szórakozás lehet, amikor az aktuális Sanyi T-Rex-ként végigszalad a nappalin. 🙂 A képzelet nem szab gátat, csak a filmcímek véges száma.

***

Közönség előtt előadni is egy játék!?

Magabiztos előadóvá vagy hiteles vezetővé szeretnél válni? Ha igen, a Toastmasters a megfelelő hely számodra. Találtál egy támogató learn-by-doing környezetet, amely lehetővé teszi, hogy a saját tempódban érd el a céljaid. Ismerd meg, hogyan változtatta meg a Toastmasters a tagok életét . Olvass tovább itt >>>

***

4. Mozaik

Random szógenerátor segítségével szavakat, kifejezéseket tudsz véletlenszerűen alkotni. Ezeket pedig felhasználhatod arra, hogy 4-5 ilyen szóval egy történetet elmesélj. Több szempontból lehet vizsgálni, hogy az elmondott sztori jó-e vagy sem. Kreativitás, előadásmód, szavak felhasználása, eredetiség, vagy az, hogy mennyire volt “egyben” a mondandó. Ötletesnek, és nem utolsó sorban kreatívnak kell lenni ahhoz, hogy megfelelően szórakoztasd a csapatodat. Szerintem a mai világban a történetmesélés amúgy is kihaló félben lévő állatfaj, ezért mindenképp egy jó társadalmi és közösségi élményt nyújthat.

5. Nevettetős

Két csapatra oszlotok, az egyik a komoly csapat (bárhogy el lehet nevezni ezeket, a fapofák, kőarcok, görbeszájúak, szenvtelenek) és a nevettető csapat. 4 emberrel szerintem már kezdhetünk valamit, de akár párok is játszhatják, bár ott az elfogultság miatt a nevettetés garantált. A feladat az, hogy a vidám csapat megnevettesse a komolyakat, és fordítva. A komoly csapat minden erejével azon lesz, nehogy mosolyra húzódjon a szája. A mindenre egyből vihogó csapattársakat lehet ellensúlyozni a versenyszellemmel töltött szigorú ember szerepével, így a pontvesztés minimalizálható. A nevettetők közül a mókamesternek is kihívást jelenthet egy-egy sportemberként viselkedő katonás faarc. Pontozás: a nevettető csapat annyi pontot kap, ahány komoly embert sikerült megnevettetni. Testi kontaktus nélkül, mivel csiklandozáscsatába ha átfordul a játék, az nem jó.

5 +1 Idegsejtés

Kell hozzá egy pénzérme, 5-5 fős csapatok, és egy bíró, valamint két könnyen elmozdítható tárgy. A csapatok úgy helyezkednek el, hogy a 1-1 fő a bíróval szemben áll, a többiek nekik háttal. Így kialakul két oszlop, aminek az első végén a fő idegsejt áll, aki továbbadja az ingert. Mi is ez az inger? Hát az, ha a bíró fejet dob, akkor megszorítja a mögötte lévő kezét, ő pedig az őmögötte állóét, és amikor ez az inger az utolsóhoz ér, ő elszalad a könnyen elmozdítható tárgyhoz, és visszahozza. Ha írást dob a bíró, akkor persze nem történik semmi, de azért mókás dolgok sülhetnek ki abból, ha az inger végigmegy, az egyik csapat szalad, de nincs miért. Az győz, aki többször helyesen visszahozza a tárgyat.

Egy ilyen repertoárral el tudtok tölteni egy kirándulós hétvégét, vagy egy esős délutánt az ismerőseitekkel. Sok szerencsét hozzá, ugorjatok bele a közös játékok adta élvezet tengerébe! Legyetek kreatívak, és írjatok nekünk, ti mit szoktatok játszani a baráti társaságotokban!

Reklámok
8 hozzászólás Post a comment
 1. .
  Júl 20 2013

  Gyilkosozás!!!!

  Válasz
 2. aug 15 2016

  Remek játék még házibulira a LogiKoffer, nemrég próbáltuk ki egy baráti összejövetelen. Ez egy izgalmas és gondolkodtató kincskereső csapatjáték. Hasonlít a szabadulós szobákra, de hazavihető. Nagyon élvezte mindenki! Gyerekek és felnőttek is játszhatják.

  http://www.logikoffer.oldalunk.hu

  Válasz
 3. nov 9 2016

  HULLa HÓ Murder Mystery – társasjáték felnőtteknek.

  Tarts egy fergeteges gyilkossági nyomozós estet, amit az ismerőseid/barátaid sosem felejtenek el.
  Egyedi élmény, amiben minden szereplő kiélheti a kreativitását.
  Nagyszerű élmény-ajándék családi összejöveteleken, ünnepnapokon, vagy csak úgy.

  Töltsd le a Murder Mystery-t, amelyben mindet megtalálsz egy nagyszerű est megszervezéséhez. Legyél te a legjobb házigazda, és ajándékozd meg a szeretteidet egy feledhetetlen játékkal.

  https://www.etsy.com/shop/Almandines
  https://www.facebook.com/krimijatek/

  Válasz
 4. dec 29 2016

  Szeretnék Nektek ajánlani egy remek party játékot!

  Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső játékküldetés.

  Otthonra bérelhető szülinapi bulikra, nálunk hatalmas sikere volt, van belőle gyerek és felnőtt verzió is.

  Bátran ajánlom mindenkinek! Próbáljátok ki!

  http://www.logikoffer.oldalunk.hu

  Válasz

Trackbacks & Pingbacks

 1. Top cikkek 2013-ban | Debrecen Bár
 2. Játék felnőtteknek – Maffiázás | Debrecen Bár
 3. Most mindent megtudhatsz a gólyatáborok világáról! | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments