Skip to content

2013-08-24

5 tipp, amivel növelni tudod a hírnevedet!

Készítő: Kovács Miklós

Ha egy rocksztár vagy, a manna csak úgy hullik a szádba. Balszerencsédre, az oda vezető út rögös, és munkával van kikövezve. Legtöbbször nem nehéz kiharcolnod az 5 másodperces hírnevet, de az kulcs a hírnévhez az, hogy mindig lehessen egy kis pezsgést csatolni a nevedhez és ki tudd tolni ezt az 5 másodpercet olyan hosszan, amennyire csak tudod. Itt van 5 tipp, amik hozzájárulnak majd, hogy növeljék az ismeretségedet:

Hívd párbajra az embereket

A vita nagyon jó dolog, főleg, ha a hatékonyság javítása a cél. Azzal, hogy kihívod az embereket és a cégeket “párbajra”, hogy hatékonyabbá tedd őket, a vita felpezsdítésével kisebbfajta hírverést keltesz magad körül. A múltban velem előfordult már, hogy egy céget kihívtam “párbajra” (kritikus blog bejegyzésben pozitív és negatív dolgokat is megemlítettem), ami azzal járt, hogy 24 órán belül felhívott a vezérigazgató és állást ajánlott nekem. Ez őrültségnek hangzik, de ha valaki kritikus veled, nagy az esélye annak, hogy találkozni akarsz az illetővel, vagy legalább is meg akarod védeni magad és kiállsz a saját igazadért. Ez az a hatás, amit kiváltasz, ha párbajra hívod az embereket. Ne félj kimondani és a nagyközönség elé tárni azt, amit valamiről gondolsz.

Növessz gerincet!

Legyenek elveid, a viselkedésedet ezeknek kell vezérelnie, így híres lehetsz és megkaphatod azokat a zsíros pozíciókat, amelyekről mindig is álmodoztál. Nem szabad félned attól, hogy a véleményedet kimond. A legrosszabb mégis mi lehet? Tévedsz. Na és? Más nem téved? Addig, amíg tanulsz a tévedéseidből, ne is vedd magadra. Ha egy vállalati gyűlésen vagy, beszélj, még akkor is, amikor tudod, hogy az ott lévők közül sokan nem fognak veled egyetérteni. Túl sok ember van a világon, aki fél az nézeteltérésektől, de azok lesznek igazán jó vezetők csak, akik nem félnek a másik ember arcába is megmondani, ha nem értenek valamivel egyet.

Állj a menet élére!

Ha látsz egy csoportosulást, menetet, parádét, akkor tegyél róla, hogy az elejére kerülj. Hagyd abba az oldalvonalon ücsörgést, és hogy hagyod, hogy a többiek elmenjenek melletted. Ehelyett, előzd meg őket, és állj az élükre.  Ha valamilyen nagy rendezvény van, amit az üzletágad képviselői rendeznek, ne keresd a kifogásokat és ne azt mond, hogy “Majd jövőre lemegyek!”. Helyette inkább biztosítsd, hogy ott leszel még az idén. Használj ki minden lehetőséget, ami a reflektorfényt kicsit is rád irányítja az üzletágadon belül.

A másik nagyszerű dolog abban, ha a ment élére állsz, hogy a rendezvényeket kísérő média és a sajtó képviselői is az élenjárókkal és nem a hátul kullogókkal készítenek interjút.

Különböztesd meg magadat a többiektől!

Miért lehetett a Kiss és Elvis olyan népszerű? Kiálltak a saját, egyedi stílusukkal, és nem érdekelte őket, hogy mások mit gondolnak. A híres emberek egyik tulajdonsága ez: a maguk módján egyediek. Különbözz a többiektől, valahogy, bárhogy tűnj ki a tömegből például azzal, ahogy öltözködsz, viselkedsz vagy cselekszel. A kulcs itt az, hogy magasról tegyél arra mások mit mondanak, legalábbis mutatkozz semlegesnek azzal kapcsolatban mások mit hisznek rólad. Az értelme ennek az, hogy nagyobb esélyed lesz kitűnni és a sajtóban is többet szerepelhetsz.

Engedj utat törni a butaságnak!

Észre vetted már, hogy egynéhány híresség csak azért híres mert buta? Jessica Simpson, Paris Hilton és Kiszel Tünde csak, hogy egy párat említsek. Nem kell mindig ostobának tettetned magad, de vannak bizonyos helyzetek, amikor döntened kell, most botor és értetlen leszel, vagy szofisztikált és művelt. Ha körülötted mindenki nagyon értelmesen és művelten viselkedik, te pedig kicsit bután, akkor feltűnést tudsz kelteni. Lehet nem erre a hírnévre vágysz, de kétségtelen, hogy segít abban, hogy egyre többen felismerjenek.

Ez csak pár tipp, de ha rendszeresen csinálod ezeket, akkor segíthet kielégíteni a híresség érzése utáni vágyadat. Ne állj bambán és várd, hogy majd történik veled valami, inkább menj a dolgok után, legyél rámenős, mert abban sosem bízhatsz, ami csak úgy az öledbe hullik.

Forrás: Patel, Neil (2007): 5 ways to increase your fame!

Eredeti angol nyelvű cikk: http://www.quicksprout.com/2007/04/16/5-ways-to-increase-your-fame/

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: