Skip to content

2013-09-02

Szeptemberi zeneajánló

Készítő: debrecenbar

Ha egy zenekar új lemezt jelentet meg, annak elengedhetetlen kelléke a videoklip készítése. Ma már a videoklipek promóciós céllal is készülnek, valamint a zenekedvelők szórakoztatását is célozzák. Ezzel népszerűsítik hamarosan megjelenő első vagy a soron következő lemezüket: Two Door Cinema Club, Jay Z, Justin Timberlake, Anna Calvi, valamint a Magashegyi Underground a mai zeneajánlóban.

Szeptember végén három számos EP-vel készül a Two Door Cinema Club. A Changing of the Season c. dalhoz készült klip, amelynek témája a kiérdemelt népszerűségüket szimbolizálja. A zenekarnak tavaly jelent meg legutóbbi lemeze, Beacon címmel.

Jay Z július elején megjelentetett nagylemezén, a Magna Carta Holy Grail-en újításra törekszik. Samsung Galaxy okostelefonon tette közzé lemezét, és a címadó dalhoz készült klipet is Facebook oldalán osztotta meg a nagyközönséggel. Ő az első világsztár előadó, aki a közösségi oldalát használta klipterjesztés céljából. „A Justin Timberlake-kel közös, szövegében a rapper hírnévhez fűződő ambivalens viszonyát kibeszélő és a Nirvana Smells Like Teen Spirit-ének refrénjét citáló Holy Grail szépen fényképezett, szimbolikus képekben és művészieskedésben bővelkedő videoklip.”

A  brit dalszerző-gitáros-énekesnő, Anna Calvi nem igazán ismert még hazánkba, a nemzetközi köztudatba 2010-ben robbant be. 2011 januárjában megjelenő nagylemeze pedig elismerő kritikákat kapott, és egész Európában jól fogadták, bizonyítja az is, hogy a 2012-es Szigeten is jelenlétét tette. A különleges hangú Calvi második nagylemeze október 7-én jelenik meg, One Breath címmel. A lemezről az Eliza c. dalhoz készült elsőként klip.

A tavasszal megjelent Magashegyi Underground Tegnapután c. nagylemezén található az Árnyékok c. dal, melyet már meghallgathattatok Bocskor Bíborkával készített interjúnkban is.  A dal egy olyan találkozás érzetét kelti, ami csak lélekben, gondolatban valósul meg, de a két ember valójában távol van egymástól. „A zenekar hivatalos Facebook oldalán kerestünk szereplőket, és sokan jelentkeztek is a felhívásunkra. Rónai Domonkos rendező és Szilágyi Fanni operatőr koncepciója alapján a Római-parton dolgoztunk Budapesten, így a jelenetek egy része a Duna mentén, néhány pedig egy szállodaként működő hajón játszódik, amit kölcsönkaptunk a forgatáshoz. Reggeltől másnap reggelig forgattunk, hiszen naplementekor és napfelkeltekor a legszebbek a fények. Bár megterhelő volt az éjszakai munka, mégis nagyon örülök, hogy így történt. Csodálatos látvány, ahogyan hajnalban ébredezik a természet, ráadásul ebben a napszakban kinyílnak az érzékek, az agy megfontoltabb szerepét átveszik a mélyebb, ösztönösebb reakciók. Az Árnyékok című dalnak mély a szövegvilága, ezt ellenpontozza vidámabb a zenéje, és szerintem ez a videóklip remekül visszaadja azt a hangulatot, amit Beck Zoli és a zenekar közösen álmodott meg” – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A cikket Gigi vendégírónk szerkesztette.

Reklámok
Read more from Lazulj!, Zene

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: