Skip to content

2013-09-16

Nemzetközi popszíntér

Készítő: debrecenbar

Az utóbbi hónapokban a svéd zenei színtér is előtérbe került, és nem ok nélkül. Jogosan mondhatjuk, hogy a svédek magas színvonalon kiműveltek, közvetlenül a britek után.

A svéd Icona Pop tavalyi I love it c. dalával nagyot robbant, és most itt a következő, ami a „Vouge Ball” kultúrában merül el.

Caroline Hjelt és Aino Jawo duója most az All Night című szám klipjével jelentkezett, amely az underground meleg klubok sajátos táncverseny-kultúrájában történik.

A skót Franz Ferdinand valószínűleg tetemes jogdíjat fizethetett azoknak a filmstúdióknak, amelyeknek horrorfilmjeinek jeleneteit felhasználta legújabb videoklipjében. 🙂 A VHS-képi jellegű videót az a rendező jegyzi, aki Robin Thicke „Blurred Lines” videóját készítette, vagyis Diane Martel.

Anton Corbijn rendezte az Arcade Fire legújabb videoklipjét. A klip több mint hétperces és David Bowie vokálozik benne. Az október 28-án megjelenő duplalemez is a Reflektor címet viseli. A gerillakampánnyal felvezetett új Arcade Fire-single-höz, a Reflektorhoz nemcsak videoklip készült ám, hanem egy kizárólag Chrome böngészőben megnézhető interaktív kisfilm is.

“Az Anton Corbijn rendezte klipben a zenekar titokzatos misszióra indul, hatalmas és saját magukat ábrázoló álarcokban, miközben szerepel a klipben egy tükörember is, továbbá egy diszkógömb és egy koporsó. Biztosan van, aki össze tudja kötni ezeket a pontokat, mi egyelőre képtelen vagyunk rá, de így is végignéztük a klipet, ami természetesen fekete-fehér.”

Az idei év egyik nagy dobása, az angol London Grammar. A banda története röviden: „a gyönyörű, kicsit Florence-re emlékeztető hanggal rendelkező Hannah Reid és a trió gitárosa, Dan Rothman még 2009-ben az első Nottinham University-ben töltött évük alatt ismerték meg egymást a Facebook segítségével – Hannah felrakott egy képet magáról és a gitárjáról, amire Dan egyből üzenetet írt, hogy nincs-e kedve próbálni egyet. Később csatlakozott Dot Major is hozzájuk, majd elkezdtek a helyi bárokban koncertezni.” Szeptember elején jelent meg nagylemezük „If you wait” címmel. A lemezről a Wasting my young years c. dalhoz készült videó.

Az ajánlót Gigi készítette.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: