Skip to content

2013-09-22

Hogyan építhetsz egy pénzt kereső weboldalt a nulláról?

Készítő: Dimitrov Ádám

Mai posztomban megosztom veletek hogyan lehet egy weboldalt készíteni, amiből meg tudsz élni vagy épp meggazdagodni, ha nagyon ügyes vagy. Mindezt bármiféle elő-tudás nélkül, pont ahogy én is kezdtem.

Gyakorlati tanácsokat ad

Ken Evoy még a 90′-es évek elején rájött az internet hatalmas potenciáljára. De azt is tudta, hogy az emberek döntő része elveszik a technikai részletek labirintusában, ezért létrehozta a Site Build It!-et, ami gyakorlatilag egy fantasztikus szolgáltatás, mely jövedelem generáló weboldalak építésében segít az embereknek. Ebbe beletartozik a témaválasztás (még ha nem is tudod mit akarsz), a kulcsszó elemzés, a domain regisztrálás,ill. még több “action step”.

Mindezeket egy gyakorló videó tanítja meg neked, ami az újdonsült SBI-osoknak van kitalálva, és kb. olyan, mint az araboknak a Korán. Azért hozták létre, hogy a leglényegesebb dolgokat tudd meg, a felesleget kihagyva. Ez a kis “tréning” megmutatja neked a összképet, aztán lebontja neked kisebb lépésekre, amik teljesen követhetőek.

Ezek alapján tinédzserektől kezdve a nyugdíjasokon át, a tanulókon keresztül egészen a dolgozó felnőtteknek sikerült online vállalkozást létrehoznia, amiből sokan boldogan éltek, utazgattak vagy épp álmaikat teljesítették be.

Természetesen, ha te már egy bevezetett online vállalkozással rendelkezel, valószínűleg felesleges ezzel foglalkoznod. De ha új vagy az egészhez, vagy már volt sikertelen próbálkozásod, mindenképpen ki kell próbálnod ezt.

Az egész weboldal építési folyamat az ún. CTPM formulára épül:

Content (tartalom, termék, amit nyújtasz a látogatóidnak)

Traffic (forgalom, látogatók),

Presell (“meggyőzés”, kapcsolat építés-mélyítés)

Monetization (pénzcsinálás, pl. reklámokkal,  vagy eladással)

A felépítés leegyszerűsítve

Gyakorlatilag nyújtasz valamit az embereknek, amit keresnek (pl. ők maláj recepteket keresnek vagy épp meditációs zenéket szeretnének), kapsz látogatókat, ezek után emberként kezeled őket és nem akarsz rájuk sózni semmit (mint pl. ahogy a teleshop-on teszik) és végül találsz valamilyen módszert, amivel pénz kereshetsz.

Erre mindenki rávágja, hogy “És miből keresek pénzt?”, amire feltudnék sorolni kapásból 10 dolgot, de amíg nincs egy kész oldalad számottevő forgalommal, felesleges ezzel foglalkozni.

A weboldal tényleges felépítéséhez kitaláltak egy egyszerűen használható, “blockbuilder” nevű segédeszközt, aminél csak a megfelelő “(szöveg, kép, akármi) dobozt” kell a helyére pakolnod, és beletenni amit akarsz (pl. szöveget képet, linket, felsorolást, stb.).

Gyakorlatilag minden adott, hogy egy sikeres business-t csinálj. Az egyetlen dolog a bökkenő, hogy az oldal angolul van, így vagy tudnod kell a nyelvet, vagy szerezned kell egy lelkes angolul tudó ismerőst.

Ebben a cikkben nem vállalkozom arra, hogy egy teljes körű tájékoztatást nyújtsak, viszont ha felkeltettem az érdeklődésed, el tudlak iránytani a kellő helyekre.

Ez egy hatalmas lehetőség, ha csak nem akarod a hagyomány ösvényt járni az életben.

Sikertörténetek/Esettanulmányok: http://case-studies.sitesell.com/ 

Feltehetsz kérdéseket és SBI válaszol: http://question.sitesell.com/ 

Egy részletes leírás egy magyar sráctól (az oldal angol nyelvű), akinek SBI-os oldala van. Bizonyíték, hogy működik a egész (csak Júniusban 2000 dollárt keresett a másfél éves oldalával). http://www.business-online-guidance.com/site-build-it-review.html

Ádám

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: