Skip to content

2013-09-25

2

Hogyan legyél igazi férfi? – 2. rész

Készítő: Kovács Miklós

Véleményszagú és szubjektív. Provokál és mégis mond valamit az életről és próbál tanítani. Egy amerikai blogger, Steve Pavlina leírta, hogy milyennek gondolja a férfit. Lehet, hogy sarkos, lehet, hogy kicsit ódivatú, de ezt döntsd el te.

Az első részt itt olvashatod:

Hogyan legyél igazi férfi? – 1. rész

Itt van a második 5 mód arra, hogy tudatosabban érezd magad a bőrödben:

6. Programozd újra a szexuális energiáidat!

Egy férfi nem rejtegeti a szexualitását. Ha mások megrökönyödnek attól, hogy túl férfias és maszkulin, nem törődik velük, hagyja, hogy így gondolják. Nincs szüksége arra, hogy megfékezze magát csak azért, hogy ne okozzon közmegbotránkoztatást. Egy férfi elismeri a hím lét következményeit; nem kér elnézést a viselkedéséért.

A férfi vigyáz arra, hogy ne ragadjon meg a kéjelgés és a bujaság szintjén.Átprogramozza a szexuális energiáit a fejébe és a szívébe, ahol magasabb értékkel bírnak, minthogy függjön ettől az állati ösztöntől. (Meg tudod tenni ezt te is, csak el kell képzelned, ahogy ez az energia felébred, nő és átáramlik az egész testeden.)

A férfi ezt a szexuális energiát főként azokra a tevékenységekre tudja átprogramozni, amiknél a szíve vezérli őt. Annyi energiát érez magában lüktetni, ami cselekvésre készteti. Kényelmetlenül érzi magát, ha egy helyben toporog. Engedi, hogy a szexuális energiája szívén keresztül törjön ki, és ne a nemi szervein át.

7. Nézz szembe a félelmeiddel!

Egy férfinek, ha fél valamitől, az elegendő ok arra, hogy megtegye. A férfi félelme egy felhívás arra, hogy megmérettesse magát. Amikor egy férfi elmenekül a félelemei elől, tudja, hogy nincs egyensúlyban az ő igazi énjével. Gyengének, letörtnek és tehetetlennek érzi magát. Nem számít mennyire próbálná magát kényelmesebb helyzetbe hozni, és elérni egy nyugalmi állapotot, nem tud megszabadulni a belső rettegésétől. Csak akkor tapasztalhatja meg a nyugalmat és a belső békét egy férfi, ha szembenéz a félelmeivel.

A férfi barátságot köt a kockázattal. Nem fut és rejtőzik el a félelem elől. E helyett inkább feléjük fordul és vakmerően megtámadja őket.

Egy férfi vagy győz, vagy veszít. Egy gyáva sosem próbálja meg. A különböző kimenetelek kevésbé fontosak a férfinak, mint az irány, amerre tart.

A férfi akkor érzi magát férfinak, ha az igaz útját követi és szemtől szembe néz a félelemeivel. Még jobban férfinek érzi magát akkor, ha a rettegett dolgok irányába tart, mintha vitorláit a belső kétségbeesése dagasztaná.

8. Becsüld meg a férfiasságot!

Amikor egy férfi látja, hogy egy férfi barátja belekezd egy új vállalkozásba, ami biztosan megbukik, mit csinál egy férfi? Vajon figyelmezteti a barátját egy ilyen lehetséges irányról? Nem, a férfi bátorítja arra, hogy folytassa. A férfi tudja, hogy sokkal jobb a barátjának, ha magabiztosan nekifut, és tanul a tapasztalatból és az elkövetett hibákból. A férfi megbecsüli és tiszteletben tartja barátja döntését, hogy belefog. A férfi nem tagadja le a barátja előtt a bukás előnyeit. A férfi lehet, hogy felajánl egy iránymutatást, de tudja, hogy a másik férfi is a kudarcon keresztül tudja a bátorságát elnyerni és felépíteni az önbizalmát.

Amikor meglátsz egy férfit súlyokat emelgetni egy edzőteremben, odaugrasz és azt mondod: “Itt vagyok…hagy segítsek neked. Lehet ketten együtt fel tudjuk emelni!”? Nem, ez megfosztaná őt attól a tapasztalattól, hogy növekszik, és lehet, hogy gyorsan az ellenségének fogadna.

A férfi útja tele van akadályokkal. Tipikusan több kudarc van benne, mint siker. Ezek az akadályok segítenek a férfinek felfedezni a számára igazán fontos dolgokat. A sorozatos hibákból a férfi megtanul ragaszkodni az igaz értékekhez, és feladni azokat, amelyek méltatlanok hozzá.

A férfi el tudja viselni, hogy néha letaglózzák. Minden visszaesésből tanul, és élvezi, a lelki fejlődés minden lépcsőjét, és ezzel megelégszik.

9. Fogadd el a felelősséget a kapcsolataidért!

A férfi tudatosan választja meg a barátait, a szerelmeit, és a szövetségeseit. Aktívan keresi az emberek társaságát akik inspirálják és versenyhelyzet elé állítják, és hajlandó kiszórni azokat, akik visszahúzzák.

Egy férfi nem hibáztat másokat a kapcsolatában bekövetkező problémái miatt. Amikor egy kapcsolata már nem összeegyeztethető a belső irányvonalával, akkor elkezdi az felszámolni, és továbblép minden bűntudat és szégyenérzet nélkül.

Egy férfi mindig elszámolhatónak tartja magát azokkal a kapcsolatokkal, amelyeket beenged az életébe. Másokat is elszámolhatónak tart a viselkedésük miatt, ugyanígy önmagát is, hogy úgy döntött, tolerálja az ilyesfajta viselkedést.

A férfi megtanítja másoknak, hogyan bánjanak vele azokban a kapcsolatokban, amelyeket beenged az életébe. Egy férfi elutasítja, hogy negatív, vagy romboló hatású kapcsolatokban vegyen részt, mert úgy véli, hogy ez egy fajtája az önkínzásnak.

10. Halj meg helyesen!

A férfi legnagyobb kihívása az, hogy fejlesszen egy belső erőt arra, hogy az igazi énjét kifejezze. Meg kell tanulnia, hogyan ossza meg a szeretetét a világgal anélkül, hogy visszatartana bármit is. Amikor a férfi megelégedett azzal, hogy ezt megtette, belenyugszik a lét múlandóságába. De ha nem tudja megtenni, akkor a halál az ellensége lesz, és az élete végéig kísérteni fogja.

Egy férfi nem hallhat meg helyesen, ha nem élt helyesen. Egy férfi akkor éli helyesen az életét, ha lefogadja annak elmúlását, és erőt merít abból, hogy az ő fizikai léte csak egy ideiglenes állapot. Amikor egy férfi szembenéz és elfogadja az elkerülhetetlen halált…amikor megtanul a halálra úgy tekintenie, mint szövetségesére…akkor végre ki tudja majd fejezni az igazi énjét. Szóval, a férfi nem tud addig helyesen élni, amíg el nem fogadja, hogy már rég halott.

Pavlina, Steve (2008): How to be a man? http://www.stevepavlina.com/blog/2008/05/how-to-be-a-man/

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: