Skip to content

2013-09-30

Októberi koncertajánló

Készítő: Norrka

Nem akarok senkit elkeseríteni, de holnap már október 1. Ami azt jelenti, hogy jelenleg épp az indián nyarat, és a nap utolsó meleg sugarait élvezhetjük. Most még kirándulhatunk a szabadban, és az esték sem olyan hidegek, hogy kötelező legyen az otthoni gubbasztás. Ajánlok néhány jónak ígérkező koncertet, hogy senki ne unatkozzon!

Debreceni Egyetemi Napok

Időpont: 2013. október 1-2-3.
Helyszin: Lovarda
Jegyárak: DE diákigazolványával keddre és csütörtökre: 1000 Ft, diákigazolvány nélkül keddre és csütörtökre: 2000 Ft, diákigazolvány nélkül szerdára: 1500 Ft
Ismét sok neves fellépővel rendezik meg a Debreceni Egyetemi Napokat. Fellép többek között kedden a P.A.S.O., a Magashegyi Underground, Péterfy Bori és a Love Band, szerdán pedig a Bohemian Betyars, Paddy and The Rats és a Belga. Aki viszont a Campus Party-k nagy rajongója, az szerda este a Kerozinra bulizhat.

A lehetetlen leküzdése – Érdi Tamás zongoraművész hangversenye

Időpont: 2013. október 15, Kedd (19:00)
Helyszin: Kölcsey Központ – Nagyterem
Jegyár: 1.900 Ft, 2.400 Ft

Érdi Tamás egy hibás inkubátor következtében veszítette el látását. A tehetség azonban esetében nem ismert korlátokat – a fiatal fiú zenei érdeklődésére nagyon hamar felfigyeltek: 15 évesen a Budapesti Tavaszi Fesztiválon egy Mozart-zongoraversennyel aratta első sikereit. Szólóestje 2005-ben a Művészetek Palotájának első komolyzenei DVD-je volt. A Príma Primissima díjas művész játszott már a világ legismertebb koncerttermeiben (Carnegie Hall, Lincoln Center), fellépett 23 országban Kuvaittól Kanadáig. Nálunk Schubert, Brahms, Liszt, Debussy és természetesen Chopin mesterműveiből állította össze műsorát. Kocsis Zoltán így vallott róla: „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. Úgy hiszem, hogy az ő játékában olyan finomság van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy chopini mértékkel lehetne ezt a képességet mérni.”

LIFEOVER – Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lemezbemutató koncertje

Időpont: 2013. október 16, Szerda (19:00)
Helyszin: Kölcsey Központ – Bálterem
Jegyárak: 1.500 Ft, 1.900 Ft
A két zenész együttműködéséhez eddig két Fonogram-díj, öt nagylemez és számtalan nagyszerű koncert fűződik. Az új album dalai szellemesek, sziporkázóak, széles érzelmi és dinamikai skálán mozognak, mindvégig sugárzik belőlük az életszeretet. Az estet egyedi látványvilág teszi teljessé: Szabó Levente grafikusművész absztrakt, a dalok hangulatát idéző vetítést készített a műsorhoz. Az alábbi videó alapján érdemes meghallgatni őket.
 

Vad Fruttik és Brains koncert

Időpont: 2013. október 18.
Helyszin: Lovarda
Jegyárak: 1500 Ft, 2000 Ft
Úgy tűnik, mindkét banda szereti városunkat, ugyanis mindkét banda nemrég járt nálunk. Mindenesetre a koncertszervezőknek külön köszönet. Nem titok, a két banda közül nálam egy picikét a Vad Fruttik felé dől el a mérleg, meghallgathatjátok nemrég közzétett legújabb dalukat is:
 
Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: