Skip to content

2013-10-06

Mit Gondol Rólad Majd a Többi Ember?

Készítő: Dimitrov Ádám

Ne pazarold el egyetlen pillanatát sem az életednek arra, hogy mások mit gondolnak majd rólad. Semmi jó nem fog származni belőle.

Az igazság az, hogy sokkal több időt fogsz elpazarolni arra, hogy elképzeld mások mit gondolnak rólad, mint amennyit azok valóban gondolnak rólad. A legtöbb ember túlságosan is elfoglalt a saját életével, mintsem hogy jelentős figyelmet szenteljenek annak, hogy te mit csinálsz. Amíg azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad ők, ők azon aggódnak, hogy te mit gondolsz róluk. Így nem lehet végig aggódni az életet…

Szeretet = lehetőség

Ahelyett, hogy mások gondolataival lennél elfoglalva, gondolkozz el azon, hogy te mit gondolsz saját magadról. A véleményed saját magadról sokkal jobban számít, mint mások véleménye, mindegy mennyire bölcsnek, intelligensnek, vagy jóindulatúaknak hiszed őket.

Ne félj, hogy majd valami érzelmetlen, antiszociális bunkó válsz, ha nem aggódsz mások gondolatai iránt. Még ha találkozol is mások ellenállásával, akkor is egy példaképet fogsz mutatni az ő félelmeik legyőzéséhez.

Bármikor, amikor új, vakmerő dolgot cselekedsz meg, mint pl. kezdeni egy új vállalkozást vagy egy új kapcsolatba lépsz, ne legyél meglepődve azon, ha másoktól negatív reakciókat kapsz. Gyakori dolog ez. Lehet, hogy valamelyikük hosszúra nyúló magyarázkodásba kezd, hogy miért hülyeség az egész. Ne semmi szükség, hogy ez megállítson téged. A legtöbb esetben a félelem beszél belőlük, nem a szeretet. A félelem korlátozásról beszél; a szeretet lehetőségről.

Ha igazuk volt, legalább megpróbáltad

Mi történik, ha ezeknek az embereknek végül igaza volt? Mi lesz, ha elindulsz és elbuksz egy hatalmasat, még miután figyelmeztettek is? Nem fog számítani. Még ha igazuk is van, akkor sincs igazuk. Neked menni kell és egy csomót kell bukdácsolnod. Tökéletesen rendben van, ha körülötted mindenki azt mondja, hogy el fogsz bukni és neked is, hogy pofára ess ezek után. Ennek meg kell történnie. Az valódi lecke az, hogy megtanulj ezzel megbékélni.

Eléggé sok alkalommal figyelmeztettek mások, hogy ne csináljak valamit, de én fogtam magam és megcsináltam, és sikertelenül is lettem, ahogy megjósolták. De, azzal hogy most sikertelen voltam, nagyon értékes dolgokat tanultam, és a jövőbeli próbálkozásaim végül elvezettek a sikerhez, néha még hatalmas áttöréshez is. Ezek a sikerek nem következtek volna be, ha ki sem teszem a lábam az ajtón.

Az igazság az, hogy sokszor fogsz a kudarccal találkozni. Szokj hozzá! Legyen a kudarc a barátod. Ezek a kudarcok nem a siker ellentettjei, hanem a szerves részei. Értsd meg,hogy teljesen, tökéletesen rendben van, hogy kezdj egy vállalkozást, ami csődbe fog menni. Rendben van, hogy lesz egy új kapcsolatod ami végül nem végződik jól. Rendben van, ha felmész a színpadra és lehurrognak.

El KELL buknod. A kudarc az egyik legjobb módja, ahogyan mi emberek növekedünk és tanulunk. Engedd meg magadnak, hogy ember legyél.

De még ennél is fontosabb, hogy önbizalmat, önismeretet és “önmegbízást” építs. Meg kell tudnod mik az igazi képességeid. Sosem fogod megtudni, ha ülve maradsz. Még ha te sem tudod mire vagy képes, honnan tudnák mások? Attól, hogy biztosak magukban, még nem biztos, hogy igazuk is van.

Mi a legjobb szerinted?

Valamikor talán azt látod, hogy ezeknek az embereknek tényleg igazuk volt rólad (de csak rövidtávon). De máskor meg azt találod, hogy messze nem volt igazuk. Nem számít mások mit gondolnak rólad. Ami számít az, amit végül tényleg megteszel. És hogy kiderítsd mik ezek, amit megtehetsz, meg kell fogni magad és kockázatot kell vállalnod. Meg kell próbálnod dolgokat, amikben nem vagy holtbiztos, hogy véghez is tudod vinni.

A saját magadba vetett bizalom egyébként is sokkal értékesebb tulajdon, mint bármi amit elveszhetnél. Nem a világvége, ha elveszted az összes materiális tulajdonod, elszúrsz egy nagy projektet vagy bolondot csinálsz magadból. Leporolod magad és folytatod. De ha nem tudsz megbízni magadban, hogy mi a legjobb szerinted, akkor neked ez a világ vége.

Hányan támogatnak valójában?

Képzeljétek el milyen volt nekem ezt mondani tavaly a barátaimnak, “Tudjátok, idén befejezem a játékszoftver fejlesztő cégem és kezdek egy personal development business-t. Nagyszerű lesz!”. Szerinted mennyi támogatást és bátorítást kaptam? Rengeteget? Közel sem. Sokan azt gondolták, hogy elment az eszem. Valamelyikőjük  valószínűleg még mindig ezt hiszi. És ez teljesen OK, de egyáltalán nem befolyásolja a cselekedeteimet. Miért? Mert bízok magamban. Amikor azt mondják nem tudok valamit véghez vinni, csak egy nagyon félő embert látok akinek segítség kell, hogy megtörje a saját félelmét.

Ha valakik “nem tudod” és “nem kellene”-kkel árasztanak el a környezetedben, szimplán ne vegyél róluk tudomást. Az Ő félelmüknek semmi dolga veled. Bízz önmagadban. Az elején talán lesz pár hibás döntésed, de hosszú távon, sokkal tovább fogsz nyúlni a mostani korlátaidnál. És ekkor kezdenek a legnagyobb álmaid valósággá válni.

Bízni önmagadban nem a siker eredménye. Az okozója.

Egy vélemény: Cikkben persze nem kell azt érteni, hogy egyáltalán ne vedd számításba mások kritikáját. Ez a cikk főleg a fontosabb döntéseknél jöhet jól, de persze a mindennapi életben is jobban járunk, ha nem foglalkozunk a szükségesnél többet mások véleményével. Steve egyébként volt már olyan szegény, hogy kirakták az albérletéből és a szoftver-játék fejlesztő cégét is veszteségesen vezette az első öt évében.

A cikket fordította Ádám. Forrás

Ha szeretnél még ilyen cikkeket olvasni, azt megteheted Ádám weboldalán. Ádám komolyan veszi Steve tanait és megosztja a magyar emberekkel.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: