Skip to content

2013-10-08

9

Milyen üzlet nincs Debrecenben?

Készítő: Kovács Miklós

Lehet, hogy te is egy vagy azok közül, akik rákerestek a kifejezésre, hogy “milyen üzlet nincs Debrecenben”. Most megtudhatod, hogy mi az, ami a jelen állás szerint tényleg nincs Debrecenben. De ez megváltozhat, ha az itt felsoroltak egyike megtetszik neked.

Ikea

Pedig milyen jó lenne félhomályra állítani a Jyslkeeg hangulatlámpát, majd elnyújtózni a Hossensklaag kanapén egy fárasztó nap után, és nézni, ahogy a falon a Tinłongloh képtartóról visszaverődik a fény… Az IKEA mint tudjuk, nem költözik olyan városokba, amelynek vonzáskörzetében 1 millió főnél kevesebb ember lakik, szóval még gyúrjunk azon a Hossensklaag kanapén egy keveset, hogy ide tudjon jönni 🙂

Szupervidámpark óriási hullámvasúttal

Milyen élmény lenne, lezúgni egy tekergő örvényen, majd lassan felkúszni a magasba és átadni magunkat a Newtoni törvények szeszélyének. Sajnos ez sem fog megvalósulni. Gondoljunk csak arra, hogy milyen mértékű beruházás és szakértelem kell egy egy ilyen nyaktekerő hullámvasút felépítéséhez. A Vidámparki “dombos vasút” gyermekként nagy élmény volt, de simán el tudom képzelni, hogy a felnőttek már akkor sem élvezték. Kb. annyi lehetett benne a meglepő, hogy aha, most 2 méterrel feljebb van a fejem, mint 2 másodperce és messzebb látok.

Roller-Coaster-2560x1024

Látkép Mikepércs felől Debrecen 2050

Crazy party place

Képzeld el, hogy benyomulsz többed magaddal egy olyan klubba, ahol minden héten változik a díszlet, sosem tudod, hogy milyen álomba lépsz majd. Az egyetemi diákmunkások különféle maskarákban föléd tornyosulnak, mint egy szürreális álomban. Én csak CPP-nek hívnám, és a fő üzenete az lenne, hogy ez a klub sosem olyan, mint amikor megismerted. Egy kis kreativitás kell, és nem az a klinikai tisztaságú bulizó hely lenne, mint a többi drága belépővel rendelkező elit szórakozóhely. Ennek is meg lenne az ára, mert a minden héten más lenne az installáció, de megérné. Na, igaz a szüleink erre már azt mondanák, hogy “Jó módjában már nem tudja mit csinálnak ezek!”.

Éjszakai égbolt, medvetánc, Simonffy utca.

Kreatív pub

Egy igazi kreatív pub, ami minden hétköznap várná a munkában megfáradt embereket. Ötletes és egyedi programokat kínálna, és hazazavarná őket este tízkor, mert másnap dolgozni kell. Szerintem az igény meglenne rá. Bát tudom, hogy a konzervatív cívis ilyen helyekre nem jár, inkább hagyja este nyolckor kiürülni a várost, bezárja a tyúkokat és megy lefeküdni.

Szabászat franchise

Ha te sem vagy konfekciómérettel megáldva, akkor tudod milyen nehéz akár a Fórumban, akár más üzletekben megfelelő méretű ruhát találnod. Az egy kaptafára készített ruhaneműk többsége a többségnek is rosszul áll, csak azért nem vesszük észre, mert már megszoktuk. A férfi ingek és a női blúzok karcsúsítása nem menő, pedig igazán csak ezek hangsúlyozzák ki másodlagos nemi jellegeinket. Én komolyan mondom, nyitnék egy olyan helyet, ahol halomra vannak a jó minőségű anyagok, és a jól képzett szabók.

Összegzés

Nem feltétlen kell a fenti üzletek közül mindegyiknek megvalósulnia, de el kell ismernünk, hogy az ide költöző fiatalok (legyen akár külföldi vagy belföldi) felpezsdítették a város életét. Sokan a Debrecenben megtalálható multiknál, vagy a feltörekvő start up szférában fognak dolgozni, és igényük lesz arra, hogy megváltoztassák a környezetüket. Ha szemfüles vagy, még most lépsz, és beindítasz egy olyan üzletet, ami még nincs Debrecenben. Szerinted milyen üzletet lehetne indítani a cívis városban?

Reklámok
9 hozzászólás Post a comment
 1. Bor Gergely
  okt 8 2013

  EGY JÓ PÉKSÉG!!!11!1egy!! …Ahol nem filléres műanyagból készítenek felfújt pékipari hulladékot, ill. ahol szendvics is van, tisztességes összetevőkkel.

  Ismereteim szernit az Ibolyával szemben levő az ami talán a legközelebb áll ehhez, de az kicsit erős hogy egy szendvics ára egy ezres körül van.

  Kreatív pubnak amúgy a Roncs nem rossz.

  Válasz
 2. VJ
  okt 8 2013

  Már az is óriási előrelépés lenne, ha az üzletek nem csak 5-ig lennének nyitva, hanem alkalmazkodnának a fizetőképes keresletet jelentő réteg munkaidejéhez, tehát 7-8-ig nyitva tartanának, és széles, gyakran forgó választékot nyújtanának. De egy jó pékség, ahol jó vajas croissant van, vagy legalább van valami croissant, nekem is hiányzik. Illetve az hiányzik, hogy az eladó képben legyen azzal, hogy mit árul, és hogy ő miért van ott.

  Válasz
 3. okt 9 2013

  A Pékház termékei nekem tetszenek. A Kispiacon a Pékház üzletében (volt halárus helyén) az eladónő nagyon kedves, szerintem ez is az egyik vonzereje a helynek. Eladónak én is olyan embert alkalmaznék, akin látom, hogy szeret emberekkel foglalkozni. A Street Bistro a Liszt Ferenc utcán nagyon jó szendvicseket árul és a választék is széles.

  Válasz
  • Bor Gergely
   okt 9 2013

   Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni!

   Melyik ez a “Kispiac”? A Fórum melletti piaccsarnok?

   Válasz
   • okt 11 2013

    A Kispiac az Interspar melletti piac, drágább, mint a Nagy, ami a Fórum mellett van. A Csapó utcán a Pékház üzletében le lehet ülni, és péksüteményt enni, meg hozzá valamilyen joghurtot, plusz van a Tejivó, ami a Kossuth utcán van, ott is lehet reggelizni friss tejjel és péksüteménnyel is azt hiszem.

    Válasz
 4. okt 9 2013

  Az IKEA-val teljesen egyetértek!

  Valamint Londonban szeretem a Charity shop-okat, ami NEM túrkáló, hanem egy olyan bolt(ok), ahol mindenféle használt, de még jó állapotban lévő dolog megtalálható: rengeteg könyv, bútorok, gyerekjátékok és még sok minden más.

  Emellett jó lenne egy igazi wholefood bolt és étterem / salátabár, ahol pl. egyszemélyes adagokat is lehet venni akár elvitelre is.

  Most több nem jut eszembe, de nekem Debrecenben túl sok a “steril” bolt és nagyon kevés az, aminek személyes jellege van.

  Válasz
 5. Máté
  okt 9 2013

  Reggeliző hely kellene, még akár üzleti reggeli rendezvény is elképzelhető. Szerintem egy meglévő helynek kellene erre lecsapni és elindítani.

  Zsuzsival (sweetzusje) egyetértek a steril boltok témában, ez nagyon így van. A Roncs egy üde kivétel, nyitás óta tele is van mindig. Lehetne követni a példáját! 🙂

  Válasz
  • Bor Gergely
   okt 9 2013

   Oh, igen, köszönöm! Nagyon kéne egy reggelizőhely, ahol egész nap képes a hely összevagdosni kiflit + zöldségeket, és mellé tud rakni valami jobbféle felvágottat és kávét. (Ez is van az Ibolyánál, de ugyancsak horror áron.)

   Protip: a Kálvin téren a Kálvin Grill nevű 0-24 helyen van melegszendvics és kávé, reggelinek egyszer oké – viszont csak ez az egy dolog van a kínálatban ami reggelinek elmegy.

   Válasz
 6. Júl 16 2015

  A kispiaci pékség tényleg egészen jó. Ugyanakkor hiányolom a Lipóti pékséget a városból -pedig országszerte már kb 200 boltjuk van, de errefelé még nem terjeszkedtek. Nagyon minőség! És a tejtermékeik is.

  Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: