Skip to content

2013-10-17

7 hazugság a vezetésről, amit többé nem kell elhinned

Készítő: Kovács Miklós

Olyan korban élünk, ami a gyors megoldásokat és a könnyű válaszokat részesíti előnyben. Néha a vezetők lemondanak a mindennapi gondolkodás terhéről és elfogadják a “mindenkori bölcs” szerepét. Ez a két dolog ugyebár ellent mond egymásnak.

Úgy nőttem fel – mint sokan közülünk -, hogy elfogadtam a körülöttem lévő értékeket, és nem kérdőjeleztem meg őket. Ez így is maradt teljesen addig, amíg kétszer-háromszor át nem gondoltam a vezetéssel kapcsolatos fontos kérdéseket. Ekkor jöttem rá, hogy a vezetést mennyi mítosz veszi körül.

Most bemutatom neked azt a 7 hazugságot, amit többé nem kell elhinned, mert egyáltalán nincs igazságalapjuk:

1. Minden menedzser vezető.

Az igazság: egyes menedzserek képesek vezetni, míg mások erre képtelenek, vagy egyszerűen nem csinálják. A menedzsment (irányítás) csak egy részhalmazát képezi a vezetésnek, és nem egyenlő azzal.

A menedzserek jók a rendszerek és folyamatok felépítésében, ellenőrzésében és fenntartásában. Felvesznek embereket. De ha nem képesek jobb teljesítményt előhozni az emberekből és kimozdítani a vállalatot a helyéből, akkor az nem vezetés.

A vezetés mindig magában foglalja a változást, a fejlődést és a növekedést.

2. Van, aki vezetőnek születik.

Az igazság: még akkor is, ha valakiben meg van a képesség, hogy vezető legyen, el kell sajátítania a vezetéshez szükséges készségeket.

Egy 220 cm-es fiúban meg van a képesség, hogy jó kosárlabda játékos legyen, de meg kell tanulnia bizonyos készségeket, mielőtt sikeres játékos lenne.

***

  • Képesség: velünk született, nem fejleszthető. Vagy van vagy nincs. Egyben a személyiség része. A képességek aktiválják a készségeket, így biztosítják a mindennapi tevékenységeket és a sikeres munkát.
  • Készség:  fejleszthető, meg lehet tanulni, begyakorlott műveletsor. A képességek sok gyakorlással automatikusan készségekké válnak.

Forrás: Csizmadia Edit (2010): Képességek és készségek

***

A vezetői képesség egyes emberben rejtetten jelenik meg – nem tudod mindig egyértelműen megmondani – szóval fókuszálj arra, mi az ami fejleszti a viselkedésüket, és ne arra, mi is az amivel a természet megajándékozta őket.

3. Egy vezetőnek mindig meg vannak a helyes válaszai.

Az igazság: a vezetők a megfelelő kérdéseket teszik fel, és tudják, hogy hol keressék ezekre a válaszokat.

Ha az általad vezetett emberek mindig hozzád jönnek válaszokért, akkor megakadályozod, hogy a gondolkodásuk fejlődjön. Persze, ha a vállalatnál mindenki ugyanazokat a kérdéseket teszi fel, akkor arról is meg vagyok győződve, hogy nem vagy kellőképp innovatív.

Kérdezés és kíváncsiság nélkül a vezetők csak irányítanak. A megszokott kérdéseket teszik fel még akkor is, amikor a piac már rég másfajta kérdéseken rágódik. Nem a válaszok ismeretén múlik a jó vezetés, hanem azon, hogy tudjuk hol kell kutakodnunk a válaszért és kit kell megkérdeznünk.

4. Pozíció kell ahhoz, hogy vezethess.

Az igazság: a vezetéshez nem kell mást tudnod, csak azt, hogy mikor szükséges cselekedni és, hogyan kell cselekedni.

Amikor egy hotelben szállok meg, az embereke többségének, akikkel kapcsolatom van – a recepciótól kezdve a takarítókon át az éttermi kiszolgálásig – nincs formális hatalma az emberek felett, mégis felelősek azért, hogy én hogyan érzem magam a hotelben – jól vagy rosszul. Egy olyan személyzet, aki hajlandó a vezetést magára vállalni ugyanolyan fontos (lehet még fontosabb is), mint egy kinevezett vezetőség a hierarchia tetején.

5. A vezetők mindig összpontosítanak.

Az igazság: a vezetők megteremtik a kellő koncentráció feltételeit a csapat tagjai számára.

Ha a csapatod nem megfelelően fókuszált, akkor nem érdekes, hogy a fontos dolgokban te mennyire vagy az. Egy menedzser általában koncentrált, de egy vezető megosztja a fókuszt a csapat tagjai között. Nem engedi meg a csapat tagjainak, hogy olyan munkára fecséreljék a koncentrációjukat, aminek nincs értelme.

Az összpontosítás saját felelősségedből és az önfegyelmedből áll. A koncentráció megosztása másokkal azt jelenti, hogy bevonod őket a vezetés tennivalóiba és speciálisan a munkájukhoz igazítod a feladataikat.

6. A vezetés nagyravágyás kérdése.

Az igazság: a vezetés mindenki javára válik.

Nincs semmi rossz az ambícióban, de ez elsősorban azt élteti, aki nagyravágyó. Ha amit csinálsz, csak téged szolgál, akkor teljesen biztos, hogy nem vezetsz.

Amikor a többieket – vásárlók, kollégák, beszállítók, a közösség – szolgálod ki ugyanúgy, mint önmagad, akkor az a hatékony vezetés jele.

7. Vezetni bárki tud.

Az igazság: senki nem tud vezetni, ha hiányzik belőle a vezetés iránti vágy.

Nem tudsz rávenni embereket a vezetésre, mint ahogy egy lovat sem tudsz megitatni újra, ha már teleitta magát. A vágy nélkülözhetetlen feltétele a hatékony vezetésnek.

És te Vezető Hölgyem/Uram, nem tudsz jobb vezető lenni enélkül a vágy nélkül. Megfigyeltem, hogy senki sem fejlődik csak úgy a semmiből véletlenszerűen. A jobbá válás abból áll, hogy az általános gondolkodáson, hazugságokon, téves koncepciókon felül tudsz emelkedni és helyettük a bölcsességet keresed. A bölcsesség felfedi előtted az igazságot, így szabadabbá és jobb vezetővé tesz.

***

Mindenki lehet globális vezető

A vezetés nem szükségszerűen a cégstruktúra szerint elfoglalt pozíció, nem a tapasztalat vagy a fizetés határozza meg. Nincs szükséged egy titulusra, hogy vezess; nem leszel hirtelen vezető menedzseri vagy igazgatói poszton. Egyszerűen a vezetést nem a személyes tulajdonságaid határozzák meg, nem szükséges extrovertált karizmatikus személyiségnek lenned, hogy gyakorold a vezetést, és akik karizmatikusan, nem lesznek automatikusan vezetők. Szóval hogyan határoznád meg azt a típusú vezetőt, aki bárki lehet? Olvass tovább itt >>>

***

Eredeti angol szöveg:

Sanborn, Mark (2013): 7 leadership lies you need to stop believing

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: