Skip to content

2013-10-18

Mini-túra a DE Botanikus Kertjében

Készítő: Zoli

Habár az október közepére tervezett, “Séta a Botanikus Kertben” elnevezésű mini-túra reggelén az időjárás nem adott okot sok optimizmusra, ez nem szegte kedvét az elszánt természetbarát hallgatóknak: sikeresen lezajlott a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében a Nemzetközi Gyalogló Napra (2013. október 15.) időzített közös természetjárás! Lássunk egy érdekes élménybeszámolót a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság tagjának, az esemény főszervezőjének tollából.

Séta a Botanikus Kertben

A szabadban rendezett programok esetében mindig meghatározó szerepe van az időjárásnak. Nem volt ez másképp ezen a keddi napon sem. A délelőtt nagy része az előrejelzések figyelésével, és az ég szemrevételezésével telt. A sok felhő, az eső és a dörgések aggodalomra adtak okot, de szerencsénkre délutánra már-már napsütésesbe forduló, kellemes időnk lett.

Az esemény a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság szervezésében zajlott. Célunk az volt, hogy a Nemzetközi Gyaloglónap alkalmából egy olyan megmozdulást szervezzünk, ami a program iránt érdeklődőket kimozdítja a megszokott közegükből, és így egy szép és nyugodt környezetben tölthetnek el egy kis időt. A kezdés 16 órára volt kitűzve, de már jó néhány perccel előtte is rengeteg résztvevő volt jelen. A várakozás alatt teával kínáltunk meg mindenkit, de természetesen a túra közben is odafigyeltünk, hogy nehogy valakinek kiszáradjon a torka. Nagy örömünkre szinte minden karról érkeztek hallgatók és az idősebb korosztály is képviseltette magát.

A túrán szakvezetőnk is volt, Dr. Juhász Lajos, a Természetvédelmi és Vadgazdálkodási Tanszék vezetőjének személyében. Az eltelt másfél órában ő kalauzolta végig a résztvevőket a botanikus kert különböző szegleteiben, és közben érdekes információkkal látta el a hallgatóságot. Megtudhattuk milyen hatással volt a háború a területre, kik voltak a meghatározó személyei a kert kialakításának, láthattuk az ősszel színesre változó fákat és cserjéket, hallgathattuk a madarak énekét, és már azt is tudjuk, hogy egy helyi igaz történet alapján valaki éppen a Kertben található tó mélyét ítélte meg legfelelőbb rejtekhelynek egy rejtélyes eredetű pisztoly számára.

Összességében úgy gondoljuk, hogy az eseményt sikerként könyvelhetjük el, és e rövid túra kereteiben lehetőség nyílt a természetben való feltöltődésre, emellett számos érdeklődő hallgató ismerhette meg közelebbről a Botanikus Kertet, mint egy természettel teli “zöld szigetet”, a Debreceni Egyetem védelmében.

/ Kota Csaba, szervező, DE-HÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság /

Tekintsd meg az eseményről készült fényképsorozatunkat is:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A fényképeket készítették: Kota Csaba, Cserős Ádám és Bujnóczki Blanka. Köszönjük!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: